Actualitate Recomandări

Bistrița se pregătește pentru sărbători. Stâlpii înalți, din nou pe pietonal

Pregătirile municipalității pentru startul sărbătorilor de iarnă sunt în toi. Pe pietonalul Liviu Rebreanu se ridică și anul acesta stâlpii înalți care vor avea în vârf stele pentru susținerea instalațiilor de iluminat festiv. Din vârful stâlpilor vor ”curge” șiruri de beculețe până la stâlpii de iluminat nocturn, formând astfel arcade luminoase. Așa a fost anul trecut.

În această perioadă se montează pe stâlpi, pe străzile din Bistrița, elementele de iluminat festiv.

Târgul de Crăciun se va deschide, ca de obicei, în 5 decembrie, în ajun de Sf. Nicolae, atunci când vor fi aprinse luminițele de sărbători. Până atunci însă, un eveniment mult așteptat mai ales de cei mici va avea loc în 1 decembrie, de Ziua Națională, când Consiliul Județean va organiza un eveniment de aprindere a luminilor feerice, conform tradiției din ultimii ani.

Primăria Bistrița a cumpărat și anul acesta noi elemente decorative pentru iluminat ornamental festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în total 219 figurine. Trei firme s-au înscris la licitație, Elba Timișoara, Illumination Hunedoara și Terra Bild Sibiu, câștigătoare fiind declarată prima, cu suma de aproape 240.000 de lei.

Piesa de rezistență va fi o cupolă luminoasă cu susținere pe stâlpi metalici de genul celei care an de an împodobește Târgul de Crăciun de la Sibiu și de care, la dimensiuni mai mici, s-au bucurat și bistrițenii după ce în ultimii ani Consiliul Județean a amplasat o astfel de decorațiune în Piața Petru Rareș. Cupola care va fi amplasată în centrul istoric va avea diametrul la bază de minim 22 m și maxim 25 m, înălțimea la vârf – minim 20 m, înălțimea la contur – minim 5 m. Au mai fost achiziționate diverse figurine, conuri luminoase, cilindri luminoși, un om de zăpadă, un Moș Crăciun, o fântână, pinguini, șiruri luminoase.

Anul trecut, municipalitatea a achiziționat peste 560 de figurine cu 309.860 lei (circa 68.000 de euro), stele 2D cu cinci sau șase vârfuri, figurine 2D cu leduri, figurine strălucitoare 3D tip arbust, funde 3D cu șiruri luminoase, care au sclipit pe Bd. Republicii, str. Al. Odobescu, str. Gării, Bd. Decebal, str. 1 Decembrie, str. Libertății, Calea Moldovei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS