Actualitate

Atelierul de globuri de la Scenica, o încântare pentru copii şi părinţi (FOTO)

Ce pot face două mâini dibace? De exemplu să picteze cel mai frumos glob care să strălucească pe bradul de Crăciun precum o steluţă. Dar o sută de mâini? Să transforme şase sute de baloane de sticlă în tot atâtea minunăţii la „Atelierul de globuri” de la „Scenica”. Este al treilea an în care Dora Baba reuşeşte să adune în jurul măsuţelor copii şi adulţi deopotrivă fascinaţi de culoare şi de minunăţiile care pot ieşi din mâinile lor.

Am întrebat-o pe Dora Baba, managerul „Scenica”, cum i-a venit ideea să organizeze la Bistriţa „Atelierul de globuri”.

CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII 

„E visul copilăriei mele. Cred că porneşte de la un glob argintiu pe care îl aveam acasă când eram mică, glob care avea pe el nişte floricele pictate. Îmi spuneam încă de pe atunci că unii oameni au o meserie foarte frumoasă şi visam să fac şi eu acelaşi lucru. Aşa că, de trei ani, fac aşa ceva. Lucrează cu mare drag şi părinţii. Am trăit momente în care copiii plângeau de foame, iar părinţii nu voiau să plece acasă. Este singurul atelier în care reuşesc să aduc familia în Scenica, să lucreze părinţii împreună cu copiii. De-asta, anul acesta l-am început mai devreme ca să putem să ne bucurăm cât mai mulţi. Mi se pare foarte important să îţi pregăteşti sărbătorile cu mâna ta. Se poate, nu e greu, nu avem nevoie de prea multe lucruri. Cred că ce ne lipseşte cel mai mult e timpul şi răbdarea”, a spus Dora Baba.

atelier-globuri-2 atelier-globuri-3 atelier-globuri-4 atelier-globuri-5

Înainte să pună mâna pe pensule, copiii au aflat de la Dora Baba că globul se pictează după mai multe tehnici. Se poate folosi vopsea lavabilă, cea mai prietenoasă ca acoperire, după care se poate picta cu acrilic, cu tempera şi cu tuş am încercat, inclusiv cu pigment de culoare de lavabilă.

„Se pot inventa forme şi modele diferite. Până la urmă, am cedat şi la ideea de sclipici. Personal nu îmi prea place, dar se pare că nu reuşim să avem Crăciunul fără sclipici. Asta e bucuria finală. Noi le-am pus la dispoziţie copiilor globuri de sticlă pe care le aducem de la Cluj, de la fabrica de globuri. Au tija aceea ca să poţi lucra, dar, la final, se taie şi se pune tija metalică. Anul acesta ne-am aprovizionat cu 600 de globuri. La final îşi vor cumpăra globurile. Unul costă 7 lei. Părinţii ştiu lucrul acesta. Ei pictează fiecare câte vor, iar la final, dacă rămân globuri sunt bucuroasă să le atârn pe bradul meu de acasă”, a spus ea.

atelier-globuri-6 atelier-globuri-7 atelier-globuri-8 atelier-globuri-9

Atelierele de globuri Scenica 2016 vor mai avea loc şi duminică 4 decembrie (între orele 10.00 şi 14.00, respectiv între 16.00 şi 20.00), dar şi duminică, 11 decembrie  între 10.00 şi 14.00 şi 16.00 şi 20.00. Participarea la ateliere se face exclusiv pe bază de înscriere (tel. 0731838603 – Dora), cu minim o zi înainte de fiecare atelier.

atelier-globuri-10 atelier-globuri-11 atelier-globuri-12 atelier-globuri-13

1 comentariu

  • Felicitări! O idee minunată! Dacă îmi permiteți să vă propun o variantă pentru anul viitor: Caravana cu globuri. Dacă ați putea să vă deplasați în mai multe localități din județ pentru ca mai mulți copii să beneficieze de atelierul d- voastră. Noi, cei de la Clubul copiilor Năsăud, am pune la dispoziție o sală pentru a se desfășura o astfel de activitate, mai ales că avem si un cerc de pictură . Mulțumesc, Cristiana Sabău pentru articolul deosebit de interesant.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.