Actualitate

Municipalitatea nu mai ia 49 mil. lei împrumut de la bancă, ci doar 20,3

Consiliului Local Bistrița a aprobat în luna mai a.c. contractarea unei finanțări rambursabile interne pentru asigurarea contribuției la proiectele cu fonduri europene, în valoare de 49 milioane lei.

Municipalitatea a fost informată însă că avizarea nu se poate face pentru partea de cheltuieli neeligibile aferente proiectelor de investiții, în lege nefiind specificat clar acest lucru.


În acest sens, Primăria Bistrița va contracta un împrumut de doar 20.320.825,85 lei. Inițial, în valoarea totală a împrumutului erau incluse și cheltuielile neeligibile aferente proiectelor, cuprinse în contractele de finanțare.

Diferența rămasă până la valoarea de 49 milioane lei, respectiv 28.679.174,15 lei, reprezentând cheltuieli neeligibile, urmează să fie asigurată din bugetul local sau să se găsească o altă sursă de finanțare.

Proiectul este pe ordinea de zi a ședinței extraodinare de Consiliu Local de astăzi, urgența fiind dată de necesitatea obtținerii avizului în vederea semnării contractului de împrumut cu Banca Comercială Română (ofertant câștigător în procedura de achiziție) în termenul ofertat de bancă.

Proiectele pentru care municipalitatea are nevoie de 49 milioane lei:

1 comentariu

  • Daca v-ati fi comportat ca oameni normali si nu ati fi facut risipa pe zilele Bistritei.unde timp de o saptamana ati aruncat banii nostri la artistii si ceterasii ,pe care i-au ascultat cate 20 de admiratori …acum nu trebuia sa va imprumutati!!! Cand vom pune capat acestor risipe desantate???

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS