Social

SPLENDOARE Au înflorit narcisele sălbatice din Masivul Saca

Au înflorit narcisele sălbatice din Masivul Saca. Le puteți vedea timp de două săptămâni de acum înainte, inclusiv călare. Aflați de aici ce trebuie să faceți.

Administrația Parcului Național Munții Rodnei organizează, începând de luni, excursii călare în Poaiana Narciselor din Masivul Saca, turiștii având posibilitatea să aleagă plimbări de o zi sau de trei.

Inginerul Doina Jauca, directorul Administrației Parcului Național Munții Rodnei, a declarat, luni, că la Rodna au ajuns caii de la Herghelia Beclean care vor fi folosiți în aceste excursii călare. Ea a spus că turiștii pot alege plimbări de o zi la prețul de 150 de lei sau un program de week-end la prețul de 220 de lei.

Narcisele, plante ocrotite prin lege, sunt în sezonul lor de înflorire și vor putea fi admirate cel mult două săptămâni perioadă în care Administrația Parcului Național Munții Rodnei va organiza excursii de o zi sau pentru întreg week-endul.  Poiana Narciselor din Munții Rodnei se află la 1600 de metri altitudine. Florile vor putea fi admirate timp de circa două săptămâni.

Parcul Național Munții Rodnei este considerată cea mai întinsă arie protejată din nordul Carpaților Orientali. El are o suprafață de 46.399 hectare, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervație a biosferei în anul 1979. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare.

Foto: Jandarmeria Montană Rodna. Mai multe imagini găsiți pe pagina noastră de facebook

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.