Actualitate

Autobuz Mercedes pentru transportul elevilor din Romuli. Moniţa: Surpriză de la Guvern

Primăria Romuli are autobuz nou, marca Mercedes, pentru transportul elevilor (28+2 locuri), oferit de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. ”Chiar a fost o surpriză plăcută”, a spus primarul Ioan Moniţa. Un astfel de mini-autocar a primit şi comuna Telciu.

1 moldovan monita microbuz”Avem un autobuz nou la Romuli, marca Mercedes. Mulţumesc Guvernului că s-a ţinut de cuvânt. În toamnă, când s-au adus microbuzele şcolare, erau şi eu pe listă dar am 2 moldovan monita microbuzpreferat să mai aştept puţin. Atunci ni s-a spus să mai aşteptăm cei care dorim autobuze cu 28+2 locuri. Am fost pus pe lista de aşteptare, iar de curând am fost sunat de la minister, am fost la Bucureşti şi am adus autobuzul care satisface pe deplin nevoile de transport la Romuli. 28-29 de locuri sunt suficiente pentru a transporta elevii din Dealul Ştefăniţei şi din zonele îndepărtate ale comunei, e distanţă mare dintr-un capăt în altul. Chiar a fost o supriză plăcută pentru mine. După ce am primit apelul telefonic de la Bucureşti, am zis: dacă face o glumă cineva? Aşa că am sunat înapoi să fiu sigur că nu mă duc degeaba. Să mă fi dus să iau autobuzul şi să îmi zică: du-te în staţia aia, că acolo e autobuzul. Nu, a fost o treabă serioasă, din judeţ au fost două comune care au primit autobuz: Romuli şi Telciu”, a spus Ioan Moniţa.

Primarul din Romuli a prezentat şi caracteristicile tehnice ale autovehicului. ”Are 163 de cai putere, motor de 2.200, consum mic, 14-15% şi eficienţă maximă. Uşile se deschid electric, de la buton, copiii nu pot în timpul mersului să deschisă uşa. Autobuzul este dotat cu aer condiţionat, cu cauciucuri de rezervă, de vară şi de iarnă. Şi microbuzul pe care îl avem de şapte-opt ani e în stare bună de funcţionare, dar cu acest autobuz chiar ne rezolvăm problemele. E bun şi pentru excursiile elevilor”.

”Am fost încântat să găsesc în curtea Primăriei comunei Romuli un autobuz cu 28 de locuri, destinat transportului elevilor. Încă odată, prim-ministrul Victor Ponta a arătat că este un om de cuvânt şi că îşi onorează angajamentele referitoare la priorităţile de dezvoltare a infrastructurii de sănătate şi de educaţie din judeţul Bistriţa-Năsăud. În această lună au fost livrate primele două autobuze de 28 de locuri în Romuli şi la Telciu, iar în perioada următoare localităţile Târlişua, Rebra, Mărişelu, Şieu, Rodna, Livezile, Măgura Ilvei, Tiha Bârgăului, Coşbuc, Miceştii de Câmpie, Poiana Ilvei, Rebrişoara, Lunca Ilvei şi Spermezeu vor primi câte un microbuz. În toamna anului trecut, vicepremierul României, Liviu Dragnea, a înmânat cheile a 12 microbuze de 16 locuri localităţilor Cetate, Budacu de Jos, Chiuza, Prundu Bârgăului, Negrileşti, Leşu, Uriu, Urmeniş, Şanţ, Şintereag, Teaca şi Zagra, Căianu Mic şi Josenii Bârgăului”, a spus preşedintele CJ Radu Moldovan.

1 ioan monita autobuz scolar 2 autobuz scolar 3 autobuz scolar 4 autobuz scolar romuli

Eugen Gheorghe

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.