Actualitate

”Blocada” de weekend s-a încheiat cu zeci de amenzi date de polițiști

Peste 80 de amenzi în valoare de peste 18.000 de lei au dat polițiștii în weekend când au oprit 150 de mașini și au testat pentru alcool și droguri 50 de șoferi. Acțiunea s-a numit ”Blocada” și a început chiar la BIstrița în proximitatea cluburilor și localurilor din oraș.

”În noaptea de 10/11 noiembrie, în intervalul orar 01.00 – 04.00, polițiștii Biroul de Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale și Biroul Rutier, din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale precum și efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița Năsăud și Poliției Locale a Municipiului Bistrița, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de droguri, precum și a săvârșirii infracțiunilor cu violență și cele la regimul rutier. În acest scop, au fost efectuate verificări în proximitatea unor cluburi și localuri publice, dar și alte zone de interes din municipiul Bistrița. Astfel, au fost organizate filtre rutiere, în care au fost oprite pentru verificări 24 de autovehicule, iar conducătorii auto au fost testați cu aparatele din dotare. Polițiștii și jandarmii au legitimat alte 60 de persoane”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Dar, pe parcursul întregului week-end, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița, cei ai polițiilor orășenești și a secțiilor de poliție rurală arondate au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță publică și rutieră. Ei au legitimat 270 de persoane, a verificat aproape 150 de autovehicule și au testat aproape 50 de șoferi cu aparatele din dotare.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.150 de lei, pentru nerespectarea regimului rutier cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire, conform Legii 61/1991, fiind totodată dispusă măsura complementară a reținerii pentru 7 certificate de înmatriculare.

Șoferii opriți pentru control au fost informați și cu privire la conținutul Legii 213/2023.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

  • nu deținea permis de conducere;
  • deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS