Actualitate Recomandări

Blocul ANL pentru tinerii medici, aproape gata

(FOTO) Lucrările de construcție a blocului ANL pentru tinerii specialiști din sănătate, de pe str. Prundului din Bistrița, vor fi recepționate în luna aprilie, după care medicii se vor putea muta în cele 24 de locuințe noi.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a verificat stadiul lucrărilor.


https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/posts/2185991901454345?__xts__[0]=68.ARDuI3ZWdy6c85tcpe1wCqHEl4E7q-psV7nDB2J0OGQw3wTmqQcaEyTBLfqECkUUZkuo6cfy4ElAQwcKYDB5R3MQb7qB0-jDMDDREXQr-hTMrOLCkSU0Zy6wSt-QXT4NGuHPfvdnZz4JT0NZoW8GgNUhc3zcJmtq2ild7mZ2v_c9FjX9haUQnNssR2rOn70xawqPJvi9FKU-azOs3EdfAo1COKO4oLYEcbNk10n4wEU4B79xiBaHdH5AeYiHO1wdBHSSVSzc2qlceaDgBVe62PShsU1T5snMSBOZuwmp_EroPdOqkQZG_Y-r56EarOFlxIAepmng2QmglZkNtdILrLVOlw&__tn__=-R

Conform proiectului ”Construire de locuinţe destinate închirierii pentru tineri specialişti din sănătate, str. Prundului 16D”, la Bistrița se construiește prin ANL un ansamblu de locuințe cu regim de înălţime P+2E+M format din două corpuri de clădire a câte 24 de apartamente cu 1 și 2 camere, cu parcări exterioare și loc de joacă pentru copii. Constructor este firma bistrițeană Record SRL, care a câștigat licitația cu suma de 3 milioane lei (650.000 de euro).

În 2017, CJ a transmis în folosință cu titlu gratuit către ANL terenuri aflate pe str. Prundului din Bistrița, pe durata realizării investițiilor.

CJ a aprobat la sfârșitul anului trecut lista de prioritate a solicitanților care vor avea acces la locuințe ANL.

15 comentarii

 • Baga la tinerii medici,ca ceilalti tineri sunt mai prosti si pleaca dincolo!!Macar ramane tara cu tinerii medici sa trateze fosilele care o sa ramana in tara.

 • Ce e frumos?
  Că un medic teoretic unul dintre cele mai bine categorii sociale din România e „cumpărat” cu un apartament de închiriat, care cu timpul va fi cel mai probabil oferit spre cumpărat ocupantului locuinței?
  Cu un preț mediu de 125000 de euro pe apartament , cost ridicat totuşi față de concurența de pe piața privată chiar din oraşe ca şi Cluj Napoca unde există infrastructură aeroportuară şi feroviară?
  De ce nu ar fi oferite unor alte categorii profesionale, gen profesori, magistrați, etc..etc.etc..de ce nu un instalator sau mecanic auto, sau tânăr muncitor pe linia de montaj de la Leoni?
  De fapt întrebarea e de ce nu sunt oferite pe piața liberă?
  Răspunsul îl ştim câțiva.
  Pentru că e o formă rafinată de a fura.
  Oferi populației proiectul sub o formă de realizare care răspunde unei necesități reale, dar un cadou din care unii ca politicieni v-ați şi-au luat partea într-o formă sau alta, prin contracte cu bani publici.
  La capăt de linie pentru tânăra familie de medici locuința va fi dor o etapă intermediară , un hotel şi nu un cămin, plină de dureri de cap(aşteptați câțiva ani, toate cadourile de genul acesta sunt otrăvite) constructorul va face faliment sub o formă sau alta…
  Soluțiile temporare nu duc la bunăstare, un ciclu comunist de 10-15 ani de investiții masive e urmat într-o societate coruptă de foamete şi degradare a condițiilor. Cei cu bani vor avea acces la expertiză medicală …vor vrea tot la Viena sau marile centre universitare, cei fără, vor fi mai la risc . Iar la urgențe medicale …se va intra tot …politic.
  Iar overall cunoştințele acumulate de practicanți medicali nu se vor transfera intergenerațional..nu există structural infrastructura de educație în care să fie cooptați cei mai buni specialişti…naveta de la Bistrița la Cluj ,e cam lungă şi riscantă.

  • Rectific,se pare prețul mediu e de 27000 euro conform cifrelor clarificate .Îminpare că am văzut 3 mil euro inițial. Oricum e un preț care nu include terenul accesul şi racordarea la facilitățile de canalizare şi electricitate probabil tot din bani publici .
   E o soluție imediată pe termen scurt, dar e oare neapărat cea mai bună pe termen mediu şi lung? Doar timpul poate confirma.
   Un spital fără o aprovizionare şi resurse pentru consumabilele medicale poate să aibă cei mai buni specialişti cooptați cele mai bune echipamente dar randamentul lor va fi tot scăzut.

 • Din start îmi exprim acordul cu această inițiativă de a asigura condiții de locuit pentru tinerii specialiști sosiți la SJU B-N, care aduc și un ”suflu nou” în activitatea medicală prin experiența câștigată din timpul activității desfășurate în spitalele din străinătate, iar preocupările organelor administației locale pentru a le asigura condiții decente de muncă și cazare le poate multiplica avântul cu care au sosit, încât să aibă o contribuție hotărâtoare în ridicarea nivelului calitativ și al eficienței actului medical. Am însă o observație, de ce nu s-au gîndit cei care au proiectat blocurile de locuințe și la perspectiva de viitor a tinerilor specialiști de a-și întemeia o familie, pentru care nu sunt suficiente apartamente cu o singură cameră, iar când ajung în acea fază a apariției și a unui copil se creează alte cerințe de rezolvat, care vor necesita timp destul de îndelungat până a putea fi rezolvate, și vor putea crea posibilitatea plecării unora dintre ei, unde li s-ar oferi condiții mai convenabile. În altă ordine de idei, s-ar putea preciza în informații și mai exact zona în care s-a pregătit această facilitate, deoarece nu toți bistrițenii cunosc orașul atât de bine încât să-și poată da seama după numele unei străzi, cam în ce zonă a orașului se situează obiectivul despre care este vorba și dau posibilitatea formării unor supoziții, care nu sunt necesare! În rest să sperăm că la darea în folosință a blocului vor exista și căile de acces și spațiul din jur amenajate, încât noii locatari să simtă și că locuiesc într-un mediu civilizat, la nivelul secolului XXI. Perspectiva este bună!!!

 • Pana la urma cu salariile noi si marite ar putea sa gaseasca ei insusi case si apartmente de lux pe piata existenta. Din cite stiu sint si multe blocuri cu apartmente noi si nevindute in Bistrita.
  Chestia avea sens cu salarile vechi de mizerie, dar cu salarile marite nu prea vad sensul.

  • Corect, e ceva in plus la salari si daca cifrele sint reale are si sucess in ar atrage medici.
   Daca toti sint buni, vedem pe urma in statistica de numar de patienti muriti in spital 😉
   Va fericit pentru opinia cu Demos, care din pacate e singurul partid care o are pe tablou cei vreo 50% din popor care nu prea exista deocamdata la alte partide de cit ca si masa de manevra la vot. Totusi am vazut si vad si la USR tendinte in directia buna. USR parca are sanse mai mari si Demos, subventionat si de fundatia Ebert (SPD german).

 • Sa dam Cezarului…O initiativa deosebita intr-o tara in care ideea de bun public este dispretuita. Urasc PSD-ul lui Dragnea si voi vota cu Demos (un adevarat partid social democrat d ecea mai pura esenta europeana) dar ceea ce a facut PSD la Bistrita pe latura medicala este exceptional. In loc sa invete ceva opozitia critica si cere sa se faca blocuri pentru tineri din privat ca si cum un functionat de la banca imi e mai util ca un medic. Penibil!

  • bai coman esti penibil..afla ca daca nu era privatul DOCTORUL SI NICI ACELE INVESTITII NU ERAU!!!
   prima oara a fost privatul la baza acestui tandem doctor investitiile emdicale din bistrita
   CE AFACERI FACE STATUL CA SA FIE RENTABILE CARE SA CONTRIBUIE LA BUGET MAI MULT DECAT APORTUL PRIVATILOR?
   …esti mare tantalau…parerea mea

  • Pentru domnul Dan Coman
   Atata timp cat inca se moare in Romania de viroze si alte piulite afla de la mine (ca si strungar la o firma privata platitoare de taxe la Statul roman ca sa faca salariile medicilor) MAI BINE MA LIPSESC (MARE) DE (PE) MEDICI!!!

  • in comentariul tau scrii ca urasti PSDul …ca mai apoi opozitia critica…. ESTI PERVERS

  • Este deprimanta atmosfera asta atat de adversariala si ad hominem. Ar fi bine sa fie moderat tonul unor minti partial calme de pe aici.

 • Oameni cu salarii mari, plicuri groase zilnice, tot ei primesc si locuinte, oare altii care au studii superioare si care conduc masele muncitoresti, masele care aduc si plicurile, oare ei ce primesc de la politicul actual, ce-a ce primesc aia si doresc politicienilor !!!

 • Sunt curios daca va fi vreun medic din acea lista ce va primi un apartament din bugetul de stat si-l va oferi la o familie mono cu 4 copii!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS