Actualitate Recomandări

”Bistrițenii s-au săturat să aibă șosea de centură doar pe hârtie”

”Centura municipiului Bistrița, asta dacă se va transforma din promisiuni deșarte în realitate, dacă acest lucru se va întâmpla vreodată, va fi o centură cu totul și cu totul specială: la baza construcției acesteia vor sta cel puțin două studii de fezabilitate, dacă nu trei”, spune deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud:

”În 2011, Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale a comandat trei studii pentru centurile ocolitoare ale orașelor Bistrița, Miercurea Ciuc și Gheorgheni. Niciuna dintre cele trei centuri nu a mai fost realizată, însă, în total, pe studiile de fezabilitate, s-au cheltuit 3,1 milioane de lei.

Centura Bistriței este un obiectiv de maximă importanță pentru comunitatea în care trăiesc, de care politicienii PSD din județul Bistrița-Năsăud își aduc de aminte doar în campanii electorale. De doi ani formulez interpelări, întrebări și fac demersuri pentru a debloca acest proiect. Iată că acum văd cum liderii PSD Bistrița-Năsăud, la început de campanie electorală, prezintă o centură pe hârtie și o licitație în curs pentru al doilea studiu de fezabilitate, cu zero bani alocați, fiecare dându-și cu părerea care este traseul potrivit. Mai mult decat atât, i-am cerut vicepremierului Suciu să aibă în vedere acest obiectiv și lucrurile să înceapa să se miște din nou. CNAIR a reluat procedurile pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea construirii variantei ocolitoare a orașului Bistrița. În acest sens, a fost prevăzut un buget de peste 2,5 milioane de lei, fără să fie identificată sursa de finanțare.

Pentru ca statul să nu fie nevoit să comande al treilea studiu de fezabilitate pentru același obiectiv de investiții, vreau să le spun stimabililor guvernanți că centura Bistriței ar putea fi parte integrantă a Autostrăzii Nordului sau complementară cu aceasta, în ultima situație fiind eventual nevoie de intrări și ieșiri din autostradă în centură, de acces intermediar. Săptămâna trecută, Senatul României a aprobat Autostrada Nordului, un proiect de lege pe care l-am inițiat, și am convingerea că inițiativa mea legislativă va beneficia de același suport și în Camera Deputaților.

În acest context, cer Ministerului Transporturilor să lucreze împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Consiliului Local Bistrița pentru a integra cele două proiecte majore de infrastructură, centura și autostrada, astfel încât bistrițenii să beneficieze cât mai curând de avantajele unei infrastructuri de transport la nivelul secolului în care trăim. În fiecare an, bistrițenii sunt amăgiți de actualii guvernanți, care promit și promit, care nu se mai opresc cu realizările pe hârtie, însă nu pun nimic în practică. Promisiunile nu țin loc de drumuri, stimați colegi de la PSD! Vă spun ferm: Bistrițenii s-au săturat să aibă șosea de centură doar pe hârtie. Și închei cu un mesaj pentru toți bistrițenii: într-adevăr, România merită mai mult decât PSD!”,

a spus Ionuț Simionca în Parlament.

https://www.facebook.com/IonutSimionca/videos/282461855987026/?__xts__[0]=68.ARBy3NGLmLPY-gr530BMFKsUbhQOtDdTscGOSm6sQ-B5s8ORU-DVCQ7wAGcjxHZFAE-HgGXhYacb_TR4WT7WgvGdXgjIzIALUNMCYLjDuYd3bFjVm6s_D7Qr8z1iJFP3KXR23CvWszRp_unVYirJEIrvz69rjmQuf8NgDlGPnNAFIVIgaT3QPkcimSF_JV4hOfMiyPLDa5QD_m-qfY3NEaR8mzDWMB5hnBykAqiVKQpro_Uqbz_DP3yrETROVJ8Dqou9R_sy54W1qG1676UqSeYdJLe5eom5-bQyxb-RPwtU3vvIfbeGFf1Vhp-2U8mQ_DtYBewAraLEZXvvKaXf3hC9zWyIbMW02QGCXi_J&__tn__=-R

8 comentarii

 • Promisiuni peste promisiuni din partea adminsitratiei locale PSD. Ne-ati mintit domnilor! Cat sa mai asteptam dupa vorbe desarte? voi nu vedeti cat de aglomerat este orasul zi de zi? Tot traficul prin oras trece, mai putin camioanele. Vine vara, iar stam la cozi interminabile in sensul giratoriu de pe Calea Moldovei cu Lucian Blaga

 • Ce va tot strofocati atat cu traseul, apucati-va si faceti-o pe langa Monariu Jelva si atunci va fi legata si la fi legata si de viitoarea Autostrada.

  • corect.
   din E578, de la intersectia catre Saratel se mai face un km de sosea si un pod peste râul Bistrita si se uneste cu drumul DJ154 în curba aia de 90% de dincolo de filatura de la Sarata.
   se poate largi drumul DJ154 la 4 benzi ca e câmp cât cuprinde, se mai poate ocoli Monariu, Budacu de Jos si Jelna cu costuri minime (oamenii aia vor fi fericiti sa-si vânda pamânturile alea de pe care oricum nu fac mare agricultura).
   iar de la Jelna pâna la Livezile pot si politicienii sa-si traga niste comisioane ca au câtiva km de pe care pot factura lejer asfaltul cu 1 mil de euro pe km.
   si nu deranjeaza pe nimeni si nu se vor judeca pentru exproprieri ani de zile ca trebuie demolate case si spitale.
   dar cum sa faci asta când la noi becurile de pe strada costa 2000 de euro bucata?

 • Eu m-am săturat să se vorbească despre lucruri care nu se vor realiza niciodată. Să lăsăm dracului discuțiile astea fără niciun rost și să vorbim despre ce ne pricepem: ciubucăreală, evaziune, bârfe, miștocăreală, șmechereală.

 • ca nu se stie care o vor folosi la terminarea mandatului …ca nu cred ca mai au curaj sa intre prin oras!

 • Acuma că tot se apropie alegerile se începe iar să se mintă fără nerusinare. Fiecare partid începe cu tot felul de promisiuni care ne sunt repetate de multe ori până la vot. După aceea nici nu mai auzim de ei. Iar noi trebuie să mergem să ne exercitam dreptul de vot. Asta dacă vrem să schimbăm ceva în țară asta.

  • hai nelule…nu mai divulga dintre strategiile lor electorale…
   lasa pe prosti sa se friga …sa voteze cum stiu ei mai bine….sa voteze promisiunile cele mei frumoase…sa voteze pe cei mai frumos imbracati….lasa prostii sa se friga …nu mai divulga din secretele lor…..noua sa ne fie bine!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS