Actualitate

Ce vremuri! Imagini de colecție de la Bistrița, din 1989, prezentate la ”Replay” (VIDEO)

La sfârşitul lunii septembrie 1989, naţionala de fotbal a României făcea un cantonament la Bistriţa pentru pregătirea meciurilor decisive cu Danemarca, programate în 11 octombrie și 15 noiembrie.

Imaginile, filmate de Bubu Sotir, surprind un antrenament desfăşurat pe stadionul Gloriei, care la finalul sezonului respectiv, în 1990, avea să promoveze în premieră în prima divizie.

În secvenţe apar Bumbescu, Cămătaru și alți componenți ai echipei României (se aude vocea selecționerului Emeric Ienei), dar şi ”Lordul” Jean Pădureanu, cel mai longeviv președinte de club, atunci gazdă pentru ”tricolori”.

Montajul prezentat la emisiunea ”Replay” de la TVR cuprinde şi un scurt rezumat al amicalului Gloria Bistrița – România, cu câteva goluri. Au făcut spectacol, printre alții, Hagi, Lăcătuș, Rotariu, Sabău. Crainicul stadionului anunță la un moment dat scorul de 5-1 pentru ”tricolori”.

https://www.youtube.com/watch?v=Zy9KX8vgd-k

Dacă la Copenhaga echipa noastră pierdea cu 3-0, în 15 noiembrie 1989 România învingea Danemarca la București, scor 3-1 (goluri Balint – 2 , Sabău), și se califica la Campionatul Mondial din Italia 1990.

1 comentariu

  • la loc de cinste.. defunctele ISM, CPL, FLP, ILF..
    greoaie detașare de trecut
    mulțam fain Eugene ..adevăr grăiești..”ce vremuri!”
    articolul tău are efectul prăjiturii cu mere făcută de mama..
    miroase’n toata casa..da’ încă nu-i gata

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS