Social

Băiat de 11 ani cu grave probleme de sănătate, ajutat de polițiști să ajungă în Spania pentru a fi operat

Agentul șef principal de poliție Simion Beșa, din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, l-a întâlnit pe mezinul familiei Axente, Leonuț, în vârstă de 11 ani. Din cauza unor complicații apărute la naștere, copilul are probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu tetrapareză mixtă și multe altele. După ce i-a cunoscut familia greu-încercată de probleme, polițistul și-a implicat colegii și prietenii și, în toamna anului trecut, au adunat 1.800 de lei pe care i-au dăruit pentru tratamentul permanent al copilului.

Familia a găsit în Spania speranța că băiețelul va putea merge, iar în perioada următoare Leonuț este așteptat la o operație care costă aproximativ 5.500 de euro.

Colectivul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu alți polițiști din cadrul Inspectoratului Județean și oameni care i-au aflat povestea au continuat binele început de colegul lor și ieri Simion i-a dus copilașului încă 3.500 de lei, ajutor pentru operație.

Agentul șef principal Simion Beșa, originar din Susenii Bârgăului, este polițist din 2001, fiind repartizat inițial la IPJ Brașov. Din anul 2009 s-a întors acasă, pe valea Bârgăului, mai întâi la Postul de Poliție Tiha Bârgăului și mai apoi în cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, unde își desfășoară și astăzi activitatea. Sportiv de performanță, a activat pentru aproape 20 de ani în cadrul Asociației Dinamo București, specialitatea și pasiunea lui fiind schi fond biatlon. A obținut rezultate foarte bune la toate competițiile sportive la care a participat.

Nu este primul caz umanitar în care se implică poliţistul: din anul 2016, acordă sprijin financiar pentru două fetiţe care şi-au pierdut părinţii într-un accident rutier, reuşind şi în această situaţie să mobilizeze alte persoane pentru a le ajuta pe orfane.

Sursa: IPJ Bistrița-Năsăud

1 comentariu

  • Felicitari d-lui Simion Besa si colegilor pentru generozitate si implicare. Citind despre cazul baiatului se vor gandi si alti oameni sa doneze bani si poate vor dona si unele firme la care le merge asa de bine . Ma gandesc la TeraPlast in primul rand (dar nu numai).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS