Actualitate

Cât va fi taxa specială de salubrizare pentru bistrițeni de la 1 ianuarie 2020

Consiliul Local Bistrița aprobă în ședința extraordinară de astăzi instituirea taxei speciale de salubrizare începând cu 1 ianuarie 2020 și regulamentul de administrare a acesteia.

Valoarea taxei speciale de salubrizare pentru anul 2020, pentru fiecare categorie distinctă de utilizatori, inclusiv cota aferentă contribuţiilor legale la Fondul de Mediu, este de:

 • Taxă utilizatori casnici din mediul urban: 11,5 lei/pers./lună
 • Taxă utilizatori non-casnici: 474 lei/tonă

5 comentarii

 • Un cadou de sărbători de la Ovidiu Cretu și Radu Moldovan.Cel putin in privința Supercomului nimeni nu are nici cea mai mică îndoială că au fost aduși de Cretu,fost coleg de Senat cu Ciuclea patronul Supercom,Radu fiind complice.Și in mediul rural taxa aproape se tripleaza,de la 2,60 la 6,50 in plus se reduce numărul de ridicări lunare de la 4 la 3 ,mai mult plătim și pt reciclabil.Toate aceste excrocherii nu ar fi posibile fără acordul primarilor din judet.Sunt curios dacă primarii PNL mai ascultă de Radu.In fine dacă această mirlanie trece de votul consilierilor și a primarilor vreau să văd dacă noul prefect va da aviz de legalitate sau va ataca in Contecios Administrativ.

 • De ce spuneți că este o taxă „specială”? Ce anume o face „specială”? Putem alege să o plătim sau nu? Este o extraopțiune, specială, care se poate activa doar în perioada specială a crăciunului? Eu cred că este o taxă ca oricare alta, băgată pe gâtul cetățeanului onest, care trebuie plătită pentru că nu ai altă alternativă. Deci, nimic special. Doar hoție și corupție frumos ambalată.

  • Doru, e specială tocmai pt faptul că o plătim special pt faptul că nu-și fac treaba cei care sunt plătiti special pt așa ceva.Adică cei cu salarii speciale,presedintele CJ,primarii,consilierii,cei de la ADI,care chiar se cred speciali și in loc să aplice OUG 84/2019 ,adică să-i oblige pe cei de la Supercom să se doteze cu masini speciale cu macara,să doteze cu pubele speciale cu cip și culori diferte fiecare familie să colectăm selectiv și să plătim cît producem,așa cum zice legea,ei ne i-au de fraieri și plătim SPECIAL pt prostia,hotia și incompetența lor.D-aia e SPECIALĂ.
   PĂREREA MEA!

 • Ca subsemnatul , ca si utilizator al serviciului de salubrizare, nu inteleg mai nimic din acest raport , de modul de stabilire a taxei speciale , de modul de stabilire a numarului de containere la fiecare platforma atata vreme in care nu se stiu numarul de utilizatori arondati , de modul in care se vor amplasa si verifica gradul de umplere a containerelor suplimentare (care genereaza costuri suplimentare ) , de cum vor fi monitorizati agentii economici de la parterul blocurilor sa nu depoziteze in containerele amplasate pe platforma , etc , etc , ar fi din cauza lipsei de documentare . Nu am citit nicaieri obligatiile operatorului privind dezinfectarea vaselor de colectare , obligatia de a inlocui recipientii defecti din cauza sa ( a se vedea containerele stradale , indoite si fara roti )
  Totusi prin luna Ianuarie operatorul a facut o solicitare de majorare a tarifelor , catre ADI-desuri , printer motivatii aflanduse cantitatea de deseuri generate , in anul 2018 ,raportat la numarul de populatie :
  Astfel : in urban 80.277 locuitori au generat 18.500 tone iar in rural 132.500 locuitori au generat o cantitate de 20.000 tone ( Raportul ADI-deseuri nr.101/23.01.2018. Coreland aceste date si facand transformarile de rigoare REZULTA un Ig = 0,49 kgr/pers/zi. In materialul de fata este stabilit un Indice de generare de 0,7 kgr/pers /zi .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS