Actualitate

Pana de păun, poartă de intrare în Bistriţa-Năsăud

Consilierii judeţeni au hotărât în şedinţa de vineri că modelul care are ca element principal pana de păun, premiul II la concursul de proiecte ”Semn de intrare în Bistriţa-Năsăud”, este cel mai indicat pentru a fi pus în practică şi amplasat la limita de judeţ, ca poartă de intrare. ”Este un simbol important”, a spus preşedintele CJ Radu Moldovan. Aceasta a fost de altfel şi recomandarea Comisiei de Urbanism din cadrul CJ.

Ioan DoncaPana de păun, proiect conceput de arhitectul Ioan Donea (foto), a strâns cele mai multe voturi pentru din partea aleşilor judeţeni, 26. ”Şi eu l-am pus pe primul loc atunci când am jurizat concursul, dar a ieşit pe locul 2. Este un simbol important al judeţului”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

În continuare, se va întocmi proiectul de execuţie şi se va trece la fazele premergătoare obţinerii autorizaţiei de construire.

CJ a considerat că această modalitate, de stabilire a celor mai frumoase semne în urma unui concurs şi apoi de desemnare în plen a celei mai bune variante, este cea mai indicată pentru alegerea unui semn care să înlocuiască vechile indicatoare de intrare în judeţ, în prezent degradate. ”Datorită faptului că judeţul Bistriţa-Năsăud este tranzitat de unul dintre cele mai circulate 10 drumuri din România (DN 17), care face legătura dintre Moldova şi Ardeal, este de o reală importanţă pentru turismul local identificarea unui element distinctiv al judeţului”, a fost punctul de plecare al concursului ”Semn de intrare în judeţul Bistriţa-Năsăud”.

varianta2 2 varianta2 3 varianta2 4 varianta2 5

Tot în şedinţa de vineri, Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud a primit oficial numele ”George Coşbuc”. Consilierul judeţean PDL Monica Săsărman l-a întrebat pe preşedintele CJ de ce nu a fost consultată şi opinia publică în privinţa acestei denumiri. Radu Moldovan i-a răspuns că nu era nevoie ca numele poetului George Coşbuc să fie supus consultării publice, iar propunerea Bibliotecii este binevenită.

Prin vot s-a decis ca din Consiliul de Administraţie al Complexului Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud să facă parte consilierii judeţeni Ioan Gaftone şi Mihai Mureşan.

CJ a hotărât totodată ca sectorul km 0+000 – 42+150 de pe DJ 172 D, care face legătura între Ilva Mică şi limita cu judeţul Suceava, să treacă din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în administrarea Consiliului Judeţean. Drumul va fi modernizat prin Programul ”Reabilitare şi modernizare a 10.000 km drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local”.

CJ a adoptat şi ”Ghidul solicitantului”, în baza căruia vor fi acordate finanţări nerambursabile. Pentru domeniul sport, tineret şi educaţie a fost alocată suma de 60.000 de lei, pentru cultură – 40.000 de lei, social – 25.000 de lei, relaţii internaţionale, protecţia mediului – 25.000 de lei. Suma maximă pe care o poate primi un solicitant (asociaţie, fundaţie) pentru un proiect este de 10.000 de lei.

cj 26 apr 1 cj 26 apr 2 cj 26 apr 3 cj 26 apr 4

2 comentarii

  • Asa este, pana de paun este foarte frumoasa iar judetul nostru este norocos ca este reprezentat de acest simbol. Dar…proiectul selectat de dragii nostri conducatori ma duce cu gandul la unele detalii arhitecturale kitch, cu pretentii de modernism: asimetrie si unghiuri ascutite. Oribil!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS