Sport

Bicicliștii au pedalat în memoria lui Dan Popițan și pentru siguranță în trafic

Mai mulți bicicliști din Bistrița au pedalat, joi seara, în memoria lui Dan Popițan, care și-a pierdut viața într-un tragic accident pe Strâmba. Au purtat pe ghidoane o fotografie cu el pe bicicletă și câte o garoafă albă. Au străbătut orașul în grup ca să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește siguranța lor în trafic.

Tineri și mai puțin tineri, femei și bărbați, iubitorii sportului pe două roți s-au declarat cu toții îngrijorați de ceea ce se întâmplă pe șosele. Chiar dacă au și ei dreptul să circule, sunt apostrofați, înjurați, împinși, pe scurt: nu sunt respectați. Chiar dacă drumurile și străzilile sunt aglomerate, și-ar dori să aibă și ei lor pentru a se deplasa prin oraș sau în afara lui, în siguranță.

În ce privește accidentul în care Dan Popițan și-a pierdut viața, prea multe în legătură cu circumstanțele în care s-a petrecut tragedia nu știa mai nimeni. S-a auzit doar că bărbatul cobora dinspre Strâmba spre Josenii Bârgăului, iar TIR-ul urca. S-ar fi întâlnit într-o curbă unde nu se știe exact din vina cui biciclistul a ajuns sub roțile mașinii de mare tonaj. E posibil să nu fi putut controla bicicleta având viteză mare sau să fi dat peste o piatră care l-a făcut să alunece. La fel de valabilă este ipoteza că nici șoferul nu a fost suficient de atent. Cert este că, la numai 42 de ani, Dan a murit, iar acum nu mai rămâne altceva de făcut decât de învățat ceva din această lecție dură.

”Tragedia a lovit când unul dintre colegii noștri cicliști și-a pierdut viața într-o coliziune cu un camion. Ca și cicliști, ne bucurăm de o comunitate strâns legată, unită de dragostea pentru drumurile deschise și libertatea pe două roți. Cu toate acestea, acest incident ne amintește cu claritate că siguranța noastră este pusă în pericol de fiecare dată când ne aventurăm pe străzi. Este timpul să ne ridicăm și să re/aducem în atenția publică siguranța cicliștilor.

Nu ne mai putem permite să rămânem tăcuți. Împreună, trebuie să devenim avocați ai schimbării, cerând o mai bună protecție și respect pe drumurile publice. În memoria și în semn de respect pentru Dan Popițan, am organizat un marș al tăcerii prin care dorim să aducem în atenția cetățenilor importanța împărțirii responsabile a șoselelor.

În urma acestei tragedii, trebuie să ne ridicăm ca o forță unită pentru a influența schimbări pozitive. Haideți să folosim acest moment trist ca sursă de motivație pentru implicarea noastră în promovarea siguranței cicliștilor și să onorăm memoria ciclistului pe care l-am pierdut. Împreună, putem face o diferență și ne putem asigura că nu se mai pierd vieți în mod inutil. Siguranța cicliștilor contează – să creștem conștientizarea și să cerem schimbarea pe care o merităm”, au transmis organizatorii. .

Marșul pe două roți a început în fața Copacului de Cafea. Cicliștii au purtat și 10 steaguri albe, în semn de pace între cicliști și șoferi.

Etichete

3 comentarii

  • Esti smart… Daca nu are vesta pe el in miezul zilei la 30 de grade treci cu masina peste el!?

   14
   6
  • Befa mai bine tăceai, așa poate nu știa lumea cât ești de inteligent. Dar acum ai înlăturat orice dubiu. Deși far, stop aveam majoritatea (nu le demontăm ziua să le remontăm seara), cele enumerate de tine nu sunt obligatorii ziua. Nici casca nu este obligatorie.

   13
   6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS