Actualitate

La Bistriţa va funcţiona prima şcoală autorizată privată de instructori de fitness

După patru decenii în care practică sport, după 18 ani în care e antrenor personal şi alţi 12 în care predă această disciplină la Extensia Bistriţa a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, Virgil Rus înfiinţează prima şcoală autorizată de instructori de fitness şi personal trainer din Bistriţa care va oferi celor care urmează aceste cursuri diplome recunoscute în ţară şi străinătate.

„Cred că era nevoie de această şcoală. Eu de câţiva ani, colaborez cu o şcoală din alt oraş. Sunt cu siguranţă, la Bistriţa, doritori să urmeze astfel de cursuri. Noi avem cursanţi de la medici, avocaţi, inclusiv contabili, care vor să înveţe câte ceva despre acest domeniu al fitness-ului, al condiţiei fizice. Iată că Bistriţa are prima ei şcoală privată de fitness. Deocamdată nu i-am dat un nume, dar îi rog pe cititori, dacă au sugestii, să ni le transmită”, a spus Virgil Rus.

La şcoala înfiinţată de el, cursanţii vor învăţa „ce se ascunde în spatele denumirilor de marketing” din acest domeniu: „Denumirile sunt foarte pompoase ca să atragă. Eu am decis să plecăm de la esenţa lucrurilor, să înţeleagă omul de ce are nevoie pentru a face o genuflexiune la care nu i se mai spune aşa, ci squats, dar noi trebuie să ştim şi terminologia de bază pentru că suntem în România. Vom pune acest pe aceste lucruri, să cunoască şi terminologia de bază, dar şi cea străină. Alte şcoli dau nişte şabloane, nu voi da nume, noi însă le dăm o undiţă şi îi învăţăm să pescuiască. În momentul în care antrenorul vine şi îşi ia clientul sau clasa, el nu trebuie să se uite pe o hârtie. Va şti ce are de făcut. E important să înţeleagă cei care vin că, la noi în şcoală, vor avea şi nişte beneficii. Vor putea să îşi facă practica gratis. Plătesc cursul, normal, dar în timpul acela de o lună, ei mai pot face gratuit practică pe lângă clasele existente la Centrul New Art of Body Gym pentru a se perfecţiona, pentru a-şi însuşi un plus de cunoştinţe şi, de ce nu, să se acomodeze cu spaţiul unde pot să se angajeze”.

De altfel, la Bistriţa şi în alte oraşe din Transilvania profesează mai mulţi antrenori care au urmat cursurile private la care Virgil Rus a predat ca şi lector: Mirela Riti care predă la două săli private Metropolis şi Casa Ema, Roxana Avram care predă la New Art of Body Gym, Dacian Corăbian de la SanGym, Cristian Lungu, Dan Onigoae şi mulţi alţii.

„Fiecare cursant va primi un kit de evaluare personalizat pe care să îl folosească cu orice client cu care au de lucru, să ştie să facă o evaluare somatică funcţională de care e mare nevoie. Unii instructori trimit omul să facă ceva, fără să facă o evaluare ca să particularizeze programul. Noi, la şcoala noastră, îi vom învăţa cum pot să facă acele particularizări. În timp îi vom învăţşa tot ce ştim. De 41 de ani practic sportul, de 18 ani predau în privat şi de 12 ani la UBB, iar de trei ani am propria sală unde se va ţine şi cursul”, a spus Virgil Rus.

În 2018, cei mai mulţi oameni care vin la sală îşi doresc să slăbească, însă deja tot mai mulţi îşi dau seama că e important să-şi menţină motricitatea: „Cursanţii vor învăţa de la noi să facă antrenamente bine gândite şi eficiente pentru clienţii lor”.

Cei care vor să se înscrie la cursurile şcolii înfiinţată de Virgil Rus trebuie să aibă diplomă de bacalaureat. Sunt preferaţi cei care au absolvit liceul sportiv sau facultatea de profil. Deocamdată nu s-a stabilit cât vor costa, în ţară şcolile de profil practicând preţuri între 1500 de lei şi 2800 de lei.

„Vreau să le ofer clienţilor multe mijloace şi instrumente de care au nevoie când ajung faţă în faţă cu un client şi să poată pregăti omul indiferent de obiectivele acestuia”, a mai spus Virgil Rus.

Cursurile vor avea loc în Centrul New Art of Body Gym, iar prima serie va fi anunţată din timp.

5 comentarii

  • Cine crezi ca va avea mai mult succes in lumea reala? O busynesswoman inteligenta si instruita care nu poate purta nicicand o fusta sau pantaloni slim fit sau una asemenea, instruita si inteligenta, dar care are si grija de corpul ei si incanta privirea partenerului de afaceri? La fel si pentru barbati.
    Nu e vina celor care fac ceva pentru sanatate si sport ca nu sunt si altii care sa se ocupe de alte domenii, scoli de management daca vrei tu…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.