Actualitate Recomandări

Aurel Tămaș și Gheorghe Turda au cântat pe pietonal de Ziua Muncii (FOTO)

De 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, Primăria Bistrița prin Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” a organizat pe pietonalul Liviu Rebreanu un spectacol de muzică populară la care invitați speciali au fost cunoscuții interpreți Gheorghe Turda și Aurel Tămaș.

Spectacolul de dans şi cântec popular a fost susținut de ansamblurile folclorice ”Cununa de pe Someș” și ”Balada” cu soliștii lor.

Pe scenă au urcat Anamaria Marti, Elisabeta Guzu, Ionela Toma, Ionela Lechințan, Cornelia Hoha, Teodora Simionca, Alexandra Turcu, Ionuca Măgherușan, Mălina Pop, Andreea Spânu, Andreea Moldovan, Larisa Bozbici.

Cel mai așteptat moment al concertului folcloric a fost recitalul lui Aurel Tămaș, care a și încheiat sărbătoarea din centrul istoric al Bistriței, în aplauzele publicului, care a cerut noi și noi melodii.

2 comentarii

 • „Cel mai aşteptat moment FOLCLORIC, a fost recitalul lui Aurel Tămaş … ”
  Care recital ? Acela în care cântăreţul de muziă populară (?!!!) se prezintă pe scenă într-un costum „a la Armani” încălţat cu pantofi negri de lac (nu de pe lac) purtând o cămaşă cu guler rusesc împodobită cu motive populare româneşti ?
  Care folclor ? Acela în care aşa zisa orchestră – electronică, echipată cu nişte costume „a la Hollywood” + neapărat pantofi de lac – trâmbiţau numai „fortissimo” care mai de care, de ziceai că Apocalipsa a început aici în Bistriţa? Că aşa era la strabunii noştri ! Ori nu ?
  Care orchestră ? Aceea compusă dintr-un sintetizator la care erau cuplate toate celelalte instrumente? : saxofoanele, clarinetul sau taragotul precum şi… o biata vioară, care în balamucul acela se auzea mai mult „pianissimo” (adică aproape deloc). Pentru o discotecă, probabil că „orchestra” ar fi fost bunicică. Dar, pentru un spectacol de FOLCLOR a sunat… „ca dracu’-„ .
  Pe vremea când Aurelu’ nost’ era tinerel, venea la Bistriţa cu un taraf compus din viori, braci, contrabas, acordeon, clarinet şi fără sintetizator !!! Acum „vedetă” fiind s-a… „electronizat”. Păcat. Cât despre „piesele” de muzică uşoară nu mai comentez, decât atât că nu i se potrivesc deloc. Dar deloc ! La nunţi, botezuri, înmormântări, tăieri de moţ, parastase, e altceva. Dar numai acolo.
  A fost într-adevăr un spectacol „folcloric” extraordinar. Extraordinar şi ca ţinută şi ca muzică şi mai ales ca… MEGA-sonorizare.

 • Gheorghe Turda a fost colaborator al Securitatii, a decis irevocabil Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a respins ca nefondat recursul cantaretului impotriva deciziei din 2010 a Curtii de Apel Bucuresti.

  Turda si-a turnat la fosta Securitate o matusa care intentiona sa fuga din Romania.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS