Actualitate

Regulamentul pentru autorizarea locuințelor colective mici din Bistrița, tot la faza de proiect

Mai trebuie lucrat la regulile de autorizare a locuințelor colective mici, a spus primarul Ioan Turc la ultima ședință a Consiliului Local, când a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea condițiilor pentru autorizarea construirii de locuințe colective mici, pe raza municipiului Bistrița, iniţiatori Primarul municipiului Bistriţa şi membrii Comisiei de urbanism.

”La acest proiect de hotărâre, din punctul meu de vedere, încă mai trebuie lucrat”, a spus primarul.

Potrivit draftului care a ajuns în spațiul public, municipalitatea vrea ca în locuințele colective mici să fie cel mult 6 apartamente, iar fiecare să aibă asigurat un loc de parcare.

De asemenea, constructorii trebuie să amenajeze o cale de acces spre parcare cu lățimea de minim 4 metri și să asigure un compartiment de tip rastel pentru păstrarea bicicletelor, cu un număr de locuri echivalent cu numărul de apartamente.

Pe 40% din parcelă trebuie amenajat spațiu verde, iar spre stradă, spațiul verde se amenajează sub formă de grădină de fațadă. Împrejmuirea va fi și ea dublată cu un gard viu.

O altă regulă mai spune că se pot construi astfel de locuințe numai în zone unde există deja rețele edificate, disponibile și funcționale de utilități publice.

Foto cu caracter ilustrativ

7 comentarii

 • Primaria hotaraste ce trebuie sa faca altii dar primaria Bistrita nu este in stare sa extinda iluminatul stradal pe strazile de langa Dedeman. Rusine incompetentilor. In fiecare an se promite si nu se face nimic. A venit Turc la primarie a promis ca de Craciun vom avea strada luminata dar tot in bezna suntem. Oare cu ce se ocupa consilierii locali??? Trece luna banii vin si ei nu fac nimic.

 • dar cu PUG-ul cel nou cum merge treaba, ca de un an nu mai apare nimic de la faza I aceea cu anuntul public? Un plan urbanistic nou trebuie sa clarifice toate regulile de construire si urbanism, dar se misca foarte incet.

 • Totul ar fi OK , dar se uita un lucru esential : Amplasarea platformei sau a locurilor pentru deseuri menajere si cele reciclabile ! Oare chestia deseurilor nu intereseaza ?

 • Și inițiatori sunt: unul de sta intr- o casa fără autorizatie și o “detectiva urbanistica” ce-a jecmănit o casa cu acte false in parc !
  cum sa accepte ei sa fie deranjați de noi vecini? Bistrita e a lor…
  Nu zicea ala de scrie “imediat ca-i vine subiectul mănușa” sa se facă blocuri la groapa de gunoi?!… suna cuiva cunoscut???

  • Gioni, ce e rusine in a avea o facultate de horticultura ca nu inteleg?
   Pe tine ce te recomanda, vocea si talentul?
   Ca dupa cum iti permiti sa improsti cu noroi cred ca n ai nicio diploma.
   Sigur esti unul care nu poate face ce vrea in urbanism din cauza doamnei S .
   Doamna aveti respectele mele si nu renuntati.
   Gunoaiele tot gunoaie raman.
   Sm vaxut dedyul de des frustrarea unuia care ar trebuii sa puna mana pe carte .

 • Inițiatori:
  PETELEU Ioan PNL
  MACARIE Doina PNL
  MUNTHIU Cristiean PNL
  HANGAN Sorin PNL
  PAVELEAN Nicolae USR
  STERE Ștefania PMP
  BRIA Alexandru PSD
  TURC Ioan PNL

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS