Sănătate

Harta cabinetelor medicale școlare. Unde sunt și câți medici lucrează în ele

În școlile din județ sunt 14 cabinete medicale de medicină generală și 9 stomatologice, cele mai multe sunt în orașe. Dintre comune, doar la Prundu Bârgăului, Lechința și Teaca au cabinete medicale având licee și un număr mare de elevi.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, de luna aceasta intră în vigoare Ordinul nr. 2508/2023 potrivit căruia acolo unde nu există cabinete medicale școlare și cabinete stomatologice în unitățile de învățământ, asistența medicală se realizează prin intermediul medicilor de medicină generală sau stomatologi din localitățile respective sau din cele învecinate.

Noutatea acestui ordin este că de aceste servicii vor beneficia și antepreșcolarii din creșe și grădinițe, iar personalul medical de specialitate din creșele publice va fi preluat în structura de personal medical angajat de autoritățile locale cu avizul Ministerului Sănătății. Astfel, va crește numărul cadrelor medii după preluarea celor care lucrează în creșe.

1 comentariu

  • O completare necesara : Mai sunt 2cabinete scolare de stomatologie ,la Sangeorz Bai si la Lechinta! Asteptam de vreo 7 ani ,sa se infiinteze si la Beclean….. ! Cu respect,Dr.MNPop_-_CMSBN

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS