Social

Apa alcalină cu aur de la Maieru, vândută cu 15 lei litrul, verificată de Direcția de Sănătate Publică

Apa plată, despre care se spune că ar conține particule de aur și argint, îmbuteliată la Maieru, și vândută cu 15 lei litrul sub denumirea de „D’ORA”, a fost verificată de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, rezultatele analizelor de laborator fiind făcute publice în raportul din 2021 de activitate al instituției.

”În judeţul nostru funcţionează o societate comercială care îmbuteliază şi comercializează apă sub formă de apă de izvor, cu denumirea „D’ORA”, fiind autorizată sanitar. Analizele de laborator a probelor de apă îmbuteliată au fost corespunzătoare în raport cu valorile admise din Legea 458/2002 pentru apa de izvor „D’ORA”, se arată în raportul Direcției de Sănătate Publică.


Prezentată pe site-uri drept ”probabil cea mai pură apă din lume, oligominerală de calitate superioară, microbiologic pură, de proveniență pură, apă cristalină (structură hexagonală coerentă), puternic alcalină, pH=8,12 … 8,28, care conține aur și argint coloidal, îmbuteliată direct la izvor, având gust plăcut”, apa se vinde la 15 lei litrul sau în pachete de câte 12, 30 sau 378 de sticle la prețuri între 151 și 4000 de lei.

În ce privește felul în care este captată, comercianții spun: ”după ce parcurge un drum lung prin inima muntelui – timp în care se structurează și se încarcă cu mineralele și aurul din straturile străbătute – apa este captată la ieșirea din stâncă și este îmbuteliată direct acolo, în stația de captare în care există un recipient de inox. Spre deosebire de acest fapt, foarte multe ape minerale, chiar cele mai cunoscute, parcurg prin țevi, adesea de plastic, un drum artificial, adesea de mai mulți kilometri, până ajung la stația de îmbuteliere. Aceste ape își pierd, prin transferul prin tuburile de plastic, structurarea originală, și deja de la îmbuteliere nu mai reprezintă apa originală așa cum o oferă izvorul. Nu este nimic extras din această apă, și nu există nimic adăugat la ea, nici măcar dioxid de carbon. Această apă îți transferă energia muntelui și bând din ea, ai senzația de a sorbi, ca din căușul palmei, direct apa din izvor”.

Este îmbuteliată manual. Deoarece stația de captare a izvorului este situată direct pe versantul muntelui, nu există posibilitatea construirii unei unități mari de îmbuteliere, decât dacă apa ar fi transportată la distanță, prin tuburi. Ori, acest lucru nu se dorește, pentru motivul că dorim ca acestei ape unice să i se păstreze caracterul natural intact, astfel încât consumatorul să primească în sticlă cea mai bună versiune a apei, nemodificată structural.

Este îmbuteliată în sticlă. Sticla este cel mai curat, sigur, igienic și antiseptic mod de a îmbutelia apa, fără să împrumute apei nimic din compoziția ambalajului, păstrând-o intactă. Spre deosebire, PET-urile cedează în apă microparticule de plastic. Există țări în care apa potabilă este interzis a fi comercializată în recipiente de plastic.

Sticlele sunt ambalate și transportate în cutii de carton. În carton sticlele sunt păstrate intacte, ferite de lumină, și de asemenea ferite de ambalarea în folii de plastic. Atât sticla cât și cartonul sunt materiale reciclabile, nepoluante pentru mediu”.

Pe de altă parte, referitor la calitatea apei care curge în satul Maieru, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud nu are mențiuni speciale. În raport se menționează că în anul 2021 s-au prelevat 35 probe apă de fântâni/izvoare publice, au fost necorespunzătoare 19 probe pentru enterococi, 17 pentru E. Coli și 9 pentru nitrați, fără a se preciza despre ce fântâni și izvoare publice este vorba, misiunea de a anunța populația că apa nu este potabilă revenind autorităților publice locale care trebuie să lipească afișe cu acest mesaj în cazul în care au o astfel de sursă de apă pe raza unității administrativ-teritoriale.

Etichete

3 comentarii

 • Apa minerală alcalină cu continut de aur coloidal are o serie de efecte terapeutice benefice asupra organismului. După cum se stie, aurul are proprietăti antiinflamatorii, antialergice, antioxidante si antibiotice. Totodată, aurul este utilizat în medicina modernă pentru menţinerea sănătăţii articulațiilor, dar mai ales în tratarea unor boli grave cum ar fi artrita reumatoidă.
  Cura cu apă minerală alcalină continând ioni de aur coloidal precum cea de la Maieru, aduce importante beneficii organismului uman cum sunt: scăderea stresului, a anxietății, a stărilor depresive, creșterea voinței, a capacităţii de momorare, precum și îmbunătăţirea stării generale de sănătate.
  (Vezi si: https://timponline.ro/maieru-izvorul-nesecat-al-apei-cu-aur-un-dar-de-la-dumnezeu-foto/)

 • Un adult bea in fiecare zi doi litri de apă potabilă, adică in jur de 700 litri pe an.
  Câți litri de apa cu aur și argint trebuie sa bei intr-un an, ca să isi facă efectul?
  1 litru D’Oro și 699 potabilă?
  100 litri D’Oro și 600 potabilă?
  350 litri D’Oro x 15 lei (5250 lei/an) și 350 potabilă?
  E ca și cu vitaminele, trebuie luate in fiecare zi. Tot asa e si cu mersul la sala de Fitness. Nu este suficient sa mergi o data pe luna, trebuie sa mergi de cel puțin doua ori pe săptămâna!

  Câți litri de apa D’Oro trebuie sa bei intr-un an, asa ca sa isi facă efectul? Sa nu-mi spuneti ca e suficient sa bei 12 litri/an dinte-un total de 700 litri de apă, cât bei intr-un an.

 • Domnilor fratilor crestinii ce a ce faci cu aceasta Apa ca o vindeti nu are nici un efect degeaba o beti si Ceausescu trimitea Elicopteru sa ii aduca aceasta Apa a murit bonlav nu sa vindecat Parintele Arsenie Boca mia spus in 1988 la Sinaia despre aceasta Apa si a spus aceasta Apa nu se vinde cine o vinde va bea otrava pe lumea cealalta ascultati bine ce va spun ca doctor mia sugerat sa vindec cu aceasta apa dar sa nu cer banii si o donatie cit poate da omul donatie care so dau Orfanilor din Romania abia atunci apa va avea efect ascultati bine cine vinde aceastac apa va bea otrava pe lumea cealalta aveti grije

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS