Actualitate

Bani da, colectare selectivă ba. Cum își pot lua patronii de la Supercom limuzine noi pe banii bistrițenilor

Colectând la Bistrița gunoiul în același mod, la grămadă, atât în containere semiîngropate, cât și în pubele rudimentare, majoritatea distruse și murdare, patronii Supercom își pot cumpăra limuzine noi pe banii bistrițenilor după ce taxa de salubrizare a crescut la 138 de lei/an pentru utilizatorii casnici.

Creșterea tarifelor a fost votată în ADI Deșeuri și apoi în Consiliul Local Bistrița pe repede înainte în 23 decembrie 2019 de aleșii noștri – în special de cei de la PSD și ALDE care dețin majoritatea în CL- și care au tăcut mâlc și s-au ascuns printre cifrele bine pitite în calcule complicate pe tonă.

Nimeni nu a vorbit clar despre cât vor avea de plătit oamenii care s-au trezit abia acum cu aceste tarife scoase la vedere de către Direcția de Venituri a Primăriei Bistrița, ea însăși agent de colectare pentru magnații cu limuzine. Așadar, o familie cu două persoane va plăti 276 de lei, una cu trei 414 lei, o familie cu patru membri suma de 552 de lei, iar alta cu 5 membri suma de 690 de lei pe an.

Reamintim că firma Supercom SA Bucureşti a pus mâna pe contractul de la Bistrița după ce mai întâi a luat măturatul stradal și o vreme s-a întrecut pe sine. Ulterior a lăsat-o mai moale, iar după ce a plecat Vitalia, cea care își colecta singură taxele, a devenit operator unic la Bistrița și în tot județul.

Ilie Ionel Ciuclea, administratorul companiei, a fost coleg de Senat cu primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, Ciuclea fiind, pentru scurtă vreme, senator din partea PSD în legislatura 2004-2008, înlocuindu-l pe Sorin Oprescu, care și-a dat demisia din Parlament după ce a fost ales primar al Capitalei.

Ulterior, Ilie Ciuclea a devenit prim-vicepreședinte al UNPR București.

Compania Supercom a devenit mai cunoscută după ce a reușit să câștige contractele de salubrizare și deszăpezire pentru sectorul 2 al Bucureștiului, condus de Neculai Onțanu, și el membru al UNPR. Printre contractele pe care le-a mai avut Supercom se numără și cel încheiat, în 2007, tot cu Primăria sectorului 2, pentru ridicarea autovehiculelor staționate ilegal.

La Bistrița, Supercom s-a lăudat că va colecta gunoiul mai ieftin decât predecesoarea sa, dar a fost o simplă vorbă în vânt. Ia mai mulți bani și colectează mult mai prost.

Foto: Arhivă

36 comentarii

  • Consiliul Local Bistrița și consilierii PSD nu au fost de acord cu majorarea tarifelor la salubrizare si in acest sens, prin reprezentantul sau in ADI Deseuri, a votat impotriva majorarii tarifelor.
   Majorare tarifelor in intregul judet s-a facut prin votul din sedinta AGA ADI Deșeuri din luna octombrie 2019.
   Consiliul Local Bistrita a fost obligat sa ia act de aceasta decizie si sa instituie regulamentul de administrare a acestei taxe, pentru ca gunoaiele sa nu ramana pe strazi.
   Consilierii PSD au dat dovada de responsabilitate si chiar daca au fost intr-o pozitie incomodă din punct de vedere politic au votat acest regulament.
   Consilierii PNL, fără să vină cu vreo soluție la problema aceasta in mod absolut demagogic au votat împotriva regulamentului.
   Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca de o luna de zile nu s-ar mai fi ridicat deseurile in Bistrița?
   Imi pot raspunde consilierii PNL?

 • Asta e!!!! Au stiut sa tot ceara!!!! Eu am ramas oripilat cand am vazut la taxe si impozite ca impozitul pe apartament cu 4 camere in centru si teren aferent este 150/an iar gunoiul era aproape dublu!!! Asta acu 2 sau 3 ani!!!!
  ACUM – la acelasi impozit gunoiul ma costa peste 550 lei!!!!
  Cum doamne e posibil asa ceva???? Cum ne ajuta cei care ne reprezinta pe noi cetatenii in aceasta relatie???? AAAAA – gata, tac… o sa zica ca nu e prea mare pretul la gunoi ci ca e prea mic impozitul!!!! Si daca mai comentam mult il actualizeaza sa depaseasca pretul gunoiului!!!!

  • In Italia, spre exemplu gunoiul la un apartament cu o familie de 2 persoane costa 360 de euro/ lună. Aici te costa 110 euro/ an.
   Muta-te in Italia Zorro! Că acolo-i mai bine.

 • Până în ce an au,ăștia, contract cu primăria Bistrița și ce beneficii are primaria pentru faptul ca le colectează taxele de salubrizare?

 • Nu înțeleg ce mai lucrează DNA-ul zilele astea. Înțeleg că s-a votat în Consiliul Local creșterea tarifelor, așa cum s-a votat și pentru amenajarea pârtiei de ski de pe dealul Cocoș, însă asta nu înseamnă că instituțiile abilitate nu trebuie să ia la puricat toate documentele cu privire la genul ăsta de „operațiuni”. Chiar și domnul Lazany, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a avut o luare de poziție tranșantă referitor la chestiunea salubrității în oraș și în județ:
  „M-am săturat! Pe vremuri am avut un contract de salubritate cu Codrișor. În ani întregi de colaborare nu-mi amintesc să-i fi sunat vreodată pentru simplul motiv că nu a fost nevoie. Își făceau treaba bine. Dacă nu și-ar fi facut-o, reziliam contractul și apelam la Urbana, că vorba aia, aveam alternativă. Acum n-am. Și-atunci, plec capul și sun, și sun iar și iar, că am ajuns să-mi consum probabil jumătate din minutele de abonament pe apeluri către dispeceratul lor. De obicei după 3-4 apeluri și tonuri mai ridicate, vin. Că dacă nu vin, nevasta-l sună pe domnu’ Eugen. Acum n-au mai venit de 3 săptămâni. Măcar ne-am făcut un ritual: dimineață nevastă-mea scoate gunoiul, seara îl bag eu înapoi, că altfel dimineața următoare îi ravagiu făcut de câini și pisici. Poi băi Supercom, n-am comentat la preț, n-am comentat la formula de transformare a cantității de gunoi din tone în metri cubi, n-am comentat că eu colectez selectiv și voi le adunați la grămadă…! Dar dacă nu vă place să vă faceți treaba, sau nu puteți, lăsați Bistrița și bistrițenii în gunoiul lor și valea de unde ați venit, că pe banii noștri cred că merităm mai mult…!”

  • Domnul Lazany vorbește să sune și să dea apă la moara proștilor și lăudătorilor șefului său informal pe linie de partid și de stat. Știe foarte bine cum sta treaba și dacă ar fi cu adevarat nemulțumit iar spune lucrul ăsta celui care dirijează transformarea gunoaielor în limuzine la meciurile de handbal sau la mesele de protocol. Dar, domnul Lazany știe și el prea bine că limuzinele nu se cumpără din salariu. Urmează însă o campanie electorală și din spalarea gunoaielor și ascunderea lor sub preș pot ieși voturi multe.

  • Anii trecuti, in fiecare dimineata trecea la noi pe strada masina care matura, era super curat. Din aceasta toamna nu am mai vazut-o deloc. Gunoiul selectiv, bataie de joc. Daca iese din sac vreo punga, sa nu aveti cumva impresia ca se apleaca sa o ia. Degeaba las mai multi saci cu plastic, ca nu-mi lasa in schimb decat unul nou. Dupa ce ca s-a scumpit ingrozitor, au pretentia sa cumpar eu sacii ? ADIO, eu nu mai selectez gunoiul, nu merita stradania, cand ei isi bat joc de noi. Sa plece din Bistrita, sa vina o firma locala !

 • Sa scriem domnului ministru Costel Alexe si sa invite la niste pumni in cap si conducerea judetului si a municipiului la minister. Stim ca infrigementul pe Mediu cu amenzi de peste 100.000 euro pe zi se va declansa in scurt timp. Astfel pt. depasirile de noxe si particole aflate in suspensie si pt. gropile necomforme de deseuri Romania este o bomba ecologica. Nu mai vorbesc de ce este in natura, paduri , ape. Primii primari luati la intrebari sunt cei din Timisoara, Brasov, Cluj, Iasi. Credeti ca Bistrita sta mai bine ?

 • Aceste HCL-uri cu triplarea tarifelor pt persoane fizice,dar și pt Societăti Comerciale au fost aprobate doar de unele primării.Ex la Feldru au fost de acord doar 5 consilieri (toti PNL) iar 10 împotriva.Urmează AGA ADI Deșeuri unde din 63 de membrii (62 primari,plus președintele CJ) dacă jumătate plus unu spun DA se vor mări,daca votează NU rămân la fel.
  Sigur aici va mai avea un cuvânt de spus și prefectura dacă dă sau nu avizul de legalitate. Cel putin sunt sigur că avînd sprijinul d-voastră vom ști ce primării au rămas alături de primarul Cretu și de președintele CJ care sunt de partea Supercomului.

 • Lucrurile sunt un pic mai nuanțate. CL nu are nici primul nici ultimul cuvânt în privința tarifelor. Practic acestea au fost impuse de la județ prin ADI Deșeuri. Soluția ieșirii din criză este ieșirea municipiului din ADI Deșeuri așa cum au propus ecologiștii încă din 2016.
  „Problema de fond cu care ne confruntăm este aceea că municipiul nu are nicio autoritate în faţa prestatorului de servicii şi în consecinţă nu are nicio posibilitate reală de a impune un anumit nivel calitativ serviciului sau de a negocia tarifele. Cuvântul primarului Bistriţei în ADI Deşeuri este diluat până la dispariţie într-un for de decizie cu mai mult de 60 membri care nu sunt interesaţi de problemele prestării serviciului de salubritate în municipiu. În consecinţă, nimeni nu va pune presiune pe furnizorul de servicii pentru a-şi îmbunătăţi prestaţia în Bistriţa, pentru a-şi reduce tarifele sau pentru a colecta selectiv. Ieşirea din respectiva asociaţie este posibilă şi necesară, municipalitatea trebuind să facă toate demersurile în acest sens. Trebuie să repunem lucrurile în ordinea lor firească.”
  „…în privinţa luării deciziilor ponderea votului municipiului este de doar 1,5%. Nu este de mirare deci că tariful de salubrizare, transformat între timp în taxa a crescut de trei ori într-un interval de mai puţin de un an ajungând de la mai puţin de cinci lei la aproape 12 lei/persoană/lună. Nu este normal ca membri din tot judeţul ai ADI Deşeuri să decidă tarifele la Bistriţa, tarife care sunt deja mult mai mari decât în alte localităţi şi mai mult decât atât, în mod nejustificat şi în dispreţul cetăţenilor oraşului să impună tarife diferenţiate în defavoarea cetăţenilor din municipiu.”
  https://timponline.ro/proiectul-per-de-iesire-a-municipiului-din-adi-deseuri-pe-agenda-cl-primaria-consecinte-in-lant/
  În privința majorarii tarifelor consilierii ecologiști și liberali au votat împotrivă în permanență. Pentru corecta informare trebuie spus ca, în totalitate, consilierii locali au respins în mai multe rânduri atât tarifele propuse de județ cât și regulamentele și caietele de sarcini pentru desfășurarea licitației. Din păcate acest lucru nu putea avea nici o consecința atâta timp cat apoi aceasta hotărâre era trimis apoi în ADI, practic adunarea primarilor de comuna condusă de la CJ și votul orașului era înmulțit cu 0,02. În final, majoritatea a fost nevoită să accepte în ședința extraordinară tariful impus de Supercom, alternativa fiind ca să privim și acum munții de gunoaie înălțați de sărbători pe care nu i-ar fi ridicat nimeni.
  În același timp trebuie amintit ca prin necolectarea selectivă Supercom încalcă legea cu nonșalanță, pentru că poate și pentru că le e mai simplu să umfle tarifele decat să realizeze venituri din recuperare așa cum s-a angajat. Dar oferta castigatoare prin care se angaja la asta a fost numai o altă păcăleală pentru proști în condițiile în care era clar că nu le va cere nimeni să și facă ce au promis și vor putea apoi să mărească tarifele cât vor fară să facă nicio investiție suplimentară și fară să-și îmbunătățească activitatea.
  Singura soluție reală pentru un serviciu de calitate, tarife decente, colectare selectivă și o autoritate reală a reprezentanților beneficiarilor serviciului fața de prestator este ieșirea municipiului din păguboasa încuscrire cu ADI Deșeuri o structură artificială și ineficientă, guvernată politic și nu de regulile economiei de piața și ale reprezentativității democratice. În privința serviciului de salubrizare cetațenii municipiului Bistrița sunt în frustranta poziție de a fi taxați fară sa fie reprezentați, situație care trebuie neaparat să înceteze după alegerile locale din 2016.

 • Printre cele mai bune solutii este desfintarea Consiliilor Judetene din Romania, structuri sovietice recomandate comunistilor romani din vremuri de trista amintire. Pana si afacerea si sortarea gunoaielor sunt implicate politic. Proiectui, ideea circula prin Romania. Depinde cine si cand isi asuma o strategie cu adevarat benefica si democratica. Iata cum ar ajunge de bine banii la pensii si salarii. Iar in cladirile respective sa se infiinteze cinematografe pt. copii si elevi.

  • O fi la putere PNL, dar Supercom este o firma de casa și mare iubitoare a PSD ului. La începutul anului era aproape în faliment, cu mari datorii la stat (un milion de euro), iar acum sunt pe 0. Cu un simplu goagal se poate vedea.

  • Mai avem mult de tras ca sa scapam de voi,santeti ca o cangrena pe corpul Romaniei.Trebuie operatie si vor ramane sechele mult timp!!

 • Asta se întâmplă când cei care au functii de conducere își dau mâna cu hotii.Acest Supercom a fost adus de Ovidiu Cretu cu binecuvântarea preasfintitului Radu Moldovan.
  Nimeni nu verifică de ce nu respectă termenii prevăzuti in caietul de sarcini după care au câștigat licitația.Acolo s-au angajat că vor încheia contracte individuale cu fiecare beneficiar,gospodarie,că vor colecta selectiv,că își vor dota mașinile cu cântar și fiecare va plăti cât produce conform OUG 84/2018…nimic din toate astea,dar cetăteanul plătește mai scump pt incompetența și hotia lor in cardasie cu autoritatatile statului.
  Domnul prefect nu aveti nimic de spus?Asta nu-i România normală.
  PĂREREA MEA!

  • Nene Balane iarăși ești rău,nu cumva ai vrea să se desfințeze și inspectoratul ptr.construcții?de ce numești consiliul județean unitate comunistă,știind că a fost ales de atâtea ori prin vot direct?sapoi cine a fost implicat mai mult ca Radu M.in atâtea proiecte mari gen Colibita,drumul de pe Strâmba,spitalul județean etc.etc.

 • Nea Ion ; nu eu hotarasc soarta CJ-urilor. Se discuta de ceva vreme pe la Guvern. Postul d-lui RADU MOLDOVAN este trecator dar Romania va avea mult de castigat daca se va pune de o reforma Administrativa. Nici o secunda nu pun in discutie meritele de conducator al Cj-ului si rezultatele bune, mai putin bune a tuturor sefilor de CJ din tara. Unul singur imi produce o mare scarba. Depozitul de gunoaie din pasul MESTECANIS jud. Suceava a lui Flutur. Mai sunt multe magarii de acest gen in tara. Tocmai din aceste motive ar fi buna reforma. In Polnia nu exista entitati administrative (comune cu Primarii) decat de la 15.000 locuitori in sus. Cum merge Polonia si cum functionam noi ? Polonezii se reintorc acasa din toata Europa . Oare de ce ? Aici este secretul, Polonia nu mai da bani pe nefunctionarea administratiilor. Mai pune mana NEA ION pe stiri politico- administrative, citeste , asculta informeaza-te ca stai cam prost cu noutatile. De altfel matale cand postezi impotriva puterii cand te sucesti pe loc . Hotareaste-te cand comentezi ceva si cantareste bine vorbele.

 • Mi-e rușine de nerușinarea unor incompetenți, supercetățeni cu tupeu maxim ai Bistriței ardelene, care profită de poziția lor de hoți acoperiți de propriile decizii ce capătă putere de lege, obligându-i pe ceilalți concetățeni, prea pașnici și prea docili, să-și deschidă portofelele și să plătească un preț prea mare pentru un serviciu comunitar de o calitate extrem de sczută.
  Serviciul de salubritate din orașul nostru, în loc să fie în pas cu cerințele anului 2020, a involuat, fiind sub nivelul majorității orașelor ardelene, ceea ce spune multe atât despre competența autorităților locale cât și despre gradul nostru de implicare în constrângerea acestor autorități de a fi responsabile și de a acționa în folosul nostru.
  Studiind la nivelul unui novice experiența Suediei și modul cum privesc autoritățile și populația de acolo relația cu ceea ce noi numim gunoi, pot să afirm că GUNOI NU EXISTĂ, ci că noi oamenii, cei care nu putem să acceptăm acest fapt, suntem în fapt gunoaiele.
  Cum putem considera o sticlă, un borcan, doza de aluminiu de la bere, cutia de carton de la cerale sau un pet ca fiind un gunoi? Simplu! Nu ne pasă! Nu suntem din localitate! E mai comod așa! Ce contează dacă o fac sau nu o fac!
  După părerea mea, gunoiul și reciclarea lui ar trebui să fie materie de studiu în școală, ca măcar celor cărora noi, viitorii locatari ai cimitirelor, nu înțelegem în nemurirea noastră că le predăm planeta asta, să le pese.
  Am să las într-un comentariu separat niște chestii legate de un fapt banal: reciclarea dozelor de aluminiu. Poate sunt interesante. Și poate le citesc și marii noștri mahări sau vreun om cu cap de prin Supercom-ul bistrițean.

 • Știați că…
  Aluminiul poate fi reciclat fără a pierde din calitate, este reciclabil 100% și poate fi revalorificat la nesfârșit?
  Din cantitatea de fier și oțel de 11 milioane produsă anual, doar 70 la sută este recuperată. Iar din restul de 30%, două treimi ajung în gropile de gunoi?
  Fiecare tonă de oțel reciclat poate salva 1,5 tone de minereu de fier , 0,5 tone de cărbune, 40% din apa folosită în producție, 75% din energia necesară pentru a produce oțel din materia primă, 1,28 tone de deșeuri solide, reducerea emisiilor în atmosferă cu 86% și reducerea poluării apei cu 76%?
  Se estimează că în doar 6 săptămâni, o doză de aluminiu pe care o duci acum la reciclat va trece prin tot procesul de reciclare și se va reîntoarce pe raftul magazinului?
  Reciclarea aluminiului economisește 90% din energia necesară producției, dacă este folosit în procesul de producție în locul materiilor prime?
  Reciclând 1 tonă de aluminiu, nu se mai emit în atmosferă 9 tone de CO2? Adică o cantitate echivalentă cu a conduce 40.000 km cu mașina.
  Dozele de aluminiu sunt probabil cele mai reciclate obiecte, deși sunt reciclate și alte obiecte din aluminiu, cum sunt ramele de ferestre din aluminiu?
  Reciclarea unei doze de aluminiu salvează suficientă energie pentru a alimenta un televizor pentru 3 ore.
  Dacă sunt aruncate în natură sau depozitate la groapa de gunoi, dozele de aluminiu se degradează în 500 de ani sau mai mult?
  Sunt peste 80 de miliarde de doze de aluminiu care se folosesc anual la nivel mondial?
  Prin reciclarea aluminiului se utilizează doar 5% din energia necesară pentru producerea de metal nou din minereu, și sunt produse doar 5% din emisiile de dioxid de carbon?

 • Nu îi țin partea absolut deloc. Însă, mașină aia o are de aproximativ 4 ani de când venea la Metropolis și se caza.
  Aia e nevasta-sa.
  Problema nu e că a mărit taxa, ci că îi s-a permis.
  Omul a fost ceva in PSD, și în parlament, poposind la Bistrița cu ajutorul lui Răducu Moldovan.

  Faptul că s-a mărit taxa este evident datorat unor clauze contractuale, neînsemnate pentru primar sau cine i-a ales , dar importante pt cetățeni, muritorii de rând.

 • Proiectul european este încheiat demult. Chestiunea plății penalităților nu există. Este o temă falsă inventată și vehiculată de cei interesați în menținerea actualelor structuri nefuncționale. Dimpotrivă, neîndeplinirea obiectivului proiectului în ceea ce privește colectarea selectivă a dus la impunerea unei suprataxe pe care acum o plătim tot noi cetățenii municipiului pentru că cei care folosesc infrastructura creată prin proiectul european nu-și fac treaba. Interesul nostru, al cetățenilor, este prestarea unui serviciu de calitate cu respectarea prevederilor privind protecția mediului și nici o instituție sau normă europeană nu a sancționat vreodată și nu va sancționa o acțiune în sensul atingerii acestor obiective. Sprijinul primit a fost în acest sens și din păcate, în stil autohton am reușit să ne batem joc de el în mare parte, cheltuind banii de pomană și instrumentând un „serviciu” mai costisitor și mai prost decât înainte.

 • Multumim domnului Adi pt linkul de youtube. Dupa cum e îmbrăcată doamna…si cat de încărcat e biroul =) suntem slugile tiganilor din București care au la mână politicienii. Din ce imi amintesc , si daca se ocupa Vitalia de colectarea deșeurilor tot aici se ajungea. Au fost date șpagi grele inca de pe vremea lui Liviu Rusu si trebuie recuperate cumva.

 • Se face multa galagie pe aceasta tema si se va stinge tot asa de repede ca alte subiecte ce ne-au inrobit pe noi si pe nepoti ,daca nu vom trece la masuri concrete.Daca toti stim ca aceste contracte sunt facute pe interese de grup ,de ce nu am iesi sa cerem anularea lor si sa cerem contractarea cu alte firme,sau chiar cu Supercom ,dar in conditii convenabile si controlabile,cinstite.Oare nu este in dreptul nostru sa platim numai daca ceea ce ni se cere este si corect? Altfel,ca in foarte multe situatii gen Partia de schi,vom ramane masa manevrabila a protipendadei de orice fel!!!

 • va rog frumos propuneti un miting, hai sa facem ceva nu am iesit niciodata in strada dupa 89 cand eram soldat atunci, acuma ies cand facem un miting ceva, ga

  • Vreti sa faceti miting?Apoi spagile s-au dat,banii s-au cheltuit,voi vorbiti degeaba.Cand au fost alegeri ,ciumatii rosii s-au incolonat si au votat pentru interesul lor,adica spagi,pensii speciale,salarii speciale,etc.Ceilalti au zis ca sunt obositi,ca nu are rost,ca toti fura si uite asa au pus sacalii mana pe tara!!Data viitoare sper ca vom merge la vot sa lovim balaurul cu sabia votului!!

 • Eu ca simplu cetatean ce locuiesc la casa, intre Bistrita si Unirea, care colectez selectiv gunoiul menajer, plastic, hirtie, sticle intreb de ce, incepind din decembrie Supercom nu mai ridica de la poarta sacii cu deseu de hirtie ? Eu intreb Primaria, fiindca ea ma obliga sa platesc taxa de salubrizare. Pe Supercom i-am intrebat, raspunsul m-a naucit, sacii cu hirtie si cartoane, colectati de mine separat trebuie sa-i duc in locuri special amenajate pentru depozitarea lor..!!!!…????

 • D-le SCURTU ILIE. Cu tot respectul va indemn sa va asumati si d-vs o astfel de actiune. BISTRITA CIVICA a carui membru fondator sunt , a facut apel la simtul civic al bistritenilor de nenumarate ori. De fiecare data au fost prezenti CHERJI, Balan, si inca vreo 20-30 cetateni. Tineretul statea si ne privea linistit de fiecare data de la terasele de pe pietonal;.Bistritenii si pensionarii la fel, se mai uita cate unul din balcon . Va asigur ca intr-un oras inert si comod este greu sa intreprinzi asemenea actiuni. Nu mai adaug aici jignirile, injuraturile si cuvintele grele de care am avut parte noi intiatorii. Am fost facuti troaca de porci de cativa postaci , ascunsi in anonimat care sustin hotia si apara fradelegile. Noi am cam obosit putin si cu drag mai lasam si pe altii, sa nu se creda ca tanjim dupa functii si ciolane.

  • Păi vezi mă balane de ce spuneam eu că nu ești credibil?Tu fost mare comunist și functionar activ la coop ochiul si timpanul,cu pensie specială de turnător vii să strigi jos comunistii,securistii,jos cei ca mine? Voi ati compromis ideea de civism.
   PĂREREA MEA!

 • D-le ANDREI RUSU. Va indemn sa puneti in masina sacii cu peturi si sa-i duceti fix in poarta Primariei. Daca mie mi se intampla asta exact asa voi face. Aceasi sortare o fac si eu inca de pe vremea SC CODRISOR. Am sacii mei si odata pe luna duc continutul in Viisoara la semi-ingropate.Recomand tuturor bistritenilor carora nu li se este ridica sacii cu peturi, carton, hartie sa le depoziteze in poarta , holul Primariei. Merita sa le dam o lectie !

 • Caraghiosule de ion tu ai chef de porcarii in loc sa te mobilizezi si sa devi un civic normal ? Scoti ineptii si dai cu cacat si in 2020 ? Vezi ca te stropesti pe limba !

  • Acest nea Ion cred ca este un securist cu pensie speciala.Ne-a ascultat si pandit pe vremea lui Ceasca si acum culege roadele,o pensie de sute de milioane platita de fraierii pe care ii turna la secu.Ii vezi cum se plimba prin parc,cum inoata la Ema,cum traiesc linistiti, protejati de ciuma rosie!!

 • Acest nea ion ; te la porci; este o matahala de individ de 100 kg si 1m 90 cm. Se lauda mai anum trecut ca il prinde pe Balan printre blocuri . Pe cat de mare tot pe atat de prost. Face joc duble pe Timp Online cand cu ciuma rosie cand cu democratia. In fond este un periculos dus rau cu pluta.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS