Actualitate

Seminar de pregătire profesională pentru avocați cu magistrați și universitari clujeni (FOTO)

Baroul Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Uniunea Națională a Barourilor din România și INPPA Centrul Teritorial Cluj-Napoca, a organizat un seminar profesional interactiv în perioada 22-23 noiembrie 2019.

”Consider că tematica vastă abordată a fost un demers curajos, în momentul lansării invitațiilor, însă am avut bucuria ca toate să fie onorate, avocații bistrițeni având astfel parte de prezența unor mari personalități din lumea juridică actuală – magistrați din cadrul Curții de Apel Cluj și cadre universitare din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, mulți dintre confrații tineri din barou, având ocazia să-și amintească, cu drag, de anii de școală”, a scris pe Facebook decanul Baroului bistrițean, avocat Dacia Rűbl.


Potrivit acesteia, vineri, după deschiderea seminarului, au vorbit magistrați de excepție din cadrul Curții de Apel Cluj: judecător Delia Purice și judecător Mihăiță-Lucian Marian (președintele Secției Penale), care au abordat o temă extrem de vastă și de interes pentru avocați, respectiv ”Probele în procesul penal”. Cei doi au fost prezenți pentru a treia oară la Bistrița, în cadrul pregătirii profesionale continue organizate de Barou, .

Conf. univ. dr. Marius Liviu Harosa (originar din județ) a fost și dânsul prezent pentru a două oară în mijlocul avocaților bistrițeni și a vorbit despre un subiect inedit „Uzufructul succesiv”, precum și despre hățișurile „Procedurii de prima înscriere în Cartea funciară” .

Sâmbătă, asistentul universitar dr. Ioana Lucia Varga le-a vorbit avocaților despre aspectele practice ale ”Procesului administrativ și procedura prealabilă. Jurisdicția muncii”, subiecte de permanentă actualitate.

La finalul seminarului, a vorbit prof. univ. dr. Gheorghiță Mateuț despre ”Echilibrul procedurii penale în pericol sub lupa Curții Constituționale. Jurisprudența arbitrară în materie penala”, domnia sa trecând în revistă toate deciziile Curții Constituționale din cadrul acestei materii care nu au fost urmate (încă) de modificarea Codului, așa cum s-ar fi impus.

”Situația creează o practică neunitară ca urmare a interpretării diferite a instanțelor, sau chiar o imposibilitate de punere în practică, neexistând reglementate proceduri specifice în acest sens. Pentru avocații practicieni, aceste aspecte constituie o provocare permanentă în cadrul construirii unei strategii de apărare sustenabile. Am încheiat lucrările seminarului fără a număra voturi, însă pentru noi, organizatorii, tensiunea a fost la fel de mare: nivelul extrem de ridicat al speakerilor a impus o mobilizare pe măsură și avem convingerea că toți confrații (prezenți) din barou și-au îngreunat corespunzător bagajele de cunoștințe. Toți invitații au fost extrem de încântați de dezbaterile active din finalul prezentărilor, seminarul fiind unul interactiv și avocații având ocazia să primească răspunsuri și soluții la întrebările și problemele ridicate. Ca urmare, au promis că vor reveni cu drag, ori de câte ori vor fi invitați, aspect care ne onorează”, a scris pe Facebook Dacia Rűbl, mulțumind tuturor pentru ”dedicație și implicare”.

https://www.facebook.com/dacia.rubl/posts/1470929399736140
Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS