Social

Avertizare meteo de ploi şi vijelii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de vremea rea (intensificări ale vântului, ploi şi răcire accentuată), valabilă în întreaga ţară în zilele de sâmbătă 5 şi duminică 6 aprilie. În această perioadă, vântul se va intensifica, va ploua în cea mai mare parte a regiunilor iar temperaturile vor scădea accentuat (minime de 4 grade, maxime de 15 grade).

Potrivit ANM, în intervalul sâmbătă 5 aprilie, ora 9.00 — duminică 6 aprilie, ora 12.00, vântul se va intensifica în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi la munte, unde local, la rafală se vor depăşi 60-65 km/h. harta 5-6 apr

Vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, însă la cote mai reduse.

De asemenea, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

ANM precizează că, în sudul ţării, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp, iar valorile termice vor scădea accentuat, mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului.

În Transilvania, în 6 aprilie media temperaturilor maxime nu va depăşi 10….12 grade. Până în 13 aprilie, minimele nocturne vor avea medii de la -2 la 4 grade, cu cele mai reci dimineţi în zilele de 6 şi 7 aprilie, iar valorile termice se vor menţine relativ constante, atât ziua cât şi noaptea, fiind apropiate de normalul acestei perioade calendaristice, cu maxime de 14…15 grade şi minime de aproximativ 2 grade.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS