Sport

Bârgăuan medaliat de două ori cu argint la Cupa Mondială de skandenberg

Un tânăr de 22 de ani din Mureșenii Bârgăului a fost de două ori medaliat cu argint la Cupa Mondială de skandenberg ”Ziua Judecății” care s-a ținut în Ungaria.

Tiberius Ionuț Buta a reușit să se claseze de două ori pe locul 2, o dată la brațul stâng și odată la brațul drept la categoria grea, tineri U23 95 + kg.

”Particip la competiții din 2019. Atunci am câștigat Cupa României la skandenberg la juniori +75 brațul stâng și pe dreapta am ieșit pe locul doi. În 2021, am ieșit vicecampion național pe brațul drept și pe stânga am obținut bronz, după care am câștigat Cupa României la brațul drept și la brațul stâng am ieșit pe 2. Am câștigat trofeul Campionul campionilor la tineri sub 21 de ani. În anul 2022 am ieșit dublu campion național, brațul stâng și brațul drept, am luat două medalii de bronz la europene, brațul stâng și brațul drept. În anul 2023 am reușit să ies iar dublu campion național, brațul stâng și brațul drept. Am avut două supermeciuri în Londra și am reușit sa le câștig pe ambele cu scorul de 3-0. După o săptămână am reușit să obțin medalia de argint la Cupa României, la seniori de data asta la categoria de -110 kg”, ne-a spus Tiberius Ionuț Buta.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS