Social

Ro-Alert ”Urs la Tureac”, alarmă falsă. Cel care a sunat la 112, amendat

ACTUALIZARE Duminică seara, în comuna Tiha Bârgăului, la Tureac, ISU Bistrița-Năsăud a dat alarma cu privire la apariția unui urs într-o gospodărie, în urma unui apel la 112.

”Locuitorii comunei Tiha Bîrgăului au fost alertați în această seară prin Ro-Alert – alertare și măsuri de autoprotecție/recomandări – cu privire la faptul că un urs a fost văzut într-o curte în localitatea Tureac de către o persoană care a semnalat acest aspect la numărul de urgență 112”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, care ulterior a transmis: ”Nu se confirmă prezența ursului în zonă”.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud a precizat: ”Un bărbat de 38 de ani din Tureac a sunat la numărul unic 112 pentru a solicita intervenția jandarmilor montani, deoarece în apropierea gospodăriei a zărit un urs. Jandarmii montani din Colibița s-au deplasat la fața locului unde au luat legătura cu apelantul, însă, din verificările efectuate, jandarmii nu au constatat prezența animalului sălbatic. Vecinii bărbatului au declarat la rândul lor că nu au observat sau auzit prezența unui urs în zonă. Apelantul, aflat într-o stare vădită de ebrietate și convins că starea sa nu i-a jucat feste, a fost sancționat cu amendă de 500 de lei”.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.