Actualitate

Doris Moldovan: Dacă în alte județe se poate, atunci se poate și la noi!

„În opt orașe din țara noastră, o aplicație mobilă prin care descoperi locuri, oameni și povești în timp ce rezolvi indicii, a adus în cinci luni de zile peste 5.000 de vizitatori care au parcurs peste 15.000 km și au împărtășit frumusețea locurilor prin intermediul a 1.500 de fotografii. Știm deja că telefonul este indispensabil, astfel turiștii, copiii care vor să-și cunoască mai bine locul unde s-au născut, oricine vrea o relaxare activă, deschide aplicația mobilă și este ghidat prin locuri știute și mai puțin știute din județ. Având în vedere toate acestea, am propus digitalizarea turismului și în județul nostru, asemenea altor județe precum Sibiu, Brașov, Iași, Dolj, Cluj, printr-un proiect depus la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud”, a menționat pe Facebook consilierul județean PNL Doris Moldovan.

Ea a adăugat:

”Trăim într-un judeţ cu o ladă cu zestre impresionantă, 765 monumente istorice, numeroase statui şi alte monumente unicat, de nivel naţional şi internaţional. Acestea trebuie să fie puse în valoare și promovate. Dacă în alte județe se poate, atunci se poate și la noi!

Traseele turistice vor dispune de o descriere, localizare, informații istorice, povești sau legende locale și ghicitori ale căror răspunsuri îi vor ajuta pe turiști să meargă la următorul obiectiv și să parcurgă întregul traseu. În acest mod, descoperă inclusiv mici afaceri locale, meșteșuguri, tradiții și oamenii locului. Mai mult, aplicația mobilă încurajează turiștii să publice fotografii din locurile #MusaiDeVizitat.

Astfel, se realizează o promovare a județului bazată pe experiențe autentice, un prim pas în realizarea brandului de județ.

Cei de la National Geographic au făcut un material despre această aplicație, iar aici puteți să citiți mai multe detalii”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS