Sănătate

Atenție la căpușe! 56 de persoane au avut nevoie de îngrijiri la SCJU Bistrița

De la începutul primăverii și până în prezent, 56 de persoane care au fost mușcate de căpușe s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița pentru a primi îngrijiri și asistență medicală.

Este vorba despre 29 de adulți, dintre care 8 au fost transferați din UPU la Secția Boli Infecțioase pentru tratament profilactic, și despre 27 de copii, dintre care 4 au fost transferați din UPU Pediatrie la Secția Boli Infecțioase, informează SCJU Bistrița.

S-au înregistrat și trei cazuri de pacienți (doi adulți și un copil) diagnosticați cu boala Lyme, care se transmite prin mușcătura de căpușă, tratați în cursul acestui an la Secția Boli Infecțioase.

Este importantă prezentarea la un consult medical dacă în urma unei mușcături de căpușă:

 • apar erupții de orice tip pe piele (în special o erupție sub forma unui inel roșu denivelat în jurul unei erupții roșii care se extinde și care seamănă cu un ochi de bou sau puncte roșii pe glezne și încheieturi);
 • apar simptome precum febra, durerea de cap, oboseala, gâtul sau spatele înțepenit, durerea de mușchi, durerea de articulații;
 • zona cu mușcătura pare infectată (este roșie, caldă, dureroasă, umflată și prezintă abces).

Purtarea hainelor deschise la culoare pentru ca insectele să fie mai ușor vizibile, aplicarea de spray-uri și loțiuni repelente, verificare bagajelor, hainelor și corpului la întoarcerea din drumeții sau protejarea animalelor de companie cu produse recomandate de medicul veterinar împotriva insectelor sunt câteva dintre măsurile cu care ne putem proteja.

Etichete

2 comentarii

 • Căpușele astea te fac să-i faci o vizită medicului vrând – nevrând și te face să treci prin momente neplăcute, dar până la urmă reușești să redresezi/ îndrepți situația….
  Pe urmă există celelalte căpușe care au încăpușat România de 33 de ani încoace și stau acolo agățați de Stat fiindcă la altceva nu se pricep… Na…acolo e o adevărată Odisee pentru noi restul să ne tratăm de căpușele astea care sunt în plus acolo și fac doar pe clovnii.
  O adevărată temă de casă o dată la patru ani când avem ocazia de al le demonstra căpușelor că nu sunt ei buricul pământului, Dumnezeu face minuni, dar pe femei bătrâne însărcinate nu le lasă.

  5
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS