Actualitate Economie

Preşedintele CJ despre proiectele de modernizare a infrastructurii şcolare şi de sănătate

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan face, pe pagina sa de Facebook, o trecere în revistă investiţiilor făcute în ultimii ani şi a proiectelor de infrastructură care se derulează în BN în domeniile Educaţie şi Sănătate cu bani de la Guvern, de la bugetul judeţean sau fonduri europene.

”Încă odată, prim-ministrul Victor Ponta a arătat că este un om de cuvânt şi că îşi onorează angajamentele referitoare la priorităţile de dezvoltare a infrastructurii de sănătate şi de educaţie din judeţul Bistriţa-Năsăud”, a scris Radu Moldovan pe Facebook.

El a precizat că în această lună au fost livrate primele două autobuze de 28 de locuri în Romuli şi la Telciu, iar în perioada următoare vor primi microbuze localităţile Târlişua, Rebra, Mărişelu, Şieu, Rodna, Livezile, Măgura Ilvei, Tiha Bârgăului, Coşbuc, Miceştii de Câmpie, Poiana Ilvei, Rebrişoara, Lunca Ilvei şi Spermezeu. În toamna anului trecut, ministrul Liviu Dragnea a înmânat cheile a 12 microbuze de 16 locuri localităţilor Cetate, Budacu de Jos, Chiuza, Prundu Bârgăului, Negrileşti, Leşu, Uriu, Urmeniş, Şanţ, Şintereag, Teaca şi Zagra, Căianu Mic şi Josenii Bârgăului.

Şeful CJ a mai notat că tot pentru infrastructura educaţională, prin finanţare a Guvernului României (PNDL), numai în anul 2014 au fost alocaţi 21 milioane de lei (4,7 milioane euro) pentru lucrări de reparaţii la şcoli şi grădiniţe din Bistriţa-Năsăud: ”De asemenea, se derulează un proiect amplu de modernizare a infrastructurii şcolare, cu o valoare a investiţiilor de peste 15 milioane de euro la: Grupul Şcolar Agricol Beclean; Colegiul Naţional ”Petru Rareş” Beclean; Şcoala Generală Coldău din Beclean; Şcoala Generală din Bistriţa Bârgăului; Şcoala Generală din Petriş; Şcoala Generală V-VIII Miceştii de Câmpie şi Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” din Bistriţa”.

Moldovan a adăugat că ”în infrastructura de sănătate a judeţului nostru, începând cu anul 2012, au demarat numeroase investiţii susţinute de Guvernul României şi mrim-ministrul Victor Ponta”:

”La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, se derulează obiectivul ”Supraetajare pavilion P+2 şi transformare în P+4 în vederea construirii unui Bloc operator centralizat şi al unor Spaţii medicale”. Proiectul cuprinde: servicii de proiectare-supraetajare, construirea celor două etaje, tâmplărie exterioară, montare ascensor, izolaţie termică şi hidroizolaţie. Finalitatea proiectului cuprinde construirea unui Bloc operator centralizat cu 8 săli de operaţii şi sterilizare proprie (3 săli chirurgie generală, 2 săli ortopedie, 1 sală Urologie, 1 sală Oftalmologie, 1 sală ORL) şi construirea unor spaţii medicale (saloane cu grup sanitar propriu cu 1, 3, 4 si 5 paturi, săli de tratament, spaţii administrative). Valoarea totală a investiţiei este de 27.767.923 lei, iar finanţarea este asigurată de Guvernul României şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, Secţia de Naşteri a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost modernizată şi utilată integral, prin intermediul unei investiţii de aproximativ 10 milioane lei (2,5 milioane euro). Tot din 2012 până în prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă a mai primit din Bugetul Consiliului Judeţean (secţiunea funcţionare şi investiţii) 12.962.416 lei şi din partea Ministerului Sănătăţii alţi 11.406.000 lei.

Un alt proiect de o importanţă majoră pentru Bistriţa-Năsăud este modernizare, dotarea şi utilarea Ambulatoriului de specialitate. Prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană, derulat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, se vor realiza: clădirea ambulatoriului renovată în totalitate. Vor fi modernizate 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative + renovarea totală sau parţială a reţelelor de utilităţi; va fi achiziţionată aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie precum şi mobilier specific activităţii medicale; laboratorul de radiologie şi imagistică medicală va beneficia de un aparat radiologic digital care poate fi accesat online de medicii din alte spitale; laboratorul de analize medicale va fi dotat cu analizoare de ultimă generaţie şi va fi unul dintre cele mai moderne din România; reducerea numărului de pacienţi redirecţionaţi (de la 30% la 10%), pacienţi ce vor fi trataţi în policlinică, fără a fi trimişi în altă parte; vor fi create 28 de noi locuri de muncă pentru personalul medical; cetăţenii judeţului vor avea acces la servicii medicale de calitate, în condiţiile în care executivul Consiliului Judeţean s-a implicat în aducerea la Bistriţa a unui aparat RMN şi CT (investiţie privată de 1,7 milioane de euro) şi al unui aparat performant de radiologie (Duo Diagnost Philips), la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în valoare de 1.000.000 de lei. Proiectul a demarat în 1 iulie 2013 şi are ca termen de finalizare luna iulie 2015, iar stadiul fizic de realizare al lucrărilor este de aproximativ 70%. Valoarea totală a proiectului este de 36 milioane de lei (aproximativ 7 milioane de euro), iar sursa de finanţare este asigurată în urma implementării unui proiect cu finanţare europeană, derulat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud”.

3 comentarii

  • Educaţia şi sănătatea sunt obiective prioritare în domeniul investiţiilor, fie ele de natură financiară sau a reusursei umane. Mă bucur că actuala administraţie judeţeană a înţeles acest lucru şi acţionează în consecinţă.

  • Fara educatie si sanatate am fi o tara fara viitor, este imbucurator faptul ca guvernul si mai ales conducerea CJ a inteles acest aspect si se lucreaza intens la imbunatatirea acestora.

  • Educatia si sanatatea sunt 2 lucruri de care aceasta tara are mare nevoie…sunt bucuros sa aud ca jud B-N are ca prioritate cele 2 domenii de interes national…felicitari conducerii CJ pt eforturile depuse …

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS