Economie Social

Balastierele, la control. Cristian Niculae: Sunt multe perimetre exploatate şi lăsate de izbelişte

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu va verifica, în perioada următoare, ce a rămas în urma firmelor care au scos agregate minerale din râurile judeţului. Comisarul şef Cristian Niculae spune că acolo unde nu au fost refăcute condiţiile de mediu, se vor da amenzi de până la 100.000 de lei.

Comisarul şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Cristian Niculae, a declarat pentru Timp Online că, în perioada următoare, vor fi verificate în total 15 balastiere.

„Avem un control tematic pe balastiere, planificat de Comisariatul General, dar el se pliază exact pe intenţia mea Cristian Niculae GM 2declarată încă de acum trei luni de a face aceste verificări. Avem planificate 15 obiective pe care le vom controla în perioada următoare. Sunt probleme în toată ţara legat de exploatările de agregate minerale fiindcă nu se respectă întotdeauna condiţiile de refacere a mediului după exploatarea în balastiere. După ce se scoate balastul trebuie adus pământ, nivelat, semănată iarbă, ceea ce nu se întâmplă. Eu personal am fost în control la Nimigea şi am găsit foarte multe gropi rămase descoperite şi pe care erau crescute buruieni, perimetre întregi explotate şi rămase de izbelişte. Gropile rămase sunt periculoase, unele sunt cu apă din pânza freatică, altele cu apă de ploaie, sunt adânci, dar sunt şi urâte. În ele apar şi depozite de deşeuri”, a spus comisarul şef al Gărzii de Mediu.

Potrivit lui Cristian Niculae, există mai multe tipuri de balastiere autorizate: în albia minoră a râurilor, în albia majoră şi în terasa râurilor.

„Mai nou se cere autorizaţie în terasa râului pentru amenajare de iazuri piscicole. Se exploatează balast şi, din păcate, în loc să găsim iazuri, găsim nişte gropi. Sunt puţine cazuri în care exploatarea balastului s-a încheiat cu amenajarea unui lac. Mai multe sunt cele în care au rămas doar gropile. Vom verifica şi lucrul acesta. Pentru nerespectarea măsurilor de mediu, sancţiunile sunt foarte mari, între 50.000 de lei şi 100.000 de lei”, a spus Cristian Niculae.

7 comentarii

 • Averea domnului Nicolaie nu o controlați doamna jurnalist?
  Ar fi foarte interesant sâ aflăm şi noi cetățenii pe ce criterii se
  numesc domnii directori?

 • Acum a plecat domnul director să facă un control
  în Delta Dunării? Cu siguranță va afla lucruri interesante
  cum ar fi pescuitul de pe mal si din barcă,destupatul
  sculelor,etc.

 • De la care balastieră ești Ioane ? Te deranjează controlul tare ! Du-te si puneți ordine repede pe acolo ca e bai !

 • Lasati-o mai moale D-lor carcotasi. Lasati omul sa-si faca treaba. Nici asa nu e bine ca va informeaza? Nici asa nu e bine ca un om cu energie vrea sa schimbe lucrurile in bine la GARDA de MEDIU. Il cunosc pe COMISARUL SEF NICOLAE, colaborez excelent cu el. Este un om care vrea sa faca treaba de calitate. SUCCES D_LE CRISTIAN NICOLAE. Voi cei care vorbiti de rau, mai bine ati deveni voluntari de MEDIU. D-l COMISAR are in verdere si aceasta idee. BAFTA !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.