Actualitate

Bărbat din Budacu de Sus, reținut pentru tăiere și furt de arbori. Alți doi s-au ales cu dosar penal

La data de 19 ianuarie, în cadrul cercetărilor efectuate într-o cauză privind comiterea infracţiunilor de tăiere şi furt arbori, poliţiştii au identificat un bărbat de 48 de ani din Budacu de Sus, bănuit de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada 3 februarie – 9 decembrie 2016, cel în cauză ar fi săvârşit 5 infracțiuni și 24 contravenții, toate la regimul silvic. Bărbatul este bănuit că, în perioada respectivă, ar fi tăiat şi sutras material lemnos de pe raza comunei Dumitrița, cauzând un prejudiciu total de 11.717,7 lei.

Faţă de cel în cauză s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cu propunere de arestare preventivă, informează IPJ BN.

Cercetările continuă de către Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa.

Două persoane sunt cercetate de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean, pentru infracţiuni de natură silvică şi rutieră

La data de 19 ianuarie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Comunal Braniște s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Din verificările și investigațiile efectuate, în colaborare cu polițiștii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, jandarmi din cadrul IJJ BN și specialiști din cadrul Ocolului Silvic Bistrița, a rezultat faptul că, în perioada 11-13 ianuarie, doi bărbaţi, de 32 de ani respectiv 40 de ani, ambii din localitatea Cireşoaia, ar fi tăiat ilegal și sustras cantitatea de 20 mc, cauzând un prejudiciu de 4.500 de lei.

De asemenea, la data de 19 ianuarie, bărbatul de 32 de ani a fost depistat de poliţişti, pe raza localităţii Cireşoaia, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, cu care transporta material lemnos pentru care nu avea acte legale de provenienţă.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către Secţia 4 Poliţie Rurală Beclean.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

La data de 19 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistriţa, împotriva unui bărbat, de 36 ani, din Budacul de Sus, care a fost condamnat la 2 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori. Susnumitul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistriţa.

3 comentarii

  • Tot timpul prezentati pe cei ce fura o caruta sau un copac dar pe cei cu camioanele nu îi prinde brava politie. Oare de ce? Zilnic se fura cu camioanele in zona, se transporta o zi intreaga cu un aviz si nu vede nimeni pt ca nu se vrea. Camionete de 3 tone sunt incarcate cu 10 tone si politia doarme iar cei cu caruta sunt prezentati la televizor si in presa. Acte false se fac de ani de zile iar politia platita din ban public nu e instare sa îi prinda pt ca na au si ei ceva.

  • Pe C din Bistrița Bargaului nu-l prinde nimeni căci mai nou transporta numai noaptea cu un aviz duce 2,3 mașini. Și culmea trece și pe lângă pensiunea șefului GĂRZII FORESTIERE.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS