Politică

PNL: Cota de credibilitate a lui Băsescu este în cădere liberă

PNL precizează că, aflat în scădere dramatică în sondajele de opinie, PDL nu-i mai poate oferi lui Traian Băsescu niciun sprijin în lupta lui continuă pentru deţinerea supremaţiei în stat şi controlul instituţiilor.

Partidul Naţional Liberal constată că ”Traian Băsescu nici măcar nu mai mimează respectarea atribuţiilor constituţionale şi recunoaşte făţiş că se află în spatele unei noi mişcări politice. Înregistrarea unui partid politic este o afacere de familie. Aceasta este lecţia pe care ne-a servit-o, miercuri seară, preşedintele României Traian Băsescu. Într-un moment de maximă sinceritate, şeful statului s-a confesat, la postul public de televiziune, că el însuşi a trimis-o pe fiica sa Ioana Băsescu la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru a înregistra partidul familiei Băsescu, denumit oficial Mişcarea Populară”.

PNL precizează într-un comunicat că, ”aflat în scădere dramatică în sondajele de opinie, PDL nu-i mai poate oferi lui Traian Băsescu niciun sprijin în lupta lui continuă pentru deţinerea supremaţiei în stat şi controlul instituţiilor”. ”Drept urmare, marele om de stat, ocupant vremelnic al Palatului Cotroceni, şi-a pregătit un colac de salvare, cu denumire populistă. Deşi potrivit articolului 80 din Constituţia României, preşedintele trebuie să exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate, Traian Băsescu ne demonstrează, prin fiecare apariţie media, că Legea fundamentală a statului român nu-i este în niciun caz carte de căpătâi, ci un instrument de care se foloseşte doar atunci când îi serveşte propriile interese”, se mai arată în comunicat.


PNL atrage atenţia asupra faptului că, ”prin încălcarea repetată a atribuţiilor constituţionale, Traian Băsescu şi-a pierdut orice drept de a mai vorbi despre Constituţia României şi respectarea prevederilor acesteia”: ”Implicarea sa într-un demers de constituire a unei mişcări politice este inadmisibilă. Singurul lucru de care este preocupat, în fapt, Traian Băsescu, este propria sa imagine, ce jocuri trebuie să facă pentru a-şi salva viitorul politic, în condiţiile în care cota sa de credibilitate în ochii românilor este în cădere liberă”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS