Actualitate

Bistriţa are mere! (FOTO)

Roşii, galbene, verzi, aurii, întregi sau pe jumătate, merele din poliester armat cu fibră de sticlă, mult contestate, au apărut vineri pe străzile oraşului. Două dintre ele sunt amplasate în sensurile giratorii de la intrarea în Bistriţa dinspre Cluj, respectiv Suceava. Celelalte au fost amplasate în pieţe, respectiv în curtea Casei de Culturăa Sindicatelor.

Mărul din fotografia principală se află pe Bulevardul Republicii pe spaţiul verde dintre cele două benzi de circulaţie. Celelalte sunt amplasate în zona Lamă, în Piaţa Mihai Eminescu, în sensul giratoriu de la Viişoara şi în cel de la magazinul Kaufland din partea de sus a oraşului, la ieşirea spre Moldova. „Mărul de aur” se află în curtea Casei de Cultură a Sindicatelor de pe strada Alexandru Odobescu, iar jumătatea urmează să fie amplasată la Kauflandul din partea de jos a oraşului, pe Bd. Independenţei.

Cele şase mere gigant plus încă o jumătate au fost realizate de firma Eurocompozite, aceeaşi care a confecţionat şi ouăle din fibră de sticlă. Managerul firmei, Tănase Dumitru, a onorat comanda municipalităţii, dar a făcut un măr în plus, la fel cum a procedat şi în cazul ouălor. Mărul donat comunităţii este colorat auriu şi aduce aminte de „mărul de aur”, elogiat în fiecare an printr-un festival de satiră şi umor. Fiecare măr are, fără postament, doi metri înălţime.

Într-o conferinţă de presă, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a explicat de ce municipalitatea a optat pentru mere. ”Sunt elemente decorative. Bistriţa este renumită pentru livezile de măr care au înlocuit viile după filoxera din 1905, avem şi un festival ”Mărul de Aur”, deci avem toate motivele să arătăm că acest fruct poate să fie unul din simbolurile Bistriţei. El chiar este”.

Consiliul Local Bistriţa a aprobat, în bugetul pe anul în curs, alocarea a 27.000 de lei pentru confecţionarea a încă trei ouă de Paşte şi cinci mere la fel de mari. Merele au costat 21.000 de lei.  Anul trecut, înainte de Paşte, Primăria Bistriţa a amplasat în oraş nouă ouă gigant, anul acesta numărul lor a ajuns la 12, iar în 2011 pe străzi au apărut zece struţi, mascota oraşului.

Mai multe fotografii, pe pagina noastră de facebook.

mar 9 mar 2 mar 3 mar 4 mar 5 mar 6 mar 7 mar 8

11 comentarii

  • Pensionarii care n’or mai primit puiu’ in pachetul de sarbatori, pot sa isi rupa amu dintii in merele astea de plastic de la useleu :)))))))))))))))))))))

  • mda. prioritatea nr 1 dupa aprobarea bugetului era ca primaru sa-si ajute camarazii care l-au sustinut in campanie. tineti-va bine, urmeaza aerodromul.

    • Intr-adevar, cu 21000 lei, d-l Tanase poa sa traga pe dreapta, si-a facut plinul.
      Merele dau foarte bine si nu obtureaza nimica. Probabil ca cei obisnuiti sa priveasca fix, intr-o singura directie, vor avea probleme.

  • Ma bucur sa vad merele.Sunt frumoase si decorative.Si cum ne pregatim de Paste in casa, s iorasul se pregateste de sarbatoare .Ne-am obisnuit sa carcotim cu orice ocazie.E bine sa mai vedem si partea plina a paharului,nu numai cea goala.

  • daca ar fi organizat ceva de pasti, ati fi spus ca arunca banii pe formatii de 2 lei si ca a umplut orasul cu tiganie, mici si bere. Asa macar a investit pe termen lung, merele astea tin mai mult de 2 zile cat ar fi tinut tiganeala de pasti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.