Actualitate

Listele de așteptare pentru programarea la vaccinare anti-Covid, deschise

În dimineața zilei de 15 martie, începând cu ora 09.00, s-au deschis succesiv listele de așteptare pe județe, Bistrița-Năsăud fiind în primul lot.

Încă de la deschidere, platforma s-a blocat și nu a permis autentificarea utilizatorilor.

Cum a fost programată deschiderea listelor de așteptare pentru centrele de vaccinare:

 • între orele 9.00 și 11.00 – județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna
 • între orele 11.00 și 13.00 – județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, iar între 13.00-15.00 centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației. În aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/140319007981850

În platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează: • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice; • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale); • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Modalitățile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare sunt următoarele:

➢ Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primește o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicație, pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de așteptare, însă va pierde poziția ocupată inițial.

➢ Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua și in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

Persoana înscrisă în lista de așteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru de vaccinare.

https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/140070688006682

8 comentarii

 • I-a luat prin surprindere, că iar a căzut. =))
  Nu sunt în stare să facă o platformă extrem de simplă, în care doar să se programeze o mică parte a populației, dar sunt unii care visează vot online.
  E chiar de neacceptat ca după atâta timp să nu fie în stare să aibă o platformă funcțională.

  • Înscrierea de facto a început aseară pe la 19:00. Eu am reușit sa programez toată familia la centrele din Maieru si Teaca cu moderna.

  • De vina sunt oamenii, că intră toți buluc pe platformă, în loc să intre unul câte unul.

 • A picat site-ul la ora 9. Avea cineva alte așteptări? Suntem vaccinați deja cu privire la soarta procedurilor on-line cu termen de deschidere, pregătite din timp de autorități. Poate pe seară, sau săptămâna viitoare să meargă ceva. Hai că se poate!

 • Da-ți spun adevărul, „dați” este forma corectă în contextul de mai sus! Dă-ți peste cap și termină cu prostiile! Mâna pe carte!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.