Sănătate

Au reapărut cazurile de Covid-19, dar și un nou vaccin

Doi adulți și un copil din județul Bistrița-Năsăud au fost internați în spital după ce s-au infectat cu SARS–CoV–2 (Covid-19) în intervalul 28 august – 3 septembrie, informează Ministerul Sănătății. Nimeni însă nu a făcut o formă atât de gravă încât să ajungă la ATI.

În intervalul menționat, la nivel național au fost 583 de pacienți internați, arată sursa citată.

Comisia Europeană a autorizat la începutul acestei luni un vaccin adaptat împotriva Covid-19, denumit Comirnaty XBB.1.5 și dezvoltat de BioNTech-Pfizer, potrivit unui comunicat.

Vaccinul este autorizat pentru adulți, copii și sugarii cu vârsta de peste 6 luni. În conformitate cu recomandările anterioare ale EMA și ale Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), adulții și copiii cu vârsta de peste 5 ani care au nevoie de vaccinare ar trebui să li se administreze o doză singulară, indiferent de istoricul vaccinării lor împotriva Covid-19.

Autorizația este acordată ca urmare a unei evaluări minuțioase efectuată de Agenția Europeană pentru Medicamente, în cadrul mecanismului de evaluare accelerată. Comisia a autorizat acest vaccin în baza unei proceduri rapide, pentru a permite statelor membre să se pregătească în timp util pentru campaniile lor de vaccinare de toamnă și de iarnă.

În intervalul 28 august – 03 septembrie 2023, la nivel național au fost înregistrate 4772 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 1430 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Etichete

17 comentarii

 • Să vedem oare câtă lume mai pune din nou botul pentru vaccinare.
  Realitatea cea mai crudă din acesta experiență este că românii nu au încredere deloc în instituțiile statului. Iar fără încredere nu se poate construi nimic. Este adevărat că tot românii sunt cei care îi trimit acolo pe cei pe care mai apoi îi înjură. Cumva ne merităm soarta.

  40
  15
  • Partygate:

   „Unii dansează, alții se vaccinează !” 🥁

   „În timpul restricțiilor din Anglia de coronavirus din 2020 („purtați mască și păstrați distanța de 2 metri” NU călătoriți și wfh- lucrati de acasă !)
   Un videoclip a fost obținut de ziarul „Mirror,” care arată membri ai personalului guvernamental consumând alcool la adunarea/ Crhristmas party de la Londra din 14 decembrie 2020. Cel puțin 24 – 30 de persoane au fost prezente.
   În videoclip, două persoane par să danseze pe lângă un panou care spune „Păstrează-ți distanța” înainte de a se ciocni de o masă plină cu mâncare de tip bufet.”

   Acestea toate se întâmplau in timp ce restului populației i se impusese măsuri stricte și Amenzi: covid 2020 alerta, stare de alerta, masca Obligatorie, distantare sociala, interzis călătoriile, etc, ieșit la magazin pe baza de declarație proprie răspundere etc
   (P.s. ulterior , Scandalul din UK a contribuit la căderea lui Boris Johnson din funcția de Prim-ministru).
   Sursa:
   https://www.theguardian.com/politics/2023/jun/17/video-emerges-of-conservative-hq-christmas-party-during-covid

   https://www.theguardian.com/politics/2023/jun/17/video-emerges-of-conservative-hq-christmas-party-during-covid

 • Ne merităm soarta. Prezența la vot e între 25-30%. Și în 2020 pe buletinul de vot erau înscrise circa 30 de formațiuni și oameni buni… Alegătorii nu au citit decât PSD, PNL, USR, AUR și „cu cine vom guverna”, adică UDMR. Comoditate și persuasiune. Știm cu toții, ca să fii trecut pe un loc eligibil pe buletinul de vot, donația este substanțială la partid… banii vorbesc și mai puțin valoarea omului. E de înțeles, partidele nu pot trăi pe uscat, au și ele cheltuieli de protocol, unele „neortodoxe”. Iar cei ajunși la dregătorie se grăbesc să-și amortizeze repede cheltuiala. E nevoie de mai multă educație pentru cetățenie democratică participativă, în școală și cu vulgul, implicit participare masivă la vot. Comuniștii erau mult mai abili, după slujba de la biserica, plebea intra la căminul cultural din vecini unde se dădeau poruncile, instruire politico-ideologică, apoi dezbaterile și socializarea continua cu șnapsul la făgădău. Trăiam în democrație populară! Ce avem acuma? Să o lăsăm istoricilor posterității.

  18
  4
 • Din nefericire cobailor( adica noi) trebuie sa li se creeze reflexe… Sa vedem care “ Câțu” o sa ma comande o suta si ceva de milioane de vaccinuri “ sigure si eficiente” , scoase pe banda rulanta! Creste productia de saci negri de plastic!

  16
  9
 • Măi creștini și antivaccinistii lui peste,dacă ați avea în familie persoane cu imunitatea scăzută, tot așa ați reactiona?
  Am rămas la sloganul”omul pentru om,e lup”

  7
  26
 • Totuși, noi, pe care ne chinuie talentul și nu avem inspirație, e bine, ca pentru discipolii noștri să redăm citatele corect și nu din amintiri. „Homo homini lupus est”, adică „Omul este lup pentru om” din Asinaria de Plaut (anul 195 î.H.).

  5
  3
 • Nu am știut pana acum ca, avem personaje atât de deștepte, precum ești tu, Darius…..! Am dorit sa ma abțin de la comentarii, dar….. m-ai sensibilizat…. Ce ai cu medicii, stimabile? Ai avut de suferit sau ai „oaresceva” frustrări? Uite stimabile: Vaccinurile, prin mecanisme imunologice, cresc titrul anticorpilor și contracarează multe boli grave! Nu ai decât sa nu te vaccinezi! Problema ta! Dar nu mai afirma, ceea ce nu cunoști! DrMNPop

  4
  6
 • @ Marius Nicolae Pop

  Nici eu nu stiam ca stomatologii sunt virusologi. Tocmai, ca vaccinurile anti-covid, nu sunt prin „mecanisme imunologice”, ci prin tehnologie mARN. Va si faceti de ras ca nici macar nu stiti despre c e vorbiti.
  In plus, s-a mentionat oficial ca pandemia covid a fost o pacaleala. In USA sunt chiar procese.

  7
  1
 • Stimabile Plop, eu am vorbit despre vaccinuri, în general! Virusologie am făcut în facultate și am dat și examen!Am voie sa vorbesc despre orice tine de medicina, spre deosebire de tine….un profan! Nu ți – as dori sa fii muscat de un câine turbat și sa nu te vaccinezi! Și cu asta am încheiat cu tine și subiectul!

  2
  6
  • Stimabile, inca o data dati dovada de a vorbi pe langa subiect.
   Tocmai, ca eu nu sunt impotriva vaccinurilor CLASICE, facute prin inactivarea virusului. Eu sunt impotriva celor cu tehnologie mARN. V-am spus deja in comentariul anterior, dar vad ca nu observati chestiile de detaliu.
   Si eu am invatat la facultate despre vaccinuri. Nu doar dvs sunteti detinatorul „adevarului suprem” despre virusologie :-)))
   Eu nu sunt impotriva vaccinului anti-rabic, anti-teteanos. Eu vorbesc doar despre un anumit vaccin, nu despre vaccinuri in general. Mai multa atentie la diferente, stimabile!!!

   6
   1
 • Nu știu la ce facultate ai” invatat” tu despre vaccinuri…. Dar, ma rog…. Deci, stimabile, poate ai învățat și ca s-au realizat vaccinuri împotriva unor tipuri de cancer, tot pe mARN, cum ii zici…. Și, știința contracarează prin aceste adevărate inginerii genetice, belelele produse de minți bolnave! Cum crezi ca a fost produs atât de repede primul vaccin anti SarsCov19? Acum chiar ca am încheiat! Pentru profani, de ajuns!

  1
  4
 • Pt Harra Fattu si Darius! Degeaba incercati sa ma jigniti! De ce nu va scrieti numele real ? Va e teama ca, va recunosc oamenii ,de destepti ce sunteti? Nu ma intereseaza cum va „‘sictiriti”‘ vietile ! Dar, nu mai scrieti aberatii pentru cititori! Nu sunteti competenti ! Si inca ceva ,stimabililor…..Nu sunt dentist,sunt medic primar stomatologie generala, dupa examene si concursuri serioase!Nu mai port dialog cu persoane necunoscute,fricoase si frustrate!

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.