Politică

Băsescu: E nevoie de locuri de muncă pentru a scoate România din dificultate

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că este dispus la revenirea la mandatul de patru ani la Cotroceni, într-un proces de revizuire a Constituţiei.

Traian Băsescu a afirmat că este convins că remanierea se va face la momentul oportun, menţionând că „sunt elemente de care trebuie ţinut cont”, fără a da alte detalii.

Întrebat în ce domenii va fi făcută remanierea, Băsescu a spus: „Nu spun (care sunt domeniile unde ar trebui remaniaţi miniştri – n.r.), dar nu spun să nu demoralizez. Nu scoateţi nimic spectaculos de la mine”.

”Cine poate crea locuri de muncă scoate naţiunea din dificultate. Eu aş vrea să fie pregătite anul acesta câteva mii de locuri de muncă. Putem face foarte multe locuri de muncă, problema este unde să investim”, a spus preşedintele României, potrivit Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la B1TV că zece ani la Cotroceni pentru un preşedinte i se pare „mult”, el menţionând că toate studiile de management arată că este bine să stai într-un post maximum opt ani.

„E mult pentru mine să intru în acelaşi birou zece ani, şi pentru popor să te suporte (ca preşedinte, n.r.)”, a spus Băsescu râzând.

El a adaugat că toate tratatele de management ştiinţific recomandă prezenţa într-un post maxim opt ani.

„România nu are un rege, are un ex-rege. Eu nu pot intra în acest joc în care să mă fac că România are un rege ca să nu mă atace presa”, a spus Băsescu. „După condamnarea comunismului nu a mai venit la Ziua Naţională domnul Iliescu şi nu a mai venit nici Regele Mihai. Monarhii români nu i-au permis revenire lui Cuza în ţară. Eu am fost revoltat când îl fugărea poliţia pe Regele Mihai prin aeroport. Astăzi însă cred că a încerca să te poziţionezi deasupra acestei naţiuni sau a părea că eşti soluţia nu reprezintă decenţă şi asta mă deranjează cel mai tare”. Potrivit lui Băsescu, fostul suveran a fost atras, poate fără voie, într-un joc cu PSD, PNL sau Voiculescu, prin care se urmăreşte atragerea către aceste partide a electoratului monarhist. El a menţionat că decizia Parlamentului privind discursul fostului suveran este constituţională, însă a menţionat că actualul preşedinte nu va participa, pentru că nu are motiv.

”Nu am nici un fel de relaţii cu Regele Mihai. După condamnarea comunismului nu a mai venit la Ziua Naţională domnul Iliescu şi nu a mai venit şi Regele Mihai. Eu am jurat să apăr Consttuţia. România nu are un rege, are un ex-rege. Eu nu pot intra în acest joc în care să mă fac că România are un rege ca să nu mă atace presa. Cum să pot tolera afirmaţiile domnului Duda conform cărora Constituţia e o bazaconie sau că prevederile ei sunt trucuri juridice. Domnul Duda habar nu are ce scrie în Constituţia României. Articolul 1 şi multe altele sunt nerevizuibile”.

Băsescu a subliniat că îşi asumă responsabilitatea neaderării la Schengen, în condiţiile în care instituţiile şi-au îndeplinit sarcinile şi tehnic au fost respectate condiţiile de aderare.

El a precizat că se simte orientarea tot mai pregnantă a partidelor din coaliţie spre momentul electoral, deşi Guvernul „este în grafic”, menţionând că misiunea sa va fi să ţină formaţiunile conectate la realităţile economice interne şi europene.

Băsescu a spus că va încerca să ţină aceste partide conectate la realităţile economice şi sociale interne şi internaţionale, pentru a nu se ajunge la populism.Preşedintele a spus că Guvernul este, cu toate acestea, „în grafic”.

El a adăugat că şi-ar dori rezolvarea mai rapidă a problemei legate de Legea Sănătăţii.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS