Actualitate

Un tânăr din Bistriţa studiază diplomaţie şi relaţii internaţionale la Colegiul Europei

Unul dintre liderii mişcărilor de stradă din urmă cu doi ani de la Bistriţa, Ovidiu-Ioan Raţiu şi-a început anul acesta studiile la Colegiul Europei. El se va specializa în domeniul Diplomației și Relațiilor Internaționale ale Uniunii Europene, aşa cum anunţă pe pagina sa de Facebook.

   

Colegiul Europei din Bruges (College of Europe) este o instituție academică de excelență pentru programele sale postuniversitare din domeniul studiilor europene. Colegiul pregătește anual peste 300 de studenți internaționali pentru cerințele pieței europene de muncă.

Ovidiu-Ioan Raţiu, unul dintre liderii mişcărilor de stradă din urmă cu doi ani de la Bistriţa, a câştigat, împreună cu alţi tineri europeni, a zecea ediție a concursului Premiul Charlemagne pentru Tinerii Europeni. El a promovat cetăţenia activă pe blogul de fotografie „Faces of Europe” (Fețele Europei).

În 5 noiembrie 2015, Ovidiu-Ioan Raţiu a ieşit în stradă, la Bistriţa, înfăşurat în tricolor, şi le-a vorbit manifestanţilor: „E o mişcare naţională care se întâmplă în câteva oraşe din România cu peste 50.000 de protestatari. Astăzi ne-am adunat şi noi în Bistriţa ca să arătăm că şi noi suntem solidari cu ţara şi, mai presus de toate, să arătăm că viitorul ne aparţine nouă şi nu doar clasei politice. Dacă politicienii actuali nu sunt capabili să ne ofere un viitor mai bun, noi, geneaţia noastră, ne vom alege liderii din rândurile noastre. Vă mulţumesc foarte mult că sunteţi aici! Am o singură pretenţie: să ţinem această manifestaţie paşnică. Vom merge drept înainte, înainte de Şcoala Avram Iancu o vom lua la stânga, vom merge pe Andrei Mureşanu, până pe strada Zimbrului, pe Bulevard, în faţa Primăriei şi ne vom întoarce aici”, a spus tânărul care s-a recomandat a fi Ovidiu Ioan Raţiu.

Întrebat de Timp Online cine este şi dacă se erijează într-un lider al mişcării de la Bistriţa, el a răspuns: „Am absolvit Facultăţile de Istorie, Germană şi Studii Europene din British Columbia, Canada. Sunt bistriţean şi m-am întors acasă în iunie anul acesta, la câteva săptămâni după absolvire. Am plecat la studii în afară şi m-am întors acasă. Nu m-aş numi un lider al mişcării de aici, dar astăzi a fost puţină dezinformare, lumea nu mai ştia dacă se vor mai ţine manifestările aici sau nu, aşa că am decis să fac o iniţiativă, am creat un eveniment pe reţele de socializare şi am vrut să fiu sigur că şi în seara aceasta se va arăta solidaritate cu ceilalţi care protestează în România şi în special cu victimele din Bucureşti”.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS