Actualitate

Axa Gării – Decebal – Mureșanu – Năsăudului, în curând în lucru

Lucrările la proiectul cu bani europeni de reconfigurare a axei de transport str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului vor începe în curând.

”Avem un câștigător, urmează să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Potrivit legii, proiectele nu pot fi revizuite decât după finalizarea procedurilor de atribuire și semnarea contractului de execuție a lucrărilor. Cu toate că am observat inconveniente, nu am putut din punct de vedere legal să facem nimic. Vom schimba pavajul, acolo unde vom pune pavaj de beton vom pune soluția care a fost agreată de cetățeni în urma unui sondaj de opinie. Avem ședință cu Aquabis pentru corelarea lucrărilor de pe axe, pentru că sunt necesare înlocuiri de conducte pe acest culoar de mobilitate”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Lucrările pe axa str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureşanu – str. Năsăudului constau în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe coridorul de transport, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe b-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m.

13 comentarii

 • In sfarsit. Chiar daca va fi ingreunat traficul , o perioada , eu cred ca merita tot efortul in conditiile in care infrastructura pe acea axa e un dezastru.

  • Nu trebuie parcari pentru ca toti care stam pe axa aceasta avem trotinete. Vine dl Turc si ne ia cu trenuletul Thomas si ne duce unde avem de mers fiecare.

  • A zis dl Turc ,, ca a rezolvat problema. Dispar 3500 de parcari dar a gasit el solutia. Cei din decebal parcheaza la han si cei de la lama la sala polivalenta. Atata va tot plangeti…

  • Tazman, mai exista posibilitatea cu parcarea pe luna! Ce mai, avem primar competent si cu viziune! Pe cine ai mai auzit sa faca parcari pe luna?

  • @Laurentiu
   Am inteles ca nu e fezabil deoarece pe Luna va fi construit cel mai inalt bloc din Bistrita. Parcarile sunt pentru fraieri, de la gara la han nu trece nimeni pe strada ca sa nu mai zic de faptul ca nu vezi o roata de masina parcata pe marginea strazii. E normal sa fie benzi dedicate autobuzelor. Zilnic vad bataie intre oameni in statia de tichete de la lama, care cum sa prinda un bilet si sa se urce in autobuzul supraaglomerat in care stau oamenii ca sarmalele. Efectiv nu mai fac fata busurile din Bistrita la cata lume circula cu ele. Un proiect de fezabilitate pentru metrou ar trebui sa prinda contur pentru Bistrita, de la Viisoara la Unirea, daca ne pasa de oamenii care circula cu busurile. Eu zic sa desfiinteze de tot benzile de masini si sa faca loc lui Thomas pentru ca a fost 50.000 de euro trenuletul si o zgarietura ar fi purul dezastru. Trebuie sa dau cu banul sa vad unde parchez masina, locuind langa Atlantis sa vedem care e mai aproape, parcarea de 20 de locuri de pe Nasaudului sau cea de 15 locuri de pe Crinilor. Apropo, viziunea de la 1.50 inaltime arata beton.

 • Au gandit foarte bine in cazul asta. Nu mai este nevoie de locuri de parcare, pe cand termina ei proiectul vor exista masini zburatoare care pur si simplu vor levita langa balcon.

 • Sper sa fie mai eficace acest proiect decat pistele de biciclete ale fostului primar desi nu vad de ce trebuie si banda de circulatie pt transportul public cand acesta nu este prea utilizat de cetateni. Deficitara e si situatia locurilor de parcare, acum, cred ca in viitor va fi tragedie! Oricum, nu mai conteaza parerea noastra, proiectul e aprobat, doar ne racorim comentand.

 • Au trecut mai bine de doi ani de la semnarea contractului de finantare, abia acum avem un castigator, pana incepe mai dureaza un an… sunt curios cand vor termina…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.