Politică

Bogdan Ivan: Registru unic pentru datele de contact ale instituțiilor

Se înființează Registrul Național al Datelor de Contact, o platformă națională în care se înregistrează datele de contact ale tuturor instituțiilor și autorităților publice din România.

Înființarea acestei platforme este necesară în vederea accesului mai facil al cetățenilor la datele de contact ale instituțiilor și autorităților publice. Crearea unui registru național al datelor de contact are rolul de a îmbunătăți calitatea, eficiența și controlul interacțiunilor dintre administrația publică și cetățeni, mediul de afaceri și societatea civilă.

În termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii adoptate de Guvern, toate autoritățile și instituțiile publice din România au obligația înrolării în platformă.

Actul normativ a fost elaborat de către Secretariatul General al Guvernului, în colaborare cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, în calitatea sa de autoritate de stat în domeniile tehnologiei informaţiei, societăţii informaţionale şi cadrului naţional de interoperabilitate.

Registrul aduce transparență sporită în administrația publică, permițând cetățenilor, mediului de afaceri și altor părți interesate să acceseze ușor și rapid informațiile de contact ale autorităților și instituțiilor publice. Centralizarea datelor de contact va facilita comunicarea și colaborarea între diferitele autorități și instituții publice, va elimina nevoia cetățenilor de a căuta informații pe diferite platforme sau site-uri și va elimina povara administrativă a interacțiunii pe cale separată cu sistemele IT ale diverselor autorități și instituții publice.

”Gata cu timpul pierdut pe la ghișee sau pe internet în căutarea contactelor pentru instituțiile statului! La propunerea MCID şi SGG, Guvernul României a aprobat operaționalizarea platformei contact.gov.ro, care va reuni toate coordonatele de contact ale administrației publice din România, de la primării și autorități descentralizate până la ministere. Românii din țară și din diaspora vor afla, printr-un singur click, pentru fiecare instituție din România: numărul de telefon, pagina de internet, adresa de e-mail”, spune Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan.

9 comentarii

 • Ce vrăjeală ieftină, da’ care prinde la votantul analfabet PeSeDe.

  Orice număr de telefon, al oricărei instituții, poate fi găsit cu o simplă căutare pe Google. Că aceste date sunt actualizate în timp real sau nu, rămâne de văzut. Dar cine garantează că datele din registru’ lu’ Bogdanel vor fi actualizate în timp real?

  Cât costă toată treaba?

  26
  5
  • Exact, logică de analfabet a lu’ digitalizatu’: dacă omu’ ce are o problemă nu știe care e instituția ce i-o rezolvă (dacă știe instituția va căuta instituția și nu registrul)? de unde să știe ce și unde este registrul unic?

   18
   6
 • Bine domnu ministru, faceti lucruri minunate, contunuati tot asa si lumea o sa va voteze, sunteti iubit si iubibil!

  4
  26
  • Are cel mult 200 de cuvinte in vocabular. Am fost coleg cu el la facultate, la Apollo, stiu ce zic.

   11
   2
  • Este o diferenta colosala de sustinere publica a unui discurs fata de acesta, si dl Sighiartau; nu poate fi vorba de comparatii! O persoana culta, nu are sub nicio forma aceasta imagine! Este dupa chipul si asemanarea lui Radu Moldovan, ca sa nu zic altfel.
   Cred ca nici orasul nici tara nu are nevoie de astfel de oameni….

 • Dar de doctorat, ce se mai aude? Parca in februarie trebuia sa livreze ceva.
  S-a uitat minciunica cu care s-a prezentat dl viitor ministru anul trecut? E avea deja verdictul ca lucrarea lui e de toata prastia si nici vb de doctorat dar el si sponsorul lui au mintit toata tara. Ca, altfel era cam greu cu cv-ul lui… administratie publica la Apollo la carat servieta sa ajungi ministru.
  Asa, sa revenim. Ce face acuma dl ministru al cercetarii? O carte de telefon? I-o fac aia de la pagini aurii in 5 minute!

  13
  2
 • Pare genul de om care crede ca esti hacker daca stii sa instalezi un windows. Normal ca un site cu o lista de numere de telefon i se pare o super mega realizare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS