Cultură Social

BĂILE FIGA Vânătoare la ceaun cu mistreți, urși, căpriori și prepelițe

Cea de-a doua ediție a concursului "Vânătoare la ceaun", organizată cu prilejul deschiderii unui nou sezon estival la Băile Figa, a fost delicioasă de-a dreptul.

Un număr de 13 echipaje de vânători din Bistrița-Năsăud, dar și din alte județe, au venit la Băile Figa cu tot ce au avut mai bun în asociațiile lor de vânătoare, de la carne de vânat ținută în baiț timp de o săptămână, până la trofee de vânătoare, unelte, și bucătarii cei mai iscusiți și pricepuți să pregătească vânat la ceaun.

Majoritatea au adus, la fel ca și anul trecut, carne de căprior, dar unii au încălcat regula nescrisă a concursului și s-au prezentat cu prepelițe, mistreți și chiar labe de urs, o delicatesă pe care puțini știu să o prepare. Au pregătit focul, au tocat legumele și au pus totul la fiert atrăgând ca un magnet lumea venită în stațiune spre locul în care își arătau talentele culinare. Și nici nu e de mirare că s-a întâmplat așa fiindcă, în afară de ceapă, pătrunjel și mărar, unii au strecurat în cratițe frunze de salvie, muguri de brad și alte minunății care dau un gust apare mâncării de vânat.


De departe, cel mai frumos amenajat a fost standul Direcției Silvice Bistrița, Adriana Bartha (foto) fiind prezentă la datorie pentru ca totul să iasă ca la carte. Nici ceilalți vânători nu s-au lăsat mai prejos, au venit cu piei de urs, coarne de cerb, cocoși de munte și chiar câini de vânătoare.

Amfitrionul concursului, Sorin Gârjan, a declarat pentru Timp Online, că acest concurs vrea să arate o altă față a vânătorului, diferită de cea pe care o știe toată lumea.

„Vânătorii sunt oameni care iubesc animalele, le place să le îngrijească și să le ocrotească. Sunt veseli, petrecăreți și buni bucătari. Din păcate, imaginea vânătorului este asociată cu cruzimea ceea ce nu este deloc adevărat”, a spus el.

Mai multe imagini de la acest eveniment, vedeți pe pagina noastră de facebook.

2 comentarii

  • Vânătorii în mod cert nu sunt iubitori de animale! Imaginea lor este pe drept asociată cu cruzimea şi plăcerea maladivă de a omorî.Eu de ce nu pot apăsa pe trăgaci împotriva unor fiinţe, deşi sunt expert în arme? Aş face asta doar dacă aş avea acea cruzime care îi împinge pe oameni să omoare sau în caz excepţional în caz de pericol. Restul e …. vrăjeală: „vânătorii – iubitori de animale”, aiurea..

    • Stefan, rogu-te, daca nu stii despre ce vorbesti, lasa chestia cu „expert in arme” si cauta alte subiecte.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS