Actualitate

Avertizare meteo. Unde a fost polul frigului în județ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă valabilă de joi 13 ianuarie, ora 10.00, până sâmbătă 15 ianuarie, ora 20.00.

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineața zilei de vineri (14 ianuarie) local și în estul, sudul și centrul țării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45…55 km/h, mai mari în zona montană înaltă și în Moldova.

Pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei în nord, centru și nord-est.

Conform Meteo.BN, joi la ora 06.55 s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură a sezonului hibernal 2021-2022 în județul Bistrița-Năsăud, Stația Meteo.BN din Lunca Ilvei înregistrând -21,2°C !!! A fost ger în tot județul, temperaturile scăzând sub -13°C pe toată suprafața acestuia. La noapte gerul se mai înmoaie, astfel că temperaturile vor fi mult mai ridicate față de noaptea care tocmai a trecut.

Vremea se va încălzi, vineri, astfel că după două zile geroase temperaturile revin în limite suportabile. Ca aspect, vom avea cer mai mult noros şi mai ales în orele serii sunt condiții de ninsori slabe, temporare, cu probabilitate mai mare de apariție în zonele de deal şi munte, deşi câțiva fulgi nu sunt excluşi nicăieri. Maximele zilei se vor încadra între -4°C în zonele submontane si 0°C la podiş, in SV-ul județului. Minimele de la noapte vor fi cuprinse între -8°C în depresiuni si -4°C în zonele joase. La Bistrița scăpăm de ger, deşi temperaturile rămân de iarnă, cu -1 spre 0°C, la amiază, după o minimă de -6°C, mâine dimineață. Cerul va fi acoperit si aici dar sansele de fulguieli trecătoare sunt mici și vor apărea mai ales spre seară, anunță Meteo.BN.

Conform prognozei pentru Transilvania, în perioada 14-23 ianuarie sunt estimate valori termice apropiate de media multianuală, media maximelor urmând să înregistreze valori de 0…2 grade și minime, cuprinse în general, între -8 și -3 grade. Mai ales după 17 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS