Actualitate

Bistriţa, în programul naţional de investiţii 2015-2020 în infrastructura din Justiţie

Guvernul a aprobat un Memorandum privind demararea Programului naţional de consolidare a infrastructurii instanţelor de judecată şi a parchetelor de pe lângă acestea aflate în municipiile reşedinţă de judeţ, Bistriţa fiind şi ea pe lista oraşelor unde se vor crea condiţii ”pentru o justiţie rapidă şi eficientă”.

”Este un moment foarte important pentru sistemul de justiţie din România aprobarea de către Guvern a Memorandumului pentru demararea Programului naţional de consolidare a infrastructurii instanţelor de judecată şi a parchetelor de pe lângă acestea aflate în municipiile reşedinţă de judeţ. Este pasul firesc pe care trebuie să îl facem pentru consolidarea sistemului judiciar pentru că, doar cadrul normativ, fără un suport imobiliar adecvat desfăşurării actului de justiţie, nu poate asigura cetăţenilor şi magistraţilor condiţii pentru a avea o justiţie rapidă şi eficientă. Din păcate, în ultimii zece ani componenta de investiţii nu a fost o prioritate ceea ce creează dificultăţi inclusiv în punerea în aplicare a noilor coduri şi măreşte termenele de soluţionare a cauzelor. Este foarte important de subliniat că de efectele pozitive ale acestui program vor beneficia majoritatea instanţelor din ţară (toate curţile de apel, tribunalele şi judecătoriile aflate în municipiile reşedinţă de judeţ). În plus, în aceste sedii vor funcţiona şi serviciile de probaţiune, fiind astfel realizate pe termen lung economii prin renunţarea la sediile închiriate în acest moment”, a explicat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Prin Memorandumul validat de Guvern se aprobă demararea unui program de naţional de investiţii, în perioada 2015-2020, pentru reabilitarea sediilor instanţelor, execuţia unor noi sedii în Sibiu, Alba Iulia, Deva, Sfântul Gheorghe, Buftea, Zalău, Slatina, Craiova, Focşani, Galaţi, Brăila, Vaslui, Târgu Mureş, Reşiţa, Alexandria, Bacău, Suceava, Braşov, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Bistriţa, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Piatra Neamţ, Buzău, Arad şi finalizarea lucrărilor de investiţii aflate în curs de execuţie sau construirea unor noi sedii pentru unele parchete.

Programul de investiţii masive în infrastructura din Justiţie, noi sedii de tribunale, judecătorii şi parchete judeţene, va fi finanţat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

1 comentariu

  • Intradevar trebuie viteza in Justitia bistriteana, fata de timpul exagerat de lung si umilitor de solutionare a dosarelor aflate pe rol. Dar ce ne facem cu chichitele folosite cu dibacie de unii avocatei , cot la cot cu administratia care incurca voit , mersul firesc al dosarelor . Personal am un dosar la JUDECATORIA BISTRITA, o simpla iesire din indiviziune cu acte beton facute din timpul vietii al tatalui meu care afost DOCTOR in DREPT. Acest dosar mucegaieste din 2008, si pur si simplu nu se doreste si este impiedicata pe fata rezolvarea lui. M-am mai racorit !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.