Actualitate

Autobuze electrice, semaforizări, locuințe pentru tineri defavorizați, prin PNRR

Consiliul Local Bistrița a aprobat depunerea unor cereri de finanțare pentru accesarea de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta Fond Local.

Prin proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public în Municipiul Bistrița și Comuna Livezile”, în valoare de 48.340.914,00 lei fără TVA, se dorește achiziționarea a 20 de autobuze electrice de 10 metri – 45.387.294 lei (9.220.000 euro) fără TVA și amplasarea a 24 de stații încărcare – 2.953.620 lei (600.000 euro) fără TVA.

”Proiectul ”Extindere sistem de management al traficului în Municipiul Bistrița”, de 5.291.902,50 lei fără TVA, prevede achiziționarea de echipamente care permit interoperabilitatea cu sistemul de management al traficului care va fi implementat prin proiectele Linia Verde și Reconfigurarea străzilor Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, cu rolul de a-l completa cu: introducerea semaforizării pentru autovehicule, pietoni și bicicliști în apropierea sensurilor giratorii; montarea senzorilor inteligenți care pot comunica / recunoaște vehiculele de transport public; dotarea vehiculelor de transport public cu senzori care comunică cu cei instalați pe carosabil; introducerea dotărilor suplimentare pentru trecerile de pietoni semaforizate, astfel încât să permită acordarea priorității autobuzelor/microbuzelor; extinderea dotărilor centrului de comandă și asigurarea software-urilor necesare.

”Construire de locuințe nZEB plus pentru tineri” este un proiect care vizează realizarea a șase unități locative pentru tinerii care provin din grupuri/comunități defavorizate/marginalizate. Clădirile noi, eficiente din punct de vedere energetic, ar urma să fie ridicate pe Aleea Trandafirilor, pe terenul fostului punct termic. Valoarea proiectului este de 2.168.104,76 lei fără TVA.

4 comentarii

  • Străzile sunt praf și pulbere și voi cumpărați autobuze. Treziți-vă odată și faceți ce trebuie în orașul ăsta!

  • PNNR ul spune totul despre ce fel de adunatura traieste pe meleagurile astea.Sa nu ai ca strategie de dezvoltare pe termen lung obiective pentru dezvoltarea infrastrucrurii economice si doar tiribombe consumeristice de unde se pot lua comisioane…

    • Gresesti…PNNR ul a fost conceput de ministrii USR…cu binecuvantarea liberala si udmr. Au vrut sa se unga si ei pe bot la borcanul cu miere. Dupa ce i au folosit ,liberalii le au dat sutul in dos si acum fac aprovizionare cu papetarie impreuna cu psd ul.Toti au aceleasi intentii ,dar la ciordeala si manevre ,partidele vechi sunt mai indemanatice.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.