Actualitate

Asociaţia Bistriţa Civică aruncă mănuşa. Vrea dezbatere cu primarul pe tema referendumului

Cinci contra cinci. E formula pe care o propune Asociaţia Bistriţa Civică pentru o dezbatere pe tema referendumului local la care este invitat primarul Ovidiu Creţu, dar şi susţinătorii proiectului său. Această dezbatere e programată marţi 24 septembrie, ora 20.00, la Hotel Cora, fiecare echipă având dreptul să adreseze cel puţin cinci întrebări celeilalte.

Potrivit unui comunicat postat pe Facebook, membrii fondatori ai Asociaţiei Bistriţa Civică organizează o dezbatere publică pe tema referendumului local convocat pentru data de 29 septembrie. Locul de desfăşurării dezbaterii: salonul de la parterul Hotelului Cora. Data şi ora dezbaterii: marţi 24 septembrie, ora 20.00.

”Invităm la această dezbatere publică pe dl. Ovidiu Teodor Creţu şi echipa domniei sale , precum şi reprezentanţii mass-media locale şi corespondenţii mass-media regională sau naţională. Propunem ca fiecare echipă, a d-lui primar şi a Asociaţiei Bistriţa Civică să fie compusă din cinci membri . Fiecare echipă va pune minim cinci întrebări celeilalte echipe. Fiecare echipă are cinci minute la dispoziţie să răspundă la fiecare întrebare. După fiecare răspuns echipa care a formulat întrebarea are două minute pentru comentarea răspunsului. Fiecare echipă poate fi însoţită de zece susţinători”, anunţă Adrian Florin Chereji, care crede că e necesară această dezbatere publică pentru ca bistriţenii să fie în cunoştinţă de cauză privind problemele supuse referendumului.

”Am luat iniţiativa organizării acestei dezbateri publice deoarece suntem grupul care, prin acţiunile sale intitulate generic ”Salvăm Pădurea Codrişor” şi prin petiţia la care au aderat deja peste 2.500 de bistriţeni, am determinat administraţia locală să apeleze la referendum”, a scris Chereji.

11 comentarii

 • Speram ca ratiunea sa invinga impostura. La fel s-a intamplat si cu Catedrala Neamului din Bucuresti, pe care unii voiau s-o amplaseze in Parcul Carol, dar pana la urma s-a gasit o solutie rationala. Cat priveste traseul centurii 2Sud la Bistrita, lucrurile sunt si mai aiurea. Numai o minte bolnava sau umbrita de interese personale meschine poate sa opteze pentru construirea centurii “ocolitoare” care nu ocoleste orasul ci dimpotriva intra in oras tocmai prin padurea Codrisor care reprezinta un simbol al urbei, si chiar prin albia raului, de parca orasul Bistrita s-ar afla intr-un defileu. De altfel varianta 2Sud a fost respinsa in instanta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Acum se solicita referendum practic pe o solutie ilegala. Chiar daca primarul a facut o mica excrocherie modificand usor traseul la iesirea spre Unirea, contestatia a fost legata de distrugerea padurii Codrisor. In plus, Dealul Codrisor este predispus fenomenului de alunecare de teren, fapt pentru care aproape jumatate din suma alocata este prevazuta pentru consolidari la care se mai adauga aproape tot atata sume alocate pentru expropieri. De altfel aceasta este miza celor care sustin proiectul cu atata incapatanare.Toata lumea este de acord ca Bistrita are nevoie de o centura ocolitoare care sa scoata traficul greu si de tranzit inafara orasului. Asadar, indiferent de rezultatul referendumului care oricum este consultativ, daca nu se renunta la tampenia cu varianta 2Sud, lucrurile trebuie lamurite din nou in instanta. Prin urmare, din cauza tampeniei unui singur individ vor urma noi tergiversari si procese, iar orasul va ramanea dupa mandatele lui Cretu cu oua de strut si mere de plastic.

  • Inseamna ca dl TUTA ( oltenasul roscat de la PDL) nu mai poate de bucurie !!!!- va primi o gramada de bani ptr. terenul sau care va fi expropiat … Am dreptate Alex ?

 • Nu vrem Varianta Ocolitoare 1Nord. Nu vrem ca Varianta Ocolitoare să treacă prin mijlocul oraşului Bistriţa şi prin mijlocul cartierelor Unirea şi Viişoara.

  Pe acest traseu vrem o pistă pentru biciclişti şi pietoni pentru a ajunge la Pădurea Studenţilor(Schulerwald) şi la bazele sportive şi de agrement din zonă.

  • Care variantă 1 Nord? Aia care există deja de vreo 30 de ani? Aia care e la o distanță de 2-3 ori mai mare de centrul orașului decât cea impusă, nu propusă, pentru Bistrița Europeană a secolului XXI?

 • Cred ca o sa vorbiti singuri. Eu n-am mai auzit niciodata de asa invitatie :vino sa discutam dar esti obligat sa-mi pui minim 5 intrebari ! Nebun trebuie sa fie cineva care sa raspunda la o asa invitatie.

 • Oare câte plicuri au fost distribuite de primarie în Bistriţa cu ocazia referendumului ? Culmea este că domnul primar le spune cetăţenilor şi cum să voteze. E clar că ne crede infantili şi ca un părinte bun ne spune ce să facem. Ce penibil!

  • Bistrițenii sunt dezinformați din bani publici în campania dinaintea referendumului de pe 29 Septembrie. Din bani publici se plătesc emisiuni și spoturi video, interviuri și scrisori distribuite în tot orașul, materiale în care suntem mințiți și atacați pe nedrept.

   Alăturați-vă societății civile locale și sprijiniți-ne în următoarea săptămână. Ne puteți ajuta să informăm cât mai multă lume descărcând, tipărind și distribuind materialele de pe site-ul nostru: http://bistritacivica.ro/materiale-campanie/

  • mai nea Alex I ce-i vrea sa spuna primarul in timpul campaniei electorale ?–-ai vrea ,cumva, sa spuna NU ?????

 • @Claudia
  Bineînțeles, nu este absolut nimic ilegal în a informa lumea. Oricine vă spune altceva încearcă să vă limiteze dreptul fundamental la libera exprimare.

  În plus, chiar în legea referendumului, Art. 30 spune
  (2) In campania pentru referendum partidele politice si cetatenii au dreptul sa isi exprime opiniile in mod liber si fara nici o discriminare, prin mitinguri, prin adunari publice si prin mijloace de informare in masa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS