Actualitate

Cine sunt laureații Premiilor municipiului Bistrița. ”Surpriză aparte” la finalul festivității (VIDEO)

An de an, Premiile municipiului Bistrița îi răsplătesc pe cei care, prin participarea lor la concursuri, competiţii, întreceri sau alte acţiuni cu participare naţională sau internaţională, au făcut ca numele Bistriţei să fie cunoscut în ţară şi străinătate.

Premiile au fost acordate pentru rezultate în domeniile: educaţie, sport, ştiinţă şi economie, cultură iar propunerile au fost formulate atât de persoane fizice cât şi de instituţii abilitate – ISJ BN pentru secţiunea „Învățământ”, DJTS pentru secţiunea „Sport”, UAP şi Centrul Judeţean pentru cultură la secţiunea „Cultură”, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud pentru secțiunea „Știinţă şi economie”. 

Pentru anul 2020 au fost formulate 149 de propuneri: 105 propuneri la secţiunea „Învățământ”, 34 propuneri la secţiunea „Sport”, 7 propuneri la secţiunea „Cultură”, 3 la secţiunea „Știinţă şi economie”. Propunerile formulate au fost analizate şi votate în comisia de specialitate alcătuită din primar, viceprimari, secretarul general şi membrii Comisiei juridice şi administraţie publică locală a Consiliului Local Bistriţa. În ședinţa din data de 18.12.2020, comisia a desemnat 53 de câștigători ai ediţiei din anul 2020: 9 la secţiunea „Educație”; 3 la secțiunea „Știinţă şi economie”, 34 la secțiunea „Sport” și 7 la secțiunea „Cultură”.

Miercuri 30 decembrie avut loc Gala premiilor municipiului Bistriţa 2020. ”Manifestarea se află la cea de-a 21-a ediţie şi reuneşte personalităţi ale vieţii publice locale, oameni creativi, talentaţi, care au performat în profesiile pe care şi le-au ales, oameni dedicaţi care, prin munca susţinută şi performanţele obţinute, constituie modele pentru comunitate”, a anunțat Primăria Bistrița.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, manifestarea s-a desfășurat fără accesul publicului. Pentru a veni în întâmpinarea dorinței celor care ar fi vrut să ia parte la eveniment, festivitatea de decernare a Premiilor municipiului Bistrița a fost transmisă în direct, online.

”Facem un gest absolut normal, prin care municipalitatea recunoaștem meritele unor oameni de valoare. Sunteți cei mai buni dintre cei buni, elita Bistriței, ați performat prin muncă asiduă pe parcursul multor ani, pentru că rezultatele nu vin de azi pe mâine. Să ne faceți mândri în continuare”, a transmis primarul Ioan Turc.

Premiu de excelență pentru Dorel Cosma

Primarul Bistriței i-a înmânat directorului Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma, care va ieși la pensie, o diplomă de excelență ”pentru contribuția deosebită în promovarea actului artistic, pentru întreaga carieră, pentru promovarea municipiului Bistrița în țară și străinătate”.

Ioan Turc a spus: ”Este vorba de ieșțirea din activitatea propriu-zisă a domnului Dorel Cosma, din calitatea de manager al CCM, dar asta nu înseamnă că nu rămâne un punct de sprijin pentru oraș. Nu suntem prieteni la modul strict, dar ne cunoaștem de mult, ne respectăm. Orașul îi datorează mult. Rămânem aproape”.

”Este un moment emoționant, o surpriză aparte pe care n-am s-o uit toată viața, mai ales că astăzi este ultima mea zi de lucru la Palatul Culturii. Predau ștafeta valorii culturii bistrițene. Rămâne în sufletul meu această zi, voi fi alături de orice activitate unde îmi pot aduce contribuția”, a spus Dorel Cosma, cu lacrimi în ochi.

PREMIILE MUNICIPIULUI BISTRIŢA 2020:

7 comentarii

 • Felicitări Alex Burz pentru rezultatele obținute de echipa de Box Feminin a Bistriței!. Profesionalism si tenacitate sunt doar câteva dintre cuvintele care te caracterizează.

 • Multumesc, domnule profesor Burz Alexandru!
  M-ati incurajat mereu, competitie dupa competitie.
  Multumesc pentru toata munca depusa in fiecare zi!
  Fara ajutorul dumneavoastra nu as fi reusit sa obtin aceste rezultate bune

 • Sau făcut niște premieri de tot rahatul mulțumim primăria Bistrița ..
  Sa știți că sportivi nu trăiesc cu flori și diplome

 • Sincer ,ne mai întrebam de ce sportul nu exista in România ??Oare știți de ce ?pentru ca in loc sa motivam niște copii și sa i ajutam cum putem ,noi da mi bani la oameni cu un palmares in spate și un serviciu,venit ,oameni majori pana la urma.Normal ca in acest ritm nu vom putea niciodată sa progresam de la fraza ,,Sportul in România nu exista “ pentru ca asa ,,atragem “ noi copii la sport ,prin flori și diplome
  Pe scurt ,frumos gestul de a i premia dacă era făcut egal fata de toți participanți intr o oare care măsura

 • Bravo Primaria Bistrita!!! Inca o data v- ati aratat eterna recunostinta fata de aceste somitati ale Bistritei… :).. si ati anulat efortul sportivilor, al antrenorilor si parintilor acestor copii!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.