Actualitate

Banca Transilvania închide agenţia din centrul Bistriţei. Ce veste au primit angajaţii

Banca Transilvania şi-a anunţat clienţii, printr-un afiş postat pe sediul din centrul Bistriţei, că, începând cu 1 septembrie a.c., Agenţia Gheorghe Şincai îşi va închide definitiv porţile. BT oferă ca variante pentru cei care vor să se adreseze direct băncii cele mai apropiate puncte de lucru, şi anume Agenţia Coroana sau Sucursala de pe strada Gării, respectiv soluţia BT 24 Internet Banking sau Mobile Banking.

Vestea a căzut ca un trăsnet mai ales printre angajaţii Băncii Transilvania care lucrau pe Gheorghe Şincai. Potrivit unor surse interne, aceştia au fost anunţaţi că vor fi disponibilizaţi. Este vorba de circa 6-7 persoane care lucrau aici de ani buni şi care sunt acum disperate.

Îna nii trecuţi, mai multe bănci au făcut disponibiliări, scrie presa de specialitate. De la 1 ianuarie 2015 şi până la 1 ianuarie 2016, Bancpost şi-a redus personalul cu 270 de angajaţi. Alţi 250 au dispărut de pe statele de plată ale ProCredit Bank, şi încă aproape 200 de pe cele ale Alpha Bank. Aceste bănci sunt urmate îndeaproape de BRD şi BCR. Împreună, cele cinci instituţii au renunţat la mai bine de o mie de angajaţi. Dând la o parte băncile care-au cumpărat o altă bancă şi au păstrat o parte din personalul rivalei, mai erau şi bănci care în 2016 şi-au extins agresiv efectivele de salariaţi, printre acestea numărându-se Raiffeisen Bank cu 435 de oameni şi Banca Transilvania cu aproape 300.

Banca Transilvania (BT) este una dintre cele mai mari trei bănci din România. Banca fost înființată în anul 1993, la Cluj-Napoca, de un grup de oameni de afaceri locali, cu 79% capital românesc și 21% străin. Activitatea sa este organizată pe patru linii principale de business, și anume: corporate, IMM, retail și Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are aproape 1,76 milioane de clienți, 550 de sedii și peste 6.000 de angajați.

În Bistriţa-Năsăud, BT mai are opt agenţii, majoritatea în Bistriţa, dar şi în judeţ.

13 comentarii

 • luati ma cocalarilor sa va faceti căsi, sa mancati samburi in curte si sa ascultati manele,neamuri proaste ce sunteti 🙂

  • Și care-i diferența ontologică între unul care stă în curtea ”cășii”, ascultă manele și sparge semințe și altul care stă în curtea vilei, ascultă sonata 10 a lui Mozart și citește de pe ebook dialogurile platonice? Oamenii au dreptul la fericire și o găsesc acolo unde o găsesc.

  • Între patru pereți poți face ce vrei tu. Chiar și să începi propozițiile cu minusculă. Dar ce te faci când ieși dintre cei patru pereți, de exemplu pe internet, și se observă că ”neamurile bune” au grave carențe de educație?

   a) ignori problema;
   b) tragi o înjurătură;
   c) camionul roșu din dreapta;
   d) nici una din cele de mai sus.

 • Desfiinţarea unei agenţii nu e o catastrofă. Cel mai rău e pentru cei disponibilizaţi, dar sper că-şi vor rezolva problemele. Mai rău ar fi dacă ar desfiinţa sucursala judeţeană sau ar da faliment întreaga bancă, ceea ce ar fi şi mai rău, deoarece e vorba de capital românesc. Sper să nu ajungă acolo, restructurarea are loc pentru a reduce cheltuielile, deoarece începe statul să le ia la puricat toate băncile, pentru că unele n-au obţinut profit, adică n-au plătit impozit pe profit, ceea ce dă de gândit, se poate crede că e ceva necaz. De acestea au fost şi încă vor mai fi. Nu disperaţi!

 • stiu eu din sursa sigura ca le au fost oferite joburi in cadrul sucursalei,dar nu se merita,peste 10 salarii compensatorii si o slujba la stat dupa,munca in banci a devenit o batjocura,prost platita si gramada de pretentii.
  un sofer la primarie castiga mai bine ca un salariat bancar
  niste saracani cu tot cu bancile lor de doua parale.

 • Sursa informatiei: DEPOZITARUL CENTRAL Din data: 07.08.2017
  Actionar Actiuni Procent
  Pers. Juridice 3.482.146.434 80,2073 %
  Pers. Fizice 859.289.487 19,7927 %
  TOTAL 4.341.435.921 100 dar nu se spune cine si cum. e singura sursa credibila.

 • din informatiile mele sint 10 % la un fond din Cipru, altele la Goia si alti investitori. mai are SIF2 vreo 10 % si cam atit stiu eu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.