Sport

Rombat te invită la maraton. Cursele la care te poți înscrie

Pregătește-te să-ți legi șireturile pentru Maratonul Rombat. Evenimentul va avea loc pe 30 septembrie cu pornire din Parcul Municipal Regele Mihai I din orașul Bistrița, pe pitorescul traseu Via Transilvanica, o aventură în inima naturii transilvănene unde fiecare pas te va conecta cu natura.

Probele pentru care poți opta:

  • Semimaraton pentru cei ce doresc o provocare mai mare și sunt pregătiți să parcurgă 21 de km pe o porțiune din traseul Via Transilvanica.
  • Cros 10 km pentru cei care doresc să se bucure de o alergare medie și să simtă adrenalina curselor mai scurte.
  • Cros 5 km pentru cei care își doresc o cursă mai relaxată, dar la fel de plină de satisfacție.
  • Cros copii special dedicat micilor noștri alergători care abia așteaptă să își testeze energia și viteza într-un mediu sigur și plăcut.

Detalii și înscrieri pe maraton.rombat.ro

Maratonul ROMBAT, organizat în parteneriat cu Asociația 11even și Asociația C.S. Runners Club, este o competiție de semimaraton și cros și, în egală măsură, un proiect de suflet pentru noi, care ne poartă pe meleagurile de poveste ale României. Energia pentru maraton pornește de la ROMBAT, singurul producător integrat 360º de baterii auto din România, cu o experiență de peste 40 de ani în industria automotive, ce se axează pe inovație, atenție față de mediul înconjurător și de oamenii ce se află în spatele realizării produselor.

Prima ediție a Maratonului Rombat are loc pe 30 septembrie în Bistrița

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, alergătorii de anduranță din toată țara sunt invitați să ia parte la prima ediție a Maraton Rombat. Cu starturi programate din Parcul “Regele Mihai I al României” din Bistrița, traseul probelor se împletește cu traseul Via Transilvanica ce traversează județul Bistrița-Năsăud, mai exact, cu Ținutul de Sus, reprezentând o ocazie rară de a îmbina alergarea de anduranță pe un traseu cu semnificație culturală profundă.

“Prima ediție a concursului de alergare ROMBAT MARATON este un proiect pe care compania noastră dorește să îl crească anual, astfel încât să devină o tradiție locală a orașului. Urmărim ca, prin acestă acțiune, să creăm, în primul rând pentru comunitatea locală, contextul favorabil pentru a contribui la sănătatea populației prin promovarea mișcării. Totodată, prin publicitatea realizată la nivel național, contribuim la atragerea de turiști în Bistrița și în restul județului nostru. Pentru noi acest eveniment reprezintă o sărbătoare la care ne dorim să luați parte pentru a împărtăși bucuria coeziunii prin mișcare, astfel că vă invităm sâmbătă, 30 septembrie 2023, să fiți alături de noi la STARTUL primei ediții a MARATONULUI ROMBAT, ce va avea loc în Parcul „Regele Mihai I al României”, începând cu ora 09:00” – Alin Ioaneș, CEO Rombat.

Evenimentul este organizat de Asociația 11even, inițiatoare a campaniei Bucurie în Mișcare, cel mai amplu program de promovare a sportului de masă din România, în parteneriat cu Asociația C.S. Runners Club, organizatoare a Maratonului Internațional din Cluj Napoca și a altor multiple evenimente de alergare. Maraton Rombat urmărește să devină pe termen lung un proiect de tradiție în județul Bistrița-Năsăud și un punct de reper în circuitul național și internațional al competițiilor de alergare. 

Cei dornici să participe pot alege una din cele 4 probe disponibile în acest an, 3 competiționale, destinate adulților (Semimaraton 21K, Cros 10k și Cros 5K), respectiv o probă dedicată celor mici – Crosul Copiilor. Înscrierile sunt deschise până pe 27 septembrie, ora 23:59. La probele competiționale, pe lângă tricoul și medalia oficială a competiției care vor fi oferite tuturor alergătorilor, câștigătorii vor fi recompensați și cu trofee și premii în bani, dintr-un fond de premiere de 17.100 RON. De asemenea, după cursă, participanții sunt așteptați să-și recapete energia la o porție de preparate la ceaun, servită de unul dintre partenerii evenimentului în Parcul “Regele Mihai I al României” din Bistrița. 

La Crosul Copiilor, sunt pregătite 4 probe de alergare, pentru 4 grupe de vârstă: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani și 11-13 ani. Traseul pregătit pentru acest cros va avea o lungime de aproximativ 700 de m, în interiorul parcului, iar la finish, toți participanții sunt așteptați cu o medalie oficială dedicată acestei probe. Încălzirea pentru alergare, starturile și oferirea medaliilor pentru cei mici vor fi organizate alături de componente ale echipei de handbal feminin CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

După finalizarea curselor de alergare și înmânarea trofeelor, atât cei mici, cât și cei mari pot lua parte la o serie de jocuri și concursuri organizate în zona parcului, de la badminton și baschet, la fotbal target și handbal target, sau se vor putea distra pe jocuri gonflabile. În zona platoului Palatului Culturii vor fi amenajate standuri cu mâncare și înghețată, astfel încât, cei care doresc, să poată petrece întreaga zi alături de noi.

Programul evenimentului este următorul:

Vineri, 29.09.2023, între orele 17.00 – 20.00

Predare kit-uri adulți în cadrul Caravanei Rombat prezentă la Noaptea Cercetătorilor Europeni, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud. Recomandăm alergătorilor din Bistrița să-și ridice kit-urile de vineri seara.

Sambata, 30.09.2023, între orele 7.30 – 17.30

Predare kit-uri adulti 7.30 – 9.15

Predare numere participare cros copii 10.15 – 11.30

Starturi probe competitionale

9.30 – 10 km

9.45 – 5 km

10.00 – 21 km

Starturi crosuri

12.00 – copii sub 6 ani

12.15 – 7-8 ani

12.30 – 9-10 ani

12.45 – 11-13 ani

Premieri

10.30 – 5 km

11.00 – 10 km

13.30 – Semi-maraton

Începând cu ora 10.00 pe platoul Casei de Cultură – standuri cu mâncare și înghețată, caravana Rombat, ridicări kit-uri, starturi, premieri.

Începând cu ora 13.00 pe platoul Casei de Cultură și în zona centrală a Parcului – jocuri gonflabile, jocuri sportive Bucurie în Mișcare.

Restricții de circulație

În data de 30 septembrie, în intervalul orar 07.00 – 20.00, se va desfășura “ Maratonul Rombat”, cu punct de plecare și sosire în parcul municipal Regele Mihai I al României.

Vor exista restricții de circulație pe următoarele străzi: MIHAI VITEAZUL, VICTOR BABEȘ, ZĂVOAIE, CODRIȘOR, VIORELELOR, PARCULUI. De asemenea, vor exista restricții de circulație și pe străzile adiacente celor menționate anterior.

Restricțiile de circulație vor fi alternative. Polițiștii vor fi prezenți în zonele restrictionate, în scopul fluidizării circulației.

Restricțiile nu se aplică pentru tot intervalul orar menționat, ci doar în momentul trecerii participanților la maraton.

Ulterior, circulația se va relua in cel mai scurt timp, posibil.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS