Actualitate

CSM Bistrița, ”pe un alt drum”. Horațiu Pașca despre achiziții, program și obiective (FOTO-VIDEO)

Lotul echipei de handbal feminin CSM Bistrița, locul 8 la prima participare în Liga Națională și deținătoare a medaliilor de bronz în Cupa României, s-a reunit pentru startul pregătirilor sezonului competițional 2017/2018.

Handbalistele bistrițene, multe dintre ele nou venite, au efectuat un prim antrenament la Sala Polivalentă sub comanda lui Horațiu Pașca, antrenor secund al reprezentativei României, care le-a urat ”Bun venit” și le-a transmis să nu uite că echipa este cea mai importantă.

 

”Înainte de a le spune câteva cuvinte am făcut o pauză mai lungă, pentru mă uitam la ele și vedeam multe fețe noi, va trebui să mă obișnuiesc cu ele. Văd fete cu care am mai lucrat în trecut și cărora le mulțumesc că au revenit la Bistrița, dar și multe altele pe care le-am dorit foarte tare și am reușit să le aducem. Plecăm la drum într-o formulă relativ nouă, cu destul de multe transferuri, și cu o jucătoare străină, în premieră. Am încercat să ne scădem un pic media de vârstă pentru că ne gândim și la viitorul mai îndepărtat. Chiar dacă ne va fi mai greu să ne omogenizăm, am luat-o de la capăt pe un alt drum, cu ușor alte obiective, trebuia să facem ceva diferit”, a spus antrenorul echipei bistrițene.

El a adăugat că este foarte mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție și a vorbit despre obiectivele din noul sezon. ”Sigur că întotdeauna este loc și de mai bine, însă deocamdată eu sunt foarte mulțumit de lotul pe care îl avem acum. Va fi o ediție de campionat destul de echilibrată, toată lumea își dorește să se întărească, am văzut multe transferuri, echipele au obiective îndrăznețe. Având în vedere că în sezonul trecut am terminat pe locul 8, la câteva puncte de locul 6, cu siguranță că ne dorim ceva mai mult. Cred că dacă vom reușit să terminăm pe locul 7 va fi un pas înainte pentru noi. Ne-am dorit întotdeauna să creștem treptat, solid, astfel încât în câțiva ani să fim o forță de care să se teamă toată lumea în Liga Națională”.

Legat de posibilitatea de a mai aduce un inter stânga, Pașca a declarat: ”Povestea asta este una relativă, depinde de ce profil de inter stânga vorbim. Mi-am propus ca în următoruls ezon să ne schimbăm total concepția de joc, să avem un joc mult mai în viteză și din acest punct de vedere eu sunt mulțumit. Postul poate fi acoperit de Laura Pristăvița, Andreea Tetean, ele au mai jucat de-a lungul timpului, sunt jucătoare de viteză, le mai avem pe Irina Ivan, Szilvia Szabo… Nu suntem de sărit în apă, ca să zic așa. Mi-am dorit două fete, am intrat în negocieri, n-a fost să fie. Eu chiar sunt mulțumit de lotul actual”.

Despre startul de foc în Liga Națională, cu două meciuri consecutive în depalsare, la SCM CRaiova și Dunărea Brăila, Horațiu Pașca a menționat: ”Este norocul meu, în ghilimele, de a debuta de fiecare dată în compania unor formații cu pretenții. Una peste alta, sunt contracandidatele noastre, echipe pe care oricum le-am fi întâlnit, că le întâlnit mai devreme sau mai târziu mie mi-e indiferent”.

Horațiu Pașca a prezentat programul de pregătire al echipei: ”Urmează o perioadă de antrenamente pe plan local, în 23 iulie vom pleca la Colibița pentru un stagiu de pregătire de șapte zile, ne întoarcem în 30 iulie. Ne vom continua pregătirea pe plan local, iar primele meciuri de pregătire vor fi acasă la turneul din 12-13 august, când ne vom reîntâlni cu publicul bistrițean. Sper să vină lume cât mai multă la sală pentru că vom aduce echipe cu pretenții în sezonul următor: Corona Brașov, HCM Roman și eventual U Cluj”.

Oana Chirilă, operată de menisc în luna iunie, se pregătește separat.

CSM Bistrița a achiziționat până acum următoarele jucătoare: extrema stângă Nicoleta Dincă de la Corona Brașov, extrema stângă Alexandra Orșivschi de la Dunărea Brăila, interul dreapta Almudena Rodriguez din Spania, pivotul Roxana Cârjan, revenită în țară după o experiență poloneză, portarul Viorica Țăgean și coordonatorul de joc Andreea Tetean de la U Cluj. Bianca Zegrean a revenit la CSM Bistrița. Gruparea bistrițeană s-a despărțit de Andrada Maior Pașca, Oana Cârstea, Daniela Crap, Gabriela Preda, Simina Vezentan și Marinela Gherman.

O galerie foto puteți vedea și aici.

Lotul CSM Bistrița: Ana Maria Măzăreanu, Cristina Sântămărean, Viorica Ţăgean (U Cluj) – portari, Nicoleta Dincă (Corona Braşov), Alexandra Orşivschi (Dunărea Brăila), Bianca Zegrean (Minaur Baia Mare) – extreme stânga, Irina Ivan, Szilvia Szabo – interi stânga, Laura Pristăviţa, Andreea Tetean (U Cluj) – coordonatori de joc, Oana Chirilă, Almudena Rodriguez (Rocasa Gran Canaria) – interi dreapta, Magdalena Paraschiv, Andreea Bărbos – extreme dreapta, Daniela Raţiu, Roxana Cârjan (Laczpol Gdansk), Denisa Dorhoi – pivoți.

1 comentariu

  • Horatiu ce vorbesti …scadere de varsta ? Si obiectiv loc 7 ? Traiesti in alt film? Coboara cu picioarele pe pamant… Atat poti Horatiu….vorba multa

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS