Actualitate

Aprovizionați-vă din timp cu lemne pentru foc! Care sunt prețurile

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva recomandă populației să se aprovizioneze din timp cu lemne pentru foc, la nivelul tuturor ocoalelor silvice de stat din cadrul Romsilva existând în acest moment un volum disponibil de lemn pentru foc de 272.961,98 metri cubi.

În primele șase luni ale anului, Romsilva a livrat direct populației un volum de 608.926,35 metri cubi lemn pentru încălzirea locuinței, la un preț mediu de 178,6 lei pe metru cub, fără taxa pe valoarea adăugată.

Prețul lemnului pentru încălzirea locuinței, livrat direct populației, variază în funcție de specie, sortiment și condițiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse în preț.

”Direcțiile silvice din subordinea Romsilva au întreprins demersuri pentru a oferi și serviciile de transport la costuri corecte, prin mijloace auto proprii sau prin contracte de prestări servicii obținute transparent prin sistemul electronic de achiziții publice, pentru a aduce lemnele pentru foc la domiciliul solicitantului sau cât mai aproape de comunitățile locale, astfel încât populația să nu mai fie nevoită să apeleze la intermediari”, informează Romsilva.

Romsilva a înregistrat în ultimii trei ani o evoluție pozitivă a volumului de lemn pentru încălzirea locuințelor livrat populației, de la circa 840 de mii de metri cubi în anul 2016, la peste 1,7 milioane de metri cubi la finalul anului trecut.

”Se spune în popor că omul gospodar își face vara sanie și iarna car, și la fel putem spune și despre lemnele pentru încălzirea locuințelor. Recomand populației să înceapă, de pe acum, achiziția lemnelor necesare încălzirii locuințelor în sezonul rece și să contacteze ocoalele silvice din cadrul Romsilva, pentru ca fiecare om gospodar să-și facă stocurile necesare din timp. Toate volumele și prețurile sunt transparente, noi informăm permanent populația cu ajutorul autorităților locale, cărora le mulțumesc pentru colaborare”, susține directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Toate volumele și prețurile de vânzare a lemnului destinat încălzirii locuințelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar și centralizat pe pagina de internet a Romsilva, www.rosilva.ro, la secțiunea ”Lemn pentru foc – de vânzare”, datele la nivelul direcțiilor silvice fiind permanent actualizate.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pentru mai mult de 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

4 comentarii

 • Tăiate, crepate, aduse acasă, aranjate și gratis pentru unii mai piloși și sus pusi. Pentru noi restul ne descurcam cum putem, furate nefurate cu sau fără acte important e sa iasă bine. Tipic românesc. Mulțumim PSD ca de 30 de ani ați făcut totul pentru populație și a-ți vândut toate lemnele pentru romani!

 • o varianta ar fi pompa de caldura aer apa si un un contract du renel cu tarif de noapte scazut si ziua panouri solare cu incalzire in pardoseala ajungem la aceleasi costuri…
  Pompe de caldura aer-apa cu factura si garantie de puteri diferite in functie de necesarul fiecaruia , tehnologie inverter , refrigerant R32 sau R410a cu functionare si la -25°C

  Exemple de preturi pentru pompe de caldura aer-apa :

  6.5kW – 6500 Ron
  10.6kW – 8500 Ron
  12kW – 11000 Ron

  Se poate controla de la distanta prin intermediul unei conexiuni la
  internet
  Pompele de caldura reprezinta cea mai ecologica metoda de incalzire a
  unei locuinte , dintr-un kW electric pot furniza 4-5 kW termici .
  Principalul obstacol in folosirea pompelor de caldura de catre
  majoritatea gospodariilor din Romania si nu numai il reprezinta costul
  initial al echipamentelor care este unul destul de ridicat raportat la
  veniturile salariale din Romania . De acea va propun aceaste pompe de
  caldura la un pret accesibil si cu performante remarcabile .

  Scapati de grija lemnelor , fara fum , cenusa , riscuri de incendii si
  tot ce inseamna incalzirea cu lemne . Nu mai trebuie sa investiti bani
  in camera tehnica , cos pentru fumul degajat de catre centrala pe lemne , magazie de depozitare .

  Este solutia ideala pentru cei ce nu au acces la reteaua de gaz metan dar si pentru cei ce au conducta in apropierea locuintei , practic scapati de costul racordarii si de reviziile obligatorii .

  Se poate asigura montajul pe tot teritoriul Romaniei

  https://www.olx.ro/oferta/pompe-de-caldura-aer-apa-IDcqBFV.html#f088de9a49

 • atata timp cat depinzi de peleti atunci depinzi de altii…
  doar daca iti cumperi o scula mica de brichetat, in jur de 1000 euro sa merga singura o zi 2,2kw sa-ti faca necesarul pentru ziua urmatoare…doar daca pe drumul de intoarcere de la servici sa strangi vreo 2…5. mc de iarba , vreascuri uscate!!!!!!!!
  Asta era o afacere spusa de cineva …
  trebuie pornit de la ….curentul noapte e ieftin, ziua e soare din cand in cand si de aici imaginatie.. .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.