Social

Aventură în Pădurea Codrişor

Iubitorii de natură sunt invitaţi, duminică 13 aprilie, de echipele Bistriţa Airsoft Team şi Holland, la o ”Aventură în Pădurea Codrişor”: demonstraţii de detectare a metalelor şi de tir cu arme airsoft, de alte hobby-uri, dar şi la picnic de Florii. De curând, membrii echipelor au descoperit în pădure, cu detectorul de metale, un vechi sigiliu al Bistriţei, donat pentru cercetare Muzeului Judeţean.

”Vă invităm la aventură în mijlocul naturii. Principalele activităţi organizate sunt demonstraţie de detectare a metalelor şi demonstraţie de tir cu replici de arme airsoft. Dragi bistriţeni, părinţi, copii, bunici, vă aşteptăm cu mic, cu mare să veniţi cu un coş de picnic cu gustări reci şi cu o pătură, iar dacă aveţi un hobby – desen, chitară, aeromodele, ciclism – nu ezitaţi şi veniţi să ne faceţi o demonstraţie. la plecare vă vom ruga să ne ajutaţi la ecologizarea pădurii”, este mesajul organizatorilor.

Întâlnirea va avea loc de Florii, duminică 13 aprilie, la ora 12.00, în poiana mare din Pădurea Codrişor.

Airsoft este un sport în care jucătorii simulează o luptă, un război sau alte scenarii militare folosind tactici militare autentice şi replici ale armelor de foc, precum şi ale echipamentelor militare.

La sfârşitul lunii trecute, organizatorii aventurilor în Pădurea Codrişor au descoperit cu detectorul de metale un sigiliu cu simbolul Bistriţei, struţul, iar ceea ce îl face unic este orientarea lui spre dreapta, nu spre stânga, şi inversarea în blazon. Sigiliul care datează din secolele XIV- XV este în expertiză la Muzeul Judeţean.

Foto: Facebook

1 padurea codrisor 2 afis aventura codrisor 3 sigiliu bistita vechi 4 sigiliu bistrita vechi

2 comentarii

  • Pădurea Codrişor face parte din zona de protecţie a centrului istoric al Bistriţei si asa trebuie sa rasmana. De altfel, Dealul impreuna cu Padurea Codrisor, in Strategia de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Bistriţa pentru anii 2005 – 2015, se prezinta astfel: “O zonă cu valoare peisagistică este o arie naturală protejată, caracterizată prin concentrarea în cadrul teritoriului său a unor peisaje naturale unicate sau rare. Pentru municipiul Bistriţa a fost declarată zonă cu valoare peisagistică zona împădurită a dealului Codrişor, care face parte şi din zona de protecţie a centrului istoric al municipiului Bistriţa. În aceste zone, autorizarea executării construcţiilor va avea în vedere păstrarea calităţii mediului natural şi a echilibrului ecologic, interzicându-se amplasarea de unităţi productive. Pentru dealul Codrişor se propune reamenajarea parcului care a funcţionat aici în perioada interbelică. Dealul Codrişor, deal care bordează malul stâng al râului Bistriţa, în prezent neamenajat, are un potenţial nevalorificat, putând prin poziţie şi amenajări să devină un punct de atracţie turistică (locuri de belvedere). Altitudinea la care se află aceste puncte permite o vedere de ansamblu asupra oraşului vechi”.
    Actiunea „Aventură în Pădurea Codrişor” programata pentru duminică 13 aprilie se inscrie perfect in aceasta viziune strategica. Ar fi perfect daca la aceasta actiune ar fi alaturata si initiativa „Salvam Padurea Codrisor” prin Asociatia Bistrita Civica (ABC).

  • Dupa cum se stie, la 1602, oastea generalului Basta, aflat in conflict
    cu Sigismund Bathory s-a instalat in padurea de pe dealul Codrisor cu intentia de a cuceri Cetatea Bistritei. In urma asediului, zidurile cetatii din partea sudica a fortificatiei medievale au suferit mari stricaciuni. Ar fi interesant daca in actiunea privind demonstraţia de detectare a metalelor ar fi identificat locul unde s-a instalat tabara oastei lui Basta si ar fi depistate urme din acea perioada.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS