Actualitate

Aproape 400 de angajați MAI acționează zilnic

Ca în fiecare an, pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, la nivelul tuturor structurilor județene MAI au fost dispuse măsuri suplimentare, pentru ca sărbătorile pascale să fie petrecute în siguranță de întreaga comunitate.

În acest context, zilnic, în medie 190 de poliţişti bistriţeni vor fi în stradă și vor acționa împreună cu celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii publice. În noaptea de Înviere vor fi la datorie 240 de polițiști de la Ordine Publică, rutieră, investigații criminale, acțiuni speciale, dar și de la alte structuri.

Astfel, în perioada 14-17 aprilie, peste 750 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

În fiecare zi, peste 70 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranță publică, în zona lăcașurilor de cult.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, 130 de poliţişti de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi autospeciale dotate cu aparate radar.

Zilnic, 114 jandarmi se vor afla în mijlocul cetăţenilor pentru a asigura măsurile de ordine publică. Jandarmii vor acționa în apropierea lăcașurilor de cult, în târguri, piețe, spații comerciale, baruri, discoteci, zone de agrement, pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică.

Totodată, în această perioadă vor fi constituite subunităţi de intervenţie care să fie în măsură să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea.

Jandarmii montani din Rodna, Piatra Fântânele și Colibița vor fi prezenți în zona montană și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, precum și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.

Peste 80 de pompieri vor fi la datorie zilnic, pentru a asigura un răspuns rapid și eficient în cazul producerii unor situații de urgență. Echipaje de pompieri vor fi prezente în noaptea de Înviere la lăcașurile de cult.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.