Actualitate Recomandări

Asalt asupra Justiţiei. Tăriceanu: Vom continua să ne batem până vom obţine succesul deplin

„Mergem înainte cu pachetul de reformă a Justiţiei, cu reforma Codului Penal şi de Procedură Penală. (…)  Parlamentul, Guvernul, astea-s instituţiile democratice şi legitime şi pentru asta vom continua să ne batem până vom obţine succesul deplin”, le-a spus, la Bistriţa, Călin Popescu-Tăriceanu aleşilor ALDE.

„Aţi văzut controversata OUG. Adică Parchetul, DNA şi DIICOT, structuri de elită, cum îşi spun ei, lucrează pe împrumut de forţă de muncă, pe detaşări? Adică viaţa oamenilor – pentru că ei au în mână viaţa oamenilor- poate fi dată unora care îşi fac ucenicia la locul de muncă, procurori fără experienţă profesională şi de viaţă? A, nu. Eu aşa ceva nu cred că e normal. Dacă sunteţi unitate de elită, atunci fraţilor, daţi dovadă că aveţi experienţă care vă recomandă să funcţionaţi în astfel de structuri”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu la Liga Aleşilor Locali ALDE care s-a ţinut la Bistriţa.



El a adăugat: „S-a pus problema de ce să aibă vechime şi că unii dintre cei detaşaţi vor trebui să plece. Păi să plece că nu se face procuratură cu procurori începători. În 2015, exact când a venit Timermans la Bucureşti, primul ministru la acea dată a fost pus sub acuzare de mită, spălare de bani, toate nenorocirile pământului. Timermans se uita la noi… vă daţi seama ce impresie îşi face vicepreşedintele CE când vede că primul ministru e acuzat. Cine era procurorul care îl ancheta? Celebrul Jean Uncheşelu venit de la o procuratură de nivel de tribunal. Păi nu se poate aşa ceva! Suntem în 2018, încet, încet, aceste acuzaţii au fost demontate în Justiţie şi Ponta a fost achitat. Cariera lui politică s-a dus pe Apa Sâmbetei pentru o perioadă probabil. Dar ia gândiţi-vă care este incidenţa acestor fapte asupra familiei, asupra copiilor, cum sunt priviţi copiii în societate, la şcoală. Vă spun lucrurile astea pentru că am trăit o experienţă personală. Nu te poţi juca cu astfel de lucruri. Trebuie să existe o responsabilitate şi din partea Justiţiei după cum trebuie să existe şi o corectitudine şi un comportament moral în societate care li se cere oamenilor politici. O corectitudine şi o moralitate se cere şi din partea celor chemaţi să aplice legea. Prin urmare, reformele propuse de Tudorel Toader au sensul lor.

Toate obiecţiile Comisiei de la Veneţia nu sunt legate de legalitate sau de constituţionalitate. Toate modificările la Legile Justiţiei sunt chestiuni de alegere, de oportunitate, de decizie politică. Legile de reformă a Justiţiei prevăd schimbarea uşoară a mecanismului de numire şi revocare a procurorilor de rang înalt. Până acum, ministrul Justiţiei propunea, CSM dădea aviz, Preşedintele numeea. Prin modificarea de acum se limitează posibilitatea Preşedintelui de a refuza. Are dreptul o singură dată să refuze pe criterii de oportunitate şi de mai multe ori dacă vrea pe criterii de legalitate presupunând că procedurile anterioare nu au fost respectate, iar Comisia de la Veneţia zice că nu e bine că se slăbeşte rolul Preşedintelui şi se întăreşte al ministrului de Justiţie. Comisia de la Veneţia spune că Preşedintele are altă culoare politică. Alo! S-ar putea ca, de la anul, să nu mai aibă altă culoare politică, să fie la fel cu majoritatea. Şi atunci tot argumentul Comisiei de la Veneţia se prăbuşeşte.

Mergem înainte cu parchetul de reformă a Justiţiei, cu reforma Codului Penal şi de Procedură Penală pentru că vrem să restabilim o Justiţie normală care funcţionează în interesul cetăţeanului, îi apară drepturile şi libertăţile şi nu funcţionează pentru a servi anumite instituţii şi statul paralel care, în ultimii ani, a ajuns să conducă el România în locul instituţiilor legitime.

În Rusia există democraţie controlată. Domnul Putin asigură dreptul cetăţenilor să facă ce cred ei, dar nu îndrăzneşte nimeni să îi sufle în ciorbă. El se foloseşte de două instituţii care nu au nimic de-a face cu democraţia: urmaşul KGB şi procuratura. Păi la noi e acelaşi lucru! Iată suntem unii mai nebuni aşa care nu vrem să lăsăm ca vechile obiceiuri care au marcat societatea românească în anii 50-60, în perioada neagră a comunismului, să reînvie, vrem să funcţioneze instituţiile democratice: Parlamentul, Guvernul, astea-s instituţiile democratice şi legitime şi pentru asta vom continua să ne batem până vom obţine succesul deplin”, le-a spus Tăriceanu aleşilor ALDE din toată ţara.

10 comentarii

  • Raportorul Special ONU pe Probleme de Sărăcie Extremă și Drepturile Omului, Philip Alston, declara în 2015 la sfârșitul vizitei sale în România: “Mi s-a spus adesea că sărăcia este o alegere. Așa este, dar alegerea este făcută adesea la nivel de politici guvernamentale, mai degrabă decât de persoanele aflate în sărăcie”.

    eradicarea sărăciei şi combaterea inegalităților sunt priorități politice imediate. În nicio perioadă istorică ieșirea din sărăcie nu a fost posibilă în absența unei implicări directe a guvernării, fără resurse consistente şi decizii curajoase. Națiunile şi democrațiile care îşi mențin cetățenii în sărăcie sunt vulnerabile în fața tendințelor antidemocratice si fasciste. O societate sănătoasă socio-economic este una care include şi în care șansele există pentru cei mai mulți, și nu pentru cei puțini.

  • Tariceanu si ai lui au nevoie de oameni cu „experienta” in executat ordinele de sus, ca pe vremea „justitiei” lui Rodica Stanoiu.
    Sa va fie rusine banditi ordinari, dupa ce ati devalizat tara nu stiti cum sa scapati de pedeapsa!

  • Pe brihanosul asta care a fost cica model(mai ales familist),oare nu-l intereseaza cum o sa apara in cartile de istorie?Nu-l doare capul ca o sa-l scuipe nepotii?

  • Aici, unde vremelnic, (sper!), mă mă aflu există o vorbă: NO JUSTICE, NO PEACE!
    Tot ceea ce se străduiesc, în bolunzenia lor, Tăriceanu, Dragnea și gașca e să proclame injustiția ca fiind justiție, prin punerea drepturilor infractorilor deasupra de orice. E, din păcate, ceea ce s-a lipit de guvernarea lor, prin preocuparea asiduă, de acea vor rămânea în istorie drept guvernarea penalilor.

  • Aberatiile lui Tariceanu sunt incredibile . In opinia lui doar Parlamentul ( puterea legislativa ) si Guvernul ( puterea executiva ) sunt institutii democratice . A 3-a putere , cea judecatoreasca nu o aminteste deloc , pentru el nu e democratica . L-am crezut cu picioarele pe pamant pe Tariceanu dar a inceput sa leviteze , cu Dragnea de mana , de frica puscariei . Despre comparatiile cu rusii nici nu are rost sa comentez . Aberatii , ineptii si diversiune 100% .

  • Experiența ta personală este la limita legii. Te-au acuzat de sperjur, adică de minciună ordinară, probată în instanță. Ai fost achitat pe considerente subiective în primă instanță.
    Îți dorești să fii președinte. De ce?
    Ai fost dat în vileag până și de Elena Udrea. Erai atunci premier.

  • Bai Taricene, rahat ai fost, rahat ai ramas. Si acum sunt impresionat de una din tiganiile tale(pe langa multe altele) :Mare tam tam, un platou al Marii Negre plin cu gaze a fost retrocedat tarii, dar tu chiar inainte l-ai concesionat , mai bine te-ar fi inghitit ma-ta. Tu vorbesti de justitie, direct la spanzuratoare cu tine!

  • Sunt Popescu-Tăriceanu,
    Din povestea Greuceanu,
    Mă dau flic-flac peste cap
    Și de închisoare scap,
    Au, au, au și auleu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS