Actualitate

Bistriţean pe lista PLUS pentru alegerile europarlamentare

Partidul înfiinţat de Dacian Cioloş a conturat lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din acest an, printre cei aleşi în prima etapă numărându-se şi un tânăr din Bistriţa. El ocupă locul 30 din lista de 43 .

Marți, 15 ianuarie 2019, la ora 19.00, s-a încheiat votul intern al tuturor membrilor PLUS pentru desemnarea candidaților partidului la alegerile europarlamentare.

43 dintre cei 152 de candidaţi PLUS (22 de femei și 21 de bărbați) au trecut de prima etapă a evaluării în interiorul partidului.

Și-au exprimat votul 4.809 membri (66,2% din totalul de 7.262 de membri confirmați ai partidului). Numărul de voturi obținute va reprezenta baza de evaluare a criteriului de atractivitate electorală, care va avea o pondere de 30% din scorul final obținut de fiecare candidat.

În faza următoare, o Comisie de selecție va evalua criteriul competenței candidaților (40% din scorul final). Cei 43 de candidaţi urmează să fie evaluați de Mihaela Miroiu, profesor SNSPA București, Liliana Popescu, prorector SNSPA București, Elena Calistru, Funky Citizens, Mircea Dumitru, rector Universitatea București, și Sorin Ioniță, Expert Forum.

Evaluarea candidaturilor va avea loc în perioada 16 – 22 ianuarie, timp în care aceştia nu au voie să contacteze membrii comisiei, doar cei din urmă având acest drept.

Dacă prima etapă a selecţiei va conta în evaluarea finală în proporţie de 30%, cea de a doua va reprezenta 40% din finalul evaluării.

În a treia fază, Biroul Național al PLUS rezultat în urma Convenției Naționale, care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, va evalua al treilea criteriu – diversitatea și meritul organizațional (30% din scorul final).

Astfel, în urma aplicării celor trei criterii menționate mai sus, Biroul Național va înainta Consiliului Național spre validare lista finală de candidați la alegerile europene din 26 mai 2019.

https://www.facebook.com/ovidiu.ratiu.33/posts/2158744797502208?__xts__[0]=68.ARBV4ar5W4mlD8K_QDezeI6xLcwB-n-NBnVrPnVuQ41VnvGnA9w4hnpuz98VzslZNxdEmy2c2M5CcojLduXGKCfvw-oWCAobHU8KjYhtTY6LQ_5uTXZBtUZ97gDP5SW9GofTQ6iORho2Gxd4BGJ-XbLyHOV9rGfn3zvA80qGZ0ojdl4nybXRIEGXJYiTANKQhvMAU0uRhIya20AGMQcBh0jPbqbI-0hL2O6TzzwiF5l9J-I2RPuiDgjrMuTVV2oE7Ttq6Hz10rCyHzKaN-Am9deNJXFeATyuvQkcrINIMIyp3i3eZob8RXohr6ABwKjGVEwTcFaeCscYx3qTGlYms_3_&__tn__=-R

Anul trecut lui Ovidiu-Ioan Raţiu i s-a acordat titlul onorific de Cetățean de onoare al orașului Bruges pentru încheierea studiilor la Colegiul Europei.

Despre Ovidiu-Ioan Raţiu am mai scris AICI şi AICI.

6 comentarii

  • In acest moment Romania are dreptul la 32 de europarlamentari,iar dupa Brexit va avea 33.Orice partid trebuie sa obtina cel putin 5% din nr total de voturi ca sa aiba macar un europarlamentar.Spre exemplu PSD spera sa ia 30% si astfel sa aiba 10 europarlamentari (primii 10 de pe lista) Ciolos are sanse foarte mici sa treaca pragul electoral si sa obtina 1 europarlamentar,adica pe el care va fi primul pe lista.Sa ajunga Ovidiu europarlamentar trebuie indeplinite cel putin doua conditii:-partidul sa obtina 5% din voturi. 2-sa moara primii 29 de pe lista (Doamne fereste) .Deci cu tot dragul ,dar Ovidiu este in PLUS ,adica degeaba.
    PAREREA MEA!

  • Dacă nu era postarea pe Facebook a bistrițeanului și în limba engleză nici nu știam ce înseamnă sigla PLUS, al partidului lui Cioloș, adică Partidul Libertății, Unității și Solidarității. Inițial am crezut că este ceva rezervă pentru alegeri. Cu un număr total de 7.262 de membri confirmați ai partidului și 43 de candidați quasinecunoscuți nu prea prevăd mare lucru ca rezultat al partidului încropit la repezeală de către Cioloș. Numai dacă nu primesc ajutor de la Funar sau foști membri ai PUNR, deși slabă nădejde, deoarece majoritatea sunt pe la PSD. Poate se bazează pe susținerea din afara țării, sau chiar dintre cei de la UE, unde Cioloș a îndeplinit unele sarcini destul de importante. Dar nu trebuie să mai așteptăm prea mult până la confruntarea electorală și ne vom convinge atunci.

  • Veorica o fost 9 ani europarlamentar, timp in care n-o fost in stare sa invete 2 boabe in iengleza! Ase europarlamentari sa tat avem, Doamne ajuta la tata lumea!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS